Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Didi, jaki masz wkład kominkowy? Zastanawiałam się nad DGP ale teraz myślę, że może dzięki antresoli da się ogrzać poddasze bez rozprowadzania rurami. Z drugiej strony dom jast dość rozłożysty i nie wiem, czy się nie przeliczę. Nastawiłam się na Jotula (wiem, że Teska ma Panoramę) ale nie robi wkładów z dwustronną szybą a ten bardzo by mi pasował do salonu. Na pewno produkuje takie Spartherm. Czy ktoś z Was użytkuje kominek tej firmy?

Aha, oczywiście dzień dobry wszystkim (szybko się zorientowałam, jaka jestem kulturalna :oops: ).

Moi znajomi maja spartherma i sa zadowoleni. nie wspomne ze ja tez ze Jotula :lol:

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

A ja właśnie oglądałem kominki Jotula na ich stronie i mam już kilka typów, ale będzie trzeba jeszcze zobaczyć na żywo lub przynajmniej w jakimś dobrym katalogu. Z kalkulatora, który jest na ich stronie wynika, że dla naszego domku wystarczy kominek o mocy <8kW.

Teska możesz podpowiedzieć jakiej mocy kominek masz?

Witam wieczorową porą :)

Dzięki wszystkim za rady :)

Podjadę do Dobrej i dowiem się jak cenowo wygląda przetarg i co z mediami.

Teska

Na tej ul. Bociana są 2 domki- jeden zwykły- pusty zawsze, a drugi z "deseczek" - pusty chyba tylko jak ja przyjeżdżam :)

Chyba mi szaleństwem patrzy z oczu :) Pukam do obcych ludzi i wypytuję o ziemię na sprzedaż- ale może tak udami się coś fajnego znaleźć :D

Sylwia B - jak chcesz znaleźć właściciela ziemi, to może warto podjechać na ul. Mickiewicza do Wydziału Geodezji i Kartografi Starostwa Powiatowego Polic (ul. Mickiewicza oczywiście w Szczecinie) i zapytać Pań tam pracujących lub wziąć wypis z rejestru gruntów, będziesz potrzebowała tylko numer którejś działki przy ul. Bociana, ale to pewnie będziesz mogła sprawdzić u kobiet, które wydają mapy.

Witam wszystkich.

Byłem dzisiaj w Gazowni, aby załatwić formaloności związane z wykonaniem przyłącza gazowego i zapewnienia dostaw gazu, skoro gaz chce mieć w październiku no może w listpadzie to stwierdziłem, że czasu jest wystarczająco. No i rozczarowałem się straszliwie. Powiedziano mi, że w podpisywanej umowie jest termin wykonania 6 miesięcy :o , czyli luty :x , ale biorąc pod uwagę, że to zima mrozy, itd., to może się nawet jeszcze przedłużyć :evil: . Może macie jakieś pomysły jak wybrnąć z tej sytuacji. Przyłacze, które jest do wykonania trzeba przeprowadzić tylko przez drogę, prostopadle do jej osi.

Witam Wszystkich:)

Depresyjnie dzisiaj u mnie... oj depresyjnie... Własnie wróciłam z "poszukiwań ziemi " ...buuuu Rejony które mi się podobały -przez parę lat nie będą nadawały się do budowania... :( Inne fajne działki są za drogie ( albo za duże hahha ) Normalnie ręce opadają...

Może coś takiego

Wójt Gminy w Dobrej

ogłasza drugi przetarg ustny nieograniczony na sprzedaż nieruchomości położonych w miejscowości Dobra gm. Dobra oznaczonych w ewidencji gruntów jako działki o nr nr 195/15 , 195/21 , 195/20 , 195/19 .

Drugi przetarg na działki :

1/ działka nr 195/15 o powierzchni 0,1079 ha,

położona w Dobrej cena wywoławcza 35.000,oo zł.

2/ działka nr 195/21 o powierzchni 0,1344 ha ,

położona w Dobrej cena wywoławcza 45.000,oo zł.

3/ działka nr 195/20 o powierzchni 0,0840 ha ,

położona w Dobrej cena wywoławcza 28.000,oo zł.

4/ działka nr 195/19 o powierzchni 0,0810 ha ,

położona w Dobrej cena wywoławcza 27.000,oo zł.

W/w ceny działek są bez podatku VAT.

Przetarg odbędzie się oddzielnie na każdą nieruchomość .

Od najwyższej osiągniętej ceny w przetargu za działki naliczony zostanie podatek VAT . W planie miejscowym ogólnym zagospodarowania przestrzennego Gminy Dobra zatwierdzonym Uchwałą Rady Gminy nr IV/55/01 w dniu 31 maja 2001r. w/w nieruchomości przeznaczone są na cele zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej z usługami towarzyszącymi . Zakaz lokalizacji zabudowy bliźniaczej , szeregowej i małych domów mieszkalnych . Minimalna wielkość działki budowlanej dla zabudowy mieszkaniowej 800m2. Zakaz lokalizacji więcej niż jednego domu mieszkalnego na terenie działki budowlanej