Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

A propos - dzień dobry wszystkim.

GrzegorzR, jak zaizolowałeś ściany fundamentowe? A poza tym - gdzie kupowałeś Silkę? Co do ocieplania, na razie skłaniam się ku wełnie ale może się okazać, że wybiorę styropian ze względu na cenę. Dyskusje na temat wyższości jednego nad drugim nadal się toczą. Myślę, że nie należy przeceniać żadnych argumentów. :)

Izolacja przeciwwilgociowa (nie pamiętam jaki środek - chyba Dysperbit) no i termiczna ze styropiany, a na wierzchu jest jeszcze membrana.

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Bo Ty napisałeś jego nazwisko przez B, ale chodzi o pana W (numer telefonu się zgadzał -ten sam) :D

Aaa... czyli Pan Wojanowski, tak? Już sobie poprawiłem w swoim pliku z kontaktami, dzięki.

Do wszystkich, słuchajcie a może założymy białą listę wykonawców jak to mają niektóre grupy? A może też i czarną. Będziemy mieli dodatkowy atut na niesolidnych.

Do wszystkich, słuchajcie a może założymy białą listę wykonawców jak to mają niektóre grupy? A może też i czarną. Będziemy mieli dodatkowy atut na niesolidnych.

Jestem jak najbardziej ZA tym bardziej że będzie mi ona bardzo potrzebna, bo przecież dopiero zaczynam. Zastanawiam się tylko że trzeba albo określić zasady notowania na białej lub czarnej liście, albo jakoś przemyślnie notować. By nie stworzyć chaosu panującego na ogólnym forum. Bo coś znaleźć to jest niezły problem.

Mogę pogadać z moim "supermenem" od internetu by zrobił coś takiego np. z hasełkiem - bo przecież nie można czegoś takiego publicznie. Tak jak np. na mojej stronie ze zdjęciami można dodawać komentarze do zdjęć. No chyba że można jakoś wykorzystać forum do notowania takich informacji.

toamdyna

przeczytalam........i dobrze ze wezma sie za urzad gminy...a najlepiej to za wojta by sie wzieli....ale mysle.....ze to sie rozmaze.....jak wszystko....

no i wspolczuje tym wszystkim ktorzy beda musieli zaplacic oplate adiacencka..... :cry:

Cześć

Właśnie zastanawiam się nad kupnem działki od Agrowestu i wydaje mi się (mam nadzieję), że nic nie będzie można zrobić właścicielom działek. Kupili oni dzialki w sposób zgodny z prawem, od prawowitego wlaściela (rękojmia ksiąg wieczystych), również opłatę adiacencką płaci ten, ktorego działka zyskała na wartości (miał najpierw rolną a po przekształceniu budowlaną). Obecni właściele już kupili działki po przekształceniu (drożej) inic na działaniach gminy nie zyskali. Powinni tylko uziemnić dyrektora AWRSP. Tak to wygląda w teorii - mam nadzieję, że w praktyce również.

Sorry za przydługi tekst ale jestem żywo zainteresowany temetem - proszę o komentarze

Pozdr

toamdyna

przeczytalam........i dobrze ze wezma sie za urzad gminy...a najlepiej to za wojta by sie wzieli....ale mysle.....ze to sie rozmaze.....jak wszystko....

no i wspolczuje tym wszystkim ktorzy beda musieli zaplacic oplate adiacencka..... :cry:

Cześć

Właśnie zastanawiam się nad kupnem działki od Agrowestu i wydaje mi się (mam nadzieję), że nic nie będzie można zrobić właścicielom działek. Kupili oni dzialki w sposób zgodny z prawem, od prawowitego wlaściela (rękojmia ksiąg wieczystych), również opłatę adiacencką płaci ten, ktorego działka zyskała na wartości (miał najpierw rolną a po przekształceniu budowlaną). Obecni właściele już kupili działki po przekształceniu (drożej) inic na działaniach gminy nie zyskali. Powinni tylko uziemnić dyrektora AWRSP. Tak to wygląda w teorii - mam nadzieję, że w praktyce również.

Sorry za przydługi tekst ale jestem żywo zainteresowany temetem - proszę o komentarze

Pozdr

ale tez zyskali na wartosci wlasciciele bo dzialki zostaly uzbrojone....i nie wazne na czyj koszt...