GrzegorzR 17.08.2005 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 A propos - dzień dobry wszystkim. GrzegorzR, jak zaizolowałeś ściany fundamentowe? A poza tym - gdzie kupowałeś Silkę? Co do ocieplania, na razie skłaniam się ku wełnie ale może się okazać, że wybiorę styropian ze względu na cenę. Dyskusje na temat wyższości jednego nad drugim nadal się toczą. Myślę, że nie należy przeceniać żadnych argumentów. Izolacja przeciwwilgociowa (nie pamiętam jaki środek - chyba Dysperbit) no i termiczna ze styropiany, a na wierzchu jest jeszcze membrana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 17.08.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 witam wszystkich...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 17.08.2005 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 toamdyna przeczytalam........i dobrze ze wezma sie za urzad gminy...a najlepiej to za wojta by sie wzieli....ale mysle.....ze to sie rozmaze.....jak wszystko.... no i wspolczuje tym wszystkim ktorzy beda musieli zaplacic oplate adiacencka..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 17.08.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 W opcji szukaj możesz znaznaczyć, aby pokazywało wyniki jako posty a nie tematy. Faktycznie, o ja głupi, że nie wiedziałem. Ale się zaraz naszukam za wszystkie czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 17.08.2005 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Witam wszystkich! Oj Teska widzę że nie przepadasz za Wójtem to jest nas już dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 17.08.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Monka, Klaus pan W od operatu bardzo się sprawdził A kto to jest Pan W? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 17.08.2005 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 podnoszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 17.08.2005 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Monka, Klaus pan W od operatu bardzo się sprawdził A kto to jest Pan W? No tak Bo Ty napisałeś jego nazwisko przez B, ale chodzi o pana W (numer telefonu się zgadzał -ten sam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 17.08.2005 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 podnoszę to ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 17.08.2005 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Bo Ty napisałeś jego nazwisko przez B, ale chodzi o pana W (numer telefonu się zgadzał -ten sam) Aaa... czyli Pan Wojanowski, tak? Już sobie poprawiłem w swoim pliku z kontaktami, dzięki. Do wszystkich, słuchajcie a może założymy białą listę wykonawców jak to mają niektóre grupy? A może też i czarną. Będziemy mieli dodatkowy atut na niesolidnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 17.08.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Aaa... czyli Pan Wojanowski, tak? Już sobie poprawiłem w swoim pliku z kontaktami, dzięki. To popraw jeszcze raz Wojnarowski powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 17.08.2005 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 popoludniem witam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 17.08.2005 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 To popraw jeszcze raz Wojnarowski powinno być OK, ale na pewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 17.08.2005 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 No na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 17.08.2005 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Do wszystkich, słuchajcie a może założymy białą listę wykonawców jak to mają niektóre grupy? A może też i czarną. Będziemy mieli dodatkowy atut na niesolidnych. Jestem jak najbardziej ZA tym bardziej że będzie mi ona bardzo potrzebna, bo przecież dopiero zaczynam. Zastanawiam się tylko że trzeba albo określić zasady notowania na białej lub czarnej liście, albo jakoś przemyślnie notować. By nie stworzyć chaosu panującego na ogólnym forum. Bo coś znaleźć to jest niezły problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 17.08.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Mogę pogadać z moim "supermenem" od internetu by zrobił coś takiego np. z hasełkiem - bo przecież nie można czegoś takiego publicznie. Tak jak np. na mojej stronie ze zdjęciami można dodawać komentarze do zdjęć. No chyba że można jakoś wykorzystać forum do notowania takich informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 17.08.2005 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Ja mogę założyć i uaktualniać stronę internetową na którejzorganizujemy przejżystą listę wykonawców posegregowanych wg branż.Link do strony każdy z nas bedzie mógł umieszczać w swoje stopce dla rozpropagowania go wśród forumowiczów. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 17.08.2005 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 zrobił coś takiego np. z hasełkiem - bo przecież nie można czegoś takiego publicznie. A czemu by nie? Siła takiej listy tkwi w jej publicznym prezentowaniu. Nikt Ci nie zabroni powiedzieć Pan X zrobił mi krzywdę a Pan Y jest dobrym fachowcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rygó 17.08.2005 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 toamdyna przeczytalam........i dobrze ze wezma sie za urzad gminy...a najlepiej to za wojta by sie wzieli....ale mysle.....ze to sie rozmaze.....jak wszystko.... no i wspolczuje tym wszystkim ktorzy beda musieli zaplacic oplate adiacencka..... Cześć Właśnie zastanawiam się nad kupnem działki od Agrowestu i wydaje mi się (mam nadzieję), że nic nie będzie można zrobić właścicielom działek. Kupili oni dzialki w sposób zgodny z prawem, od prawowitego wlaściela (rękojmia ksiąg wieczystych), również opłatę adiacencką płaci ten, ktorego działka zyskała na wartości (miał najpierw rolną a po przekształceniu budowlaną). Obecni właściele już kupili działki po przekształceniu (drożej) inic na działaniach gminy nie zyskali. Powinni tylko uziemnić dyrektora AWRSP. Tak to wygląda w teorii - mam nadzieję, że w praktyce również. Sorry za przydługi tekst ale jestem żywo zainteresowany temetem - proszę o komentarze Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 17.08.2005 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 toamdyna przeczytalam........i dobrze ze wezma sie za urzad gminy...a najlepiej to za wojta by sie wzieli....ale mysle.....ze to sie rozmaze.....jak wszystko.... no i wspolczuje tym wszystkim ktorzy beda musieli zaplacic oplate adiacencka..... Cześć Właśnie zastanawiam się nad kupnem działki od Agrowestu i wydaje mi się (mam nadzieję), że nic nie będzie można zrobić właścicielom działek. Kupili oni dzialki w sposób zgodny z prawem, od prawowitego wlaściela (rękojmia ksiąg wieczystych), również opłatę adiacencką płaci ten, ktorego działka zyskała na wartości (miał najpierw rolną a po przekształceniu budowlaną). Obecni właściele już kupili działki po przekształceniu (drożej) inic na działaniach gminy nie zyskali. Powinni tylko uziemnić dyrektora AWRSP. Tak to wygląda w teorii - mam nadzieję, że w praktyce również. Sorry za przydługi tekst ale jestem żywo zainteresowany temetem - proszę o komentarze Pozdr ale tez zyskali na wartosci wlasciciele bo dzialki zostaly uzbrojone....i nie wazne na czyj koszt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts