Sylwia B 09.09.2005 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Bryta Dzięki za namiary Kontakt i gratkę przeglądam regularnie a na 73 tys to mnie nie stać Już zostanę przy 50 za metr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 09.09.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 SylwiaB widzę,że Ty też podobnie jak ja z poszukiwaniami. Twoja działka w cenie 50 zł/m wydaje się być dobrą ceną. U nas gmina właśnie szykuje działki na przetarg gdzie ceny zaczynają się od 48 zł/m brutto i mam nadzieję że może uda mi sie coś kupić, no chyba że ludziska powariują i będą licytować poza pułap moich możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia B 09.09.2005 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Maro74 Postaram się w przyszłym tygodniu zamknąć temat 50zł z wodą i prądem ( prąd za jakiś czas na koszt Enei - może nawet w tym roku) to dobra cena - jedyne ryzyko- moge nie dostać WZ jak ktoś uzna, że przez drogę to nie sąsiedztwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 09.09.2005 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Więc jeżeli chodzi o samo przyłącze to płaci zainteresowany ale tylko do tej pierwszej studzienki licząc od domu lub jeśli jej nie ma to do granicy nieruchomości pozostałe koszty Zdaje Ci się. Poczytaj wątek: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=50489&highlight=przy%B3%B1cze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 09.09.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Przed fundamentami muszę robić drenaż z odprowadzeniem wody do szczelnego zbiornika (później tak samo należy odprowadzć wodę z rynien). Czy ktoś z Was wie, gdzie tego szukać (zbiornika)? PipeLife w Mierzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 09.09.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 wieczorowo witam..... pokreciło mnie rozkładałam geowłokninę i sypałam kora....ledwo zipie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanW 09.09.2005 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Czy ktos z was posiada lub zastanawial sie nad Pompa ciepla Czy to droga i przereklamowana sprawa ? Zapomnij! Teoretycznie OK, ale w praktyce zbyt drogo, jak na polskie warunki. Systemy zawodne, nawet te od uznanych producentów np. propan gdzieś się podział po roku użytkowania. Potrzeba na ogół dość dużo powierzchni do zakopania rur lub kopanie głeboko. Ogólnie: zabawka dla bogatych o Greenpeace'sowym zacięciu (średni zestaw 50.000PLN) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 09.09.2005 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 No wlasnie ta cena .W Niemczech chwala te systemy , i nie wiadomo jak z cena gazu . I jakie jest to trwale . Bo jesli jak lodowka to nie jest zle moja firmy AEG miala