Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam wieczorkiem :)

Brunobsd

Wiem, że na rolnej można budować :) ale nie zawsze :) Znalazłam ziemię rolną w Wołczkowie za 25 zł/m, ale przez parę najbliższych lat nic tam budować nie można :)

607360325 ogloszenie z bocianiej czy gołebiej nie pamietam 900m2 dzialka

ale tez zyskali na wartosci wlasciciele bo dzialki zostaly uzbrojone....i nie wazne na czyj koszt...

Ważne, ważne gmina może się domagać opłaty adiacenckiej tylko wtedy jeśli to na skutek jej inwestycji wzrosła wartość gruntu. Inaczej to by dowalali taki domiar za każdym razem jak wartość działek wzrośnie na rynku nawet wtedy gdy właściciel ją sobie sam uzbroił. To już by była paranoja.

Rygó wydaje mi się, że masz rację. Jedyne co musisz sprawdzić to czy nie masz wpisanej hipoteki w KW.

No to co z ta listą? Do kogo się zwrócić? Klaus ciągniesz temat?

No pociągnę tylko musi być deklaracja, że kontakty będą spływać.

Proponuję przesyłać mi je na e-maila wg formatu:

-imię/nazwisko/nazwa

-telefon/adres

-zakres prowadzonej działalności

-krótki komentaż

-kto poleca (nick i e-mail)

ale tez zyskali na wartosci wlasciciele bo dzialki zostaly uzbrojone....i nie wazne na czyj koszt...

Ważne, ważne gmina może się domagać opłaty adiacenckiej tylko wtedy jeśli to na skutek jej inwestycji wzrosła wartość gruntu. Inaczej to by dowalali taki domiar za każdym razem jak wartość działek wzrośnie na rynku nawet wtedy gdy właściciel ją sobie sam uzbroił. To już by była paranoja.

Rygó wydaje mi się, że masz rację. Jedyne co musisz sprawdzić to czy nie masz wpisanej hipoteki w KW.

wlasnie nie do konca.

Hej!

Dawno tu nie zagladałam bo masa spraw zwaliła mi sie na głowę (budowa w toku a tu maluszek pod sercem rośnie i za miesiąc będę już Panią - nie Panną :D ) a tu mi tak przekręcają mój tęczowy nick :wink: Akurat trafiłam na tę stronę..hehe. Wybaczam, wybaczam i pozdrawiam wszystkich serdecznie!!

Witam

Czy ktoś ma namiary na tanie materiały budowlane w Stargardzie Szczecińskim ( z fakturą lub bez ). Prosze o informacje na adres

[email protected]

Nie ma takiej hurtowni w której wszystko byłoby najtańsze. Ceny w Stargardzkich hurtowniach są bardzo porównywalne. Ja biorę najwięcej we Frambudzie w Morzyczynie, bo dają mi najlepsze ceny i są bardzo elastyczni (ale gdy robiłem konkurs ofert, to byli raczej z tych droższych). Reszte biorę w Budohurcie na Orzeszkowej. Obsługa bardzo miła, ale o rabaty to trzeba ich ostro cisnąć (a i tak Frambud ich przebija).

Dobry też jest SCMB.

Ode mnie chcą 79 000 zł netto.

Cena zawiera nadzór kierownika i wytyczenie geodezyjne budynku

Zakres prac: stan surowy otwarty + ocieplenie i elewacja klinkierowa + montaż okien połaciowych + wylanie schodów wew. i zew. + wylanie tarasu na gruncie + orynnowanie oczywiście

Domek 157 m2 powierzchni użytkowej + 37 m2 garaż pod wspólnym dachem.

Witajcie Grupo!

Śpieszę donieść że po powrocie mojej "złotej" ekipy, od wczoraj przyrastają mi ściany.... Sama rozkosz patrzeć jak z każdą chwilą ich więcej i więcej. A wyobraźcie sobie jak moi siedmioletni chłopcy (wykorzystywani na swoje własne żądanie (!)) machają kielnią, przy budowie ich własnego domu.... Dzisiaj kazali się obudzić o 7-ej rano, zrobić kanapki i "...oni chcą iś do pracy...". I jak tu nie być szczęśliwym?.

Zapraszam na stronkę... Codziennie nowe zdjęcia :D

No to co z ta listą? Do kogo się zwrócić? Klaus ciągniesz temat?

No pociągnę tylko musi być deklaracja, że kontakty będą spływać.

Proponuję przesyłać mi je na e-maila wg formatu:

-imię/nazwisko/nazwa

-telefon/adres

-zakres prowadzonej działalności

-krótki komentaż

-kto poleca (nick i e-mail)

Dopytam:

czy na prywatnego maila czy priva? Bo już moge wysłać conajmniej dwa nazwiska