bodekku 06.09.2005 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 witam wtorkowo! 'i mamy piękną pogodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 06.09.2005 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 lekki chaos się wkradł w moją wypowiedź ale mam nadzieję, że jest wszystko jasne.Jak będziecie jechały to zajechać macie - jednym słowem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia B 06.09.2005 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Witam wtorkowo Agnieszka1 Dzięki za oddzew O warunki przyłączenia do sieci wystąpiłam Teraz muszę podpisać umowę i wpłacić połowe opłaty przyłączeniowej. Nie martwię się o moje pozwolenie na budowę ( tzn martwię się - ale nie w tym temacie ) tylko o pozwolenie na budowe sieci- lasy przyblokowały, bo część sieci ma przechodzić właśnie na terenach leśnych. Ojej, a co z tym projektem??? ja powinnam zrobić? Bo projekt Enea już zrobiła tylko na to nieszczęsne pozwolenie na budowę czekają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 06.09.2005 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Iwonka o 12,15 jadę po córeczkę do szkoły więc powinnam być, bo wcześniej muszę jeszcze pojechać do Goleniowa po odbiór pozwolenia na "oprowadzenie ścieków od wód gruntowych" za 190zł Ale kroją Mam nadzieję, że to pójdzie szybko To o której konkretnie będziesz i czy ewentualnie można wpaść do Twojego ogródka Później obieramy kurs na ul. Lipową, Rurzycę, i Sokolniki. Zapraszam oczywiście na oględziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 06.09.2005 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Witam wtorkowo Agnieszka1 Dzięki za oddzew O warunki przyłączenia do sieci wystąpiłam Teraz muszę podpisać umowę i wpłacić połowe opłaty przyłączeniowej. Nie martwię się o moje pozwolenie na budowę ( tzn martwię się - ale nie w tym temacie ) tylko o pozwolenie na budowe sieci- lasy przyblokowały, bo część sieci ma przechodzić właśnie na terenach leśnych. Ojej, a co z tym projektem??? ja powinnam zrobić? Bo projekt Enea już zrobiła tylko na to nieszczęsne pozwolenie na budowę czekają... No jak ENEA zrobila to ok, my robilismy sami - w sumie nie wiem dlaczego, mielismy projektantke , ktora nam to wszystko prowadzila, wiec dlaczego to nie wiem, wiem tylko ze projekt robilismy my Sluchajcie czy ktos moze cos powiedziec na temat gresu polerowanego chinskiego????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia B 06.09.2005 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Agnieszka1 to chyba trochę pieniążków w kieszeni zostało jak nie musze projektu robić uff. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 06.09.2005 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Witam wtorkowo i pozdrawiam szczególnie tych którzy w tak ładną pogodę mogą dłubać w ogródkach przydomowych. Ja na razie mogę popatrzeć jak ślicznie wyglądają chaszcze po pas w promieniach słonecznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 06.09.2005 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Agnieszka1 to chyba trochę pieniążków w kieszeni zostało jak nie musze projektu robić uff. mysle ze ENEA wliczyla sobie to w ogolna oplate przylaczeniowa, nic za darmo ........... niestety Ale napewno masz mniej papierow do zalatwiania a to napewno znaczenie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 06.09.2005 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Sylwia, tzn, że juz znalazłaś swoje miejsce na ziemi, bo chwilkę mnie nie było i jestem nie w temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 06.09.2005 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Sluchajcie chce zrobic podloge holu w jasnym gresie i zrobic wstawki cieplego brazu, ale w sklepie w ktorym chce kupic gres podstawowy maja tylko te jasne plytki. Myslicie ze dokupie pozniej plytki na dekor gdzie indziej? a tak wogole to wykombinowalam w tej podlodze z gresu zrobic wstawki - dekory drewniane ale czy to da sie polaczyc???? co wtedy z fugami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 06.09.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Acha, pozwolenia na budowę na razie nie dostałam, bo mam 6 braków Zauważyłam niepokojący brak zainteresowania moimi sprawami. Grupo gdzie jesteś? Dodaj otuchy, albo ...daj na zapęd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 06.09.2005 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Sluchajcie chce zrobic podloge holu w jasnym gresie i zrobic wstawki cieplego brazu, ale w sklepie w ktorym chce kupic gres podstawowy maja tylko te jasne plytki. Myslicie ze dokupie pozniej plytki na dekor gdzie indziej? a tak wogole to wykombinowalam w tej podlodze z gresu zrobic wstawki - dekory drewniane ale czy to da sie polaczyc???? co wtedy z fugami??? Ostatnio widziałem takie połączenie kafli z deskami że na zakończenie desek został wstawiony pasek z korka który pełnił rolę dylatacji i pomalowany został bejcą na kolor jaki mają deski. Fajne połączenie bo nie ma żadnego rantu ani listwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 06.09.2005 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Józia ty braki??? Taki wyga budowlany?? Normalnie wstyd Oczywiscie moje słowa maja cie pocieszyć i dać " na zapęd" Iwonka wpadajcie, malarze czekają (ale nic szczególnego niestety ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 06.09.