Teska 05.08.2005 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 GoskaJ zerknij na privka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaJ 05.08.2005 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Piękne dzięki Będę dzwonić zaraz. A tynki tradycyjne to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.08.2005 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Teska Rzeczywiście szczecin jest mały hmmm to moze jest szansa ze zna moja połowe No tak mój brat ma 35 lat więc może - i nie siedział w klasach więc sobie oblicz no nie....moja połowa starsza wiec nawet nie mijali sie na korytarzu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 05.08.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 mineralne to jesteś wtedy całkowicie zwolniony A co to są grunty mineralne? Czy to są np iły? Bo ja taki mam zaświadczenie o pochodzeniu gruntów bilans zagospodarowania terenu Pochodzenie? No nie z kradzieży przecież tylko kupione aktem notarialnym. Co to w praktyce oznacza i kto takie zaświadczenie może wystawić? A ten bilans zagospodarowania jak wygląda? Sorry, że tak marudzę ale próbuję to zrozumieć żeby samemu sobie to załatwić bo architekt chce za to 300zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 05.08.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 ten bilans gruntów jak to okreśłiła moja przedmówczyni (ładne sformułowania, prawda?) to nic innego jak wykaz zmian gruntowych A co to są zmiany gruntowe? Jakaś niwelacja terenu albo podniesienie poziomu może? Czy jeśli nam moim wtórniku jest napisane w obrębie działki RIVa to to jest właśnie ta klasa ziemi, która nie wymaga opłat przy wyłączeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 05.08.2005 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Klaus jestes już domownikiem, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 05.08.2005 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Ooo..., faktycznie. Dziękuję za gratulacje. ...kiedy ten czas minął? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 05.08.2005 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2005 Z Silki jestem zadowolony, a ekipa jak to budowlańcy, ale jak dla mnie nie jest źle. Jutro pewnie będą zbliżać się w okolice nadproży okiennych i drzwiowych, zobaczymy jak to im pójdzie. codziennie zmiany..... miło popatrzeć! Z jakiego powodu zdecydowałeś się budować z Silki? My teraz zastanawiamy się nad wyborem materiału i mamy dylemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzesiekB 06.08.2005 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 ten bilans gruntów jak to okreśłiła moja przedmówczyni (ładne sformułowania, prawda?) to nic innego jak wykaz zmian gruntowych A co to są zmiany gruntowe? Jakaś niwelacja terenu albo podniesienie poziomu może? Czy jeśli nam moim wtórniku jest napisane w obrębie działki RIVa to to jest właśnie ta klasa ziemi, która nie wymaga opłat przy wyłączeniu? Zgadza się! za "czwórkę" opłat nie będzie. Na Twoim miejscu wobec tego od razu poszedłbym do Starostwa i powiedział że chcesz wyłączyć całą działkę. Nie powinieneś wtedy (wg mnie) robić zmian gruntowych (czyli tego co miałby zrobić wspomniany przeze mnie geodeta - zmienić w ewidencji przeznaczenie z rolnego na budowlane), tylko na podstawie wniosku oraz bilansu otrzymać decyzje o wyłączeniu. 250 zł chyba masz w kieszeni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa Hebda 06.08.2005 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 A tak na serio to 2 tygrysy przygarnę najwcześniej w nowym roku na wiosnę. Pytanie: Ile pragną za ułożenie m2 terakoty/glazury? Ja spotkałam się z cenami od 25 do 35 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.08.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 06.08.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Witam serdecznie w sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.08.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 witam wszystkich to i mnie RomanW napisał: Pytanie: Ile pragną za ułożenie m2 terakoty/glazury? Ja spotkałam się z cenami od 25 do 35 zł/m2 a ja ze stawką za dniówkę 200zł co i tak uczyniło ok. 30zł za metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 06.08.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 maksiu drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 06.08.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Witam, Jolly dzielna z ciebie dziewucha! Tak zdeterminowani ludzie pchają świat do przodu! Podziwiam!!! No to jak? ma ktos tą ziemię z wykopów do sprzedania, czy nie!!?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzesiekB 06.08.2005 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Witam, Jolly dzielna z ciebie dziewucha! Tak zdeterminowani ludzie pchają świat do przodu! Podziwiam!!! No to jak? ma ktos tą ziemię z wykopów do sprzedania, czy nie!!?? Wysyłam Ci na priva namiary na Gości, którzy wożą ziemię z wykopów pod budynki - cena za kurs (KAMAZ ok. 12t) 70 zł - do ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 06.08.2005 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 GrzesiekB Dzieki!! Ja tu trąbie od paru tygodni na Forum - a ty myk i już! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzesiekB 06.08.2005 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 GrzesiekB Dzieki!! Ja tu trąbie od paru tygodni na Forum - a ty myk i już! cała przyjemność po mojej stronie.... Czasami i nowy pomóc może! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_ 06.08.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 O to ja też chce namiar na tego goscia od ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magini 06.08.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2005 Witam Czy ktoś ma może jakieś doświadczenia budowlane z firmą panów Podlasińskich? Będę wdzięczna za wszelkie informacje. Nie ukrywam, że wolałabym, żeby były to doświadczenia pozytywne Poza tym, to odbyliśmy też rozmowę na temat przyłącza wodnego. Wydawało nam się, że zaproponowane cena jest z kosmosu, ale przeczytałam wasze wcześniejsze posty z cenami i uspokoiłam się, że chyba nie chcą nas oszukać Miłej soboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts