Teska 30.08.2005 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 tak sie cieszę , że w końcu znalazłam kogoś kto boryka się z podobnymi jak ja problemami Oczywiście, oby tych problemów, zarówno papierkowych jak i budowlanych było jak najmniej. Mam pytanko, czy ktoś z budujących się w Mierzynie przechodził problemy z wybudowaniem (wykopaniem studni?) i odprowadzaniem wody z oczyszczalni biologicznej do deszczówki? I przede wszystkim, jak długo czekaliście na wydanie warunków zabudowy z Gminy Dobra? witaj ja czekałam dosłownie: pol godziny..ale to było dawno i zupelnie jakos inaczej....jak nie pytajk nie wiem, kupilam dzialke mialam tam isc i dostalam od reki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.08.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Witajcie wieczorową porą. Jestem jeszcze na urlopie i jak większość Matek Polek z "utęskniem" czekam na rozpoczęcie roku szkolnego swoich dziatek by móc wreszcie odpocząć Poza tym może znajdę w końcu trochę czasu na zajęcie się budową, a raczej jej zorganizowaniem. Dzięki za czarno-białą listę wykonawców. Nie omieszkam z niej skorzystać. A propos legalności tej listy, czyli jej zgodności z prawem. Nie chcę się zanadto wymądrzać, ale tak to już u nas jest, że przeważnie ten kto jest złym fachowcem bywa często bardzo "honorny" i nie da sobie pluć w twarz. Stąd też nazywanie kogoś publicznie złodziejem etc., nawet jeśli na takie miano po wielokroć zasługuje - jest dość ryzykowne. Szkoda czasu i nerwów na ewentualne procesy, a o tym że ktoś pracuje po prostu żle - wystarczy czerwona buźka ( mordka??) i wszyscy wiedzą o co chodzi. To tyle... A teraz prośba- poszukuję kogoś z Dobrej lub okolic do pomocy w uporządkowaniu działki z chwaściorów i postawienia płotu tymczasowego ( ok. 60 m). Będę wdzięczna za namiarki. Trochę przydługo to wyszło Pozdrawiam wszystkich Kasia zerknij na privka jak cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.08.2005 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Didi - siekiera jest lepsza ale za duża, do torebki się nie mieści! Didi moge pozyczyć sierp, on sie zmiesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 30.08.2005 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 zadzwoniła do mnie pani z ZUSu z przeprosinami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.08.2005 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Witam grupkę...... a tak pomyslałam.....moze jakies spotkanko by wyszło....dopoki fajna pogoda jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.08.2005 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 zadzwoniła do mnie pani z ZUSu z przeprosinami no to było ostro...kobitka sie przestraszyła.....albo ochłonęła..... chociaż to za czesto sie nie zdarza jesli chodzi o Panie z tej instytucji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 30.08.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Witam grupkę...... a tak pomyslałam.....moze jakies spotkanko by wyszło....dopoki fajna pogoda jest a i owszem chętnie: podaj gdzie i kiedy i jeszcze jedno pytanie: czy Ty tym razem będziesz, bo ostatnio nie pojawiałaś się na spotkaniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 30.08.2005 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 zadzwoniła do mnie pani z ZUSu z przeprosinami no to było ostro...kobitka sie przestraszyła.....albo ochłonęła..... chociaż to za czesto sie nie zdarza jesli chodzi o Panie z tej instytucji stąd moje zdziwienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 30.08.2005 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Witam grupkę...... a tak pomyslałam.....moze jakies spotkanko by wyszło....dopoki fajna pogoda jest Chętnie poznam Szanowne Towarzystwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 30.08.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Delf a jak sie mieszka twojej przyjaciolce czy jest zadowolona z wyboru ? Ps . Ale ty masz na mysli ten kawalek domu to sa te dzialki przy lesie .Berdzo podoba mi sie projekt tego domu nie wiesz co to za pracownia ,wykonanie tez jest super Ja niestety budowe zaczne dopiero za kilka lat brak czasu a i kaski trzeba dozbierac a tak mnie juz tam ciagnie . Pozdrawiam Bryta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.08.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Witam grupkę...... a tak pomyslałam.....moze jakies spotkanko by wyszło....dopoki fajna pogoda jest a i owszem chętnie: podaj gdzie i kiedy i jeszcze jedno pytanie: czy Ty tym razem będziesz, bo ostatnio nie pojawiałaś się na spotkaniach? nie pojawialam sie bo: o spotkaniu u Jureczka dowiedzialam sie w dniu spotkania, a ostatnie spotkanie został zmieniony dzien i godzina.....co niestety nie pasowało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 30.08.2005 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 a jeszcze poprzednie (nie będę wypominać) w Imoli w marcu 2004r? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.08.2005 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Didi no byłam....wprawdzie moment ale sie liczy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.08.2005 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 30.08.2005 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Witam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 30.08.2005 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Didi - ale masz dar przekonywania myślę o pani w ZUSie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 30.08.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 GrzegorzR zapomniałes sasiedzie polewac strop?????? przeciez trzeba Polewam, polewam. Wczoraj to dopiero jak już się szaro robiło, tak po 20, w niedzielę też polewałem. A przy okazji czy widziałaś może w piątek lub sobotę polewających strop ludzi z ekipy u mnie budującej, bo jakoś nie jestem przekonany aby oni polewali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 30.08.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 GrzegorzR zapomniałes sasiedzie polewac strop?????? przeciez trzeba Polewam, polewam. Wczoraj to dopiero jak już się szaro robiło, tak po 20, w niedzielę też polewałem. A przy okazji czy widziałaś może w piątek lub sobotę polewających strop ludzi z ekipy u mnie budującej, bo jakoś nie jestem przekonany aby oni polewali. pewnie polewają ale co innego do takich szklanych pojemniczków 50ml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 30.08.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 GrzegorzR zapomniałes sasiedzie polewac strop?????? przeciez trzeba Polewam, polewam. Wczoraj to dopiero jak już się szaro robiło, tak po 20, w niedzielę też polewałem. A przy okazji czy widziałaś może w piątek lub sobotę polewających strop ludzi z ekipy u mnie budującej, bo jakoś nie jestem przekonany aby oni polewali. wczoraj to ciebie widzialam...... a oni nie polewali napewno...ogrodniczo sie udzielałam cały dzien.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 30.08.2005 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 a oni nie polewali napewno...ogrodniczo sie udzielałam cały dzien.... Jednak trzeba być czujnym i kontrolować. Ciekawe jak często się trafia taka ekipa, której można od początku do końca zaufać bez kontroli, może sobie odpuścili, bo szafa nie było. W czwartek to mieli szczeście bo wieczorem padało, w piątek w sumie też padało, no chyba, że tym razem krainę deszczowców opady omineły, ale w sobotę to już było sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts