Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam poniedziałkowo :)

Tomadyna

Wielkie dzięki !!!!!!!!!

Tylko nie rozumiem co to znaczy "zakaz lokalizacji zabudowy... małych domów mieszkalnych"... hmmm... :-?

Pewnie chodzi o to by nie stawiać np. 2 rodzinnych domów - ale to tylko moje dywagacje. Pewnie w gminie Ci powiedzą telefon do gminy:

Ds. Zagospodarowania przestrzennego 311-33-21

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich.

Byłem dzisiaj w Gazowni, aby załatwić formaloności związane z wykonaniem przyłącza gazowego i zapewnienia dostaw gazu, skoro gaz chce mieć w październiku no może w listpadzie to stwierdziłem, że czasu jest wystarczająco. Może macie jakieś pomysły jak wybrnąć z tej sytuacji. Przyłacze, które jest do wykonania trzeba przeprowadzić tylko przez drogę, prostopadle do jej osi.

Wysłałem na priv.

Dziś rozpocząłem pisanie dziennika budowy -> ciekaw jestem kiedy pojawi się tam zapis BUDOWA SKOŃCZONA - przeprowadzamy się. Pewnie trochę będę musiał jeszcze zaczekać na taki wpis.

Chyba że dla dobrego samopoczucia wpiszę sobie to już dziś zakładając ze jest to wersja DEMO :lol:

Zapraszam do czytania - choć nie wiele tam jeszcze jest :(

A ja właśnie oglądałem kominki Jotula na ich stronie i mam już kilka typów, ale będzie trzeba jeszcze zobaczyć na żywo lub przynajmniej w jakimś dobrym katalogu. Z kalkulatora, który jest na ich stronie wynika, że dla naszego domku wystarczy kominek o mocy <8kW.

Teska możesz podpowiedzieć jakiej mocy kominek masz?

18 KW

Pytanie:

Ile pragną za ułożenie m2 terakoty/glazury?

Ja spotkałam się z cenami od 25 do 35 zł/m2

------------------------------

a ja ze stawką za dniówkę 200zł co i tak uczyniło ok. 30zł za metr :lol:

Dziękuję za informację! :D

Najbardziej optymalna cena to 25 zł bez większych bajerów. Jak z dekorami , paseczkami lub innymi kompozycjami to wtedy 30-35 zł. Oczywiście wielkość płytek też ma znaczenie bo np płytki 10x10 cm to żaden szanujący się fachowiec nie zrobi w takiej cenie.

Witam wieczorową porą :)

Dzięki wszystkim za rady :)

Podjadę do Dobrej i dowiem się jak cenowo wygląda przetarg i co z mediami.

Teska

Na tej ul. Bociana są 2 domki- jeden zwykły- pusty zawsze, a drugi z "deseczek" - pusty chyba tylko jak ja przyjeżdżam :)

Chyba mi szaleństwem patrzy z oczu :) Pukam do obcych ludzi i wypytuję o ziemię na sprzedaż- ale może tak udami się coś fajnego znaleźć :D

bo ci z deseczek to mieszkają na tej działce w tej przyczepie kempingowej.Po prostu przyjedz wieczorem.