Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Klaus

prosze dopilnuj jezeli ktos na kogos pisze : złodziej ,oszust...niech to uzasadni......

to tak jak na tych dobrych....

i jakie sa kryteria????? bo akurat mogłabym mimo wszystko Pana Panke wpisac na czarn ą liste......

Witam poniedziałkowo.

Tu zgadzam się z Teską że powinno być koniecznie uzasadnienie - tym bardziej na czarnej liście.

Co do Pana Pańki to moim zdaniem Teska powinnaś swoje uwagi do tegoż Pana wpisać jakie masz -> może w takim razie nie dzielić tego na biało i czarno, a tylko w grupach kto co robi i tam zamieszczać opinie. Jeśli do Pana Pańki będzie 10 dobrych i 1 zła np. opinia to każdy chcący korzystać sobie sam wnioski wyciągnie i najwyżej baczniej się bedzie przyglądał.

może jeszcze jedno w sprawie rekomendowania wykonawców, że prawo mają tylko ludzie którzy istnieją na forum od jakiegoś czasy, żeby jakiś wykonawca się nie zalogował w forum muratora i się sam nie polecał

Choć jestem bardzo nowy :lol: to zgadzam się tu ze Zbix-em; wartość tej listy będzie tylko wtedy wysoka jesli to budujący ją będą wypełniać !!!!!

Najwyżej bedzie trzeba zrobić komisję forum-owiczów którzy będą jeździć po budowach :wink:

Klaus

prosze dopilnuj jezeli ktos na kogos pisze : złodziej ,oszust...niech to uzasadni......

i jakie sa kryteria????? bo akurat mogłabym mimo wszystko Pana Panke wpisac na czarn ą liste......

:o

tak Didi.....i nie tylko ja mogłabym.....na tym forum.

stad napisalam zeby były jakies kryteria.....

Klaus

Witam poniedziałkowo.

Tu zgadzam się z Teską że powinno być koniecznie uzasadnienie - tym bardziej na czarnej liście.

Co do Pana Pańki to moim zdaniem Teska powinnaś swoje uwagi do tegoż Pana wpisać jakie masz -> może w takim razie nie dzielić tego na biało i czarno, a tylko w grupach kto co robi i tam zamieszczać opinie. Jeśli do Pana Pańki będzie 10 dobrych i 1 zła np. opinia to każdy chcący korzystać sobie sam wnioski wyciągnie i najwyżej baczniej się bedzie przyglądał.

Ja jako ja....u mnie nie robił.....chciał robić u znajomych.....i robił u niektórych.....opinie sa zdecydowanie inne...

mam zapytanko......czy macie kogos kto porzadnie połozy klinkier na tarasie???? nie koniecznie za grosze....ale PORZADNIE

Pewnie że tak - jak jest dobry to pisz !!!!!!

Tylko napisz że nie jest tani :lol:

Jak wygram w totka to do niego zadzowonie jak nie to zobaczymy :D

hahahahah to ja szukam...... :lol:

mam zapytanko......czy macie kogos kto porzadnie połozy klinkier na tarasie???? nie koniecznie za grosze....ale PORZADNIE

Pewnie że tak - jak jest dobry to pisz !!!!!!

Tylko napisz że nie jest tani :lol:

Jak wygram w totka to do niego zadzowonie jak nie to zobaczymy :D

hahahahah to ja szukam...... :lol:

O kurde nie przeczytałem

Sorry Sorry Sorry

Przepraszam Teska

Klaus

prosze dopilnuj jezeli ktos na kogos pisze : złodziej ,oszust...niech to uzasadni.....

Co racja to racja. Delf, możemy prosić o dwa zdania komentarza?

A tak w ogóle to musimy sobie zdać sprawę, że ta lista nigdy nie będzie nieomylną wyrocznią a raczej zbiorem subiektywnych komentarzy i każdy autor wpisu musi go wziąć na własne sumienie.

Podstawowe kryterium jest tylko jedno, jak zawsze na wolnym rynku - satysfakcja klienta.

A swoją drogą to ciekawe z Panem Pańką. Sporo słyszałem pozytywnych opinii o nim. No ale każdy przypadek jest odrębny.

A może wpiszemy go i na czarną listę? Nikt nigdzie nie powiedział, że ten sam podmiot nie może być skomentowany zarówno pozytywnie jak i negatywnie. Więcej opinii daje zawsze bardziej obiektywny obraz.

może w takim razie nie dzielić tego na biało i czarno, a tylko w grupach kto co robi i tam zamieszczać opinie. Jeśli do Pana Pańki będzie 10 dobrych i 1 zła np. opinia to każdy chcący korzystać sobie sam wnioski wyciągnie i najwyżej baczniej się bedzie przyglądał.

To chyba dobry pomysł, co o tym sądzicie?

stad napisalam zeby były jakies kryteria.....

Trudno będzie ustalić jakieś uniwersalne kryteria, które pozwolą jednoznacznie zakwalifikować kogoś na białą lub czarną listę. To chyba zawsze będzie musiało podlegać subiektywnej ocenie.

Proponuję aby każdy pisał tak: uważam, że jest dobry bo..., zawiódł mnie bo..., itd, itp

Chyba rzeczywiście pomysł zbix'a żeby zrobić jedną listę a w niej indywidualne komentarze jest najlepszy.

Witam wszystkich!!!

Dom mam juz zielony .... o rany !!! nie wszystkim sie podoba - ponoc kolor kontrowersyjny - mowia ze bialy lub zolty bylby ladniejszy, ale to takie oklepane ....... ciekawam Waszych opinii!!! niedlugo nowe zdjecia!

w srode ruszaja z kornikiem!!!

Kominek - wyglada rewelacyjnie!

a poza tym od kladzenia tego gruntu zielonego boli mnie reka no i wlosy mialam zielone ... jak slynna Ania ...

dzisiaj wylewanie tarasu - juz ostatnie i zamawiam meble do kuchni!

KLAUS

Wydaje mi się że ludzi którzy będą chcieli napisać jakąś opinię nie będzie aż tak wielu. Jestem zdania że bedziesz w stanie zweryfikować sobie czy człowiek który przesłał opinię do Ciebie na e-mail jest z forum szczecińskiego czy też jego opinia raczej jest reklamą. Wierzę że sobie dasz radę :D bo to przecież Ty zamieszczasz na liście de facto opinie po otrzymaniu jej od forumowicza. Jak się do Ciebie zgłosi jakiś gość to raczej nie zamieścisz i już.