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 witam wtorkowoDelf - dzięki, pooglądam. Józia - no co z tobą, przestać się op.... i tylko od czasu do czasu zgłaszać.jakie masz braki? Agnieszka1 - z tymi wstawkami to, troszkę radzę uważać, bo może się zdażyć, że będzie ciut inny wymiar lub grubość płytki.a sprawdź na stronie producenta, czy napewno nie mają?a jak nie mają to, kup (wypożycz) 1 płtkę jasną i z nią popatrz czy coś dobierzesz.ja mam jasny gres matowy z nowej gali i wstawiałam gdzie niegdzie polerowany i niby to samo, a ten polerowany był grubszy. na szczęście układacze poradzili sobie miłęgo dnia wszystkim życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 06.09.2005 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Sluchajcie chce zrobic podloge holu w jasnym gresie i zrobic wstawki cieplego brazu, ale w sklepie w ktorym chce kupic gres podstawowy maja tylko te jasne plytki. Myslicie ze dokupie pozniej plytki na dekor gdzie indziej? a tak wogole to wykombinowalam w tej podlodze z gresu zrobic wstawki - dekory drewniane ale czy to da sie polaczyc???? co wtedy z fugami??? Na pewno musi być elastyczna, pomyśl może o jakimś silikonie (kolor też da się dobrać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 06.09.2005 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Witam wszystkich!!! mam pytanko: ile i gdzie robi sie badanie wody ze studni??? jedni mowia ze Goleniow juz nie robi, inni ze kosztuje to 600!!!!!!!! wiecie cos na ten temat???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 06.09.2005 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Sluchajcie chce zrobic podloge holu w jasnym gresie i zrobic wstawki cieplego brazu, ale w sklepie w ktorym chce kupic gres podstawowy maja tylko te jasne plytki. Myslicie ze dokupie pozniej plytki na dekor gdzie indziej? a tak wogole to wykombinowalam w tej podlodze z gresu zrobic wstawki - dekory drewniane ale czy to da sie polaczyc???? co wtedy z fugami??? Ostatnio widziałem takie połączenie kafli z deskami że na zakończenie desek został wstawiony pasek z korka który pełnił rolę dylatacji i pomalowany został bejcą na kolor jaki mają deski. Fajne połączenie bo nie ma żadnego rantu ani listwy. No tak ale to polaczenie gdzie podloga z kafli przechodzi calkiem w deske, a mi chodzi o wstawienie zamiast jednej plytki np, drewno w srodku calej powierzchni... wiesz? rozumiesz? nie chcialabym tam zadnego korka , ale fuge zeby jeszcze nie roznila sie od reszty fug. Trobe pisze ze silikon - ale silikon bedzie szpecil, bedzie widoczny z daleka, byc moze nie do zrobienia jest to co ja chce ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 06.09.2005 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Agnieszka1 - są to, silikony tych samych firm i w tych samych kolorach co fugi. stosuje się je (silikony) tam gdzie ma być elastycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 06.09.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Agnieszka1 - są to, silikony tych samych firm i w tych samych kolorach co fugi. stosuje się je (silikony) tam gdzie ma być elastycznie. No wiem ze kolor ten sam ale widac roznice , to matowe a to sie swieci. E zostane przy samych kaflach. Ale wiecie co poradzcie prosze - bo chce zamawiac gres i nie wiem ile - co zrobic - ponizej jest rzut mojego domu - chce zrobic w tym samym gresie - przedsionek, hol, ogrod zimowy, korytarz prowadzacy do pokoi no i teraz zastanawiam sie czy kuchnie tez z tego samego czy juz z innego. Bo do salonu jak widac sa schodki i z cholu i z kuchni, a wiec siedzac w salonie mam widok na podloge w holu, kuchni i ogrodzie zimowym - zrobic calosc w jednym gresie? czy kuchnie w innym?jak myslicie?poradzcie prosze. http://www.mtmstyl.com.pl/projekty/jednorodzinne_parterowe/tercja/rzut.asp?id=182&ver=CE&action=parter&view=mirror Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 06.09.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 eh, Aga - co kto lubi i mu pasuje ciężko tak doradzić. ale piszesz, że masz schodki więc można je traktować jak naturalny podział. jak resztę machniesz wszystko w jednym (kuchnia, hole, oranżeryję) będzie okey. ale jakby ci nie pasowało (do mebli, koloru ścian, etc) to, kuchnię możesz śmiało wydzielić innym, albo dać to samo inaczej ułożone. ale ci doradziłam apropos - ja mam całą dzienną czyli hol, salon, kuchnię jako jedną otwartą przestrzeń i na podłodze wszędzie to, samo. dla mnie jest ok, tak chciałam, dzięki temu jest przestrzennie a tak wogóle ładny projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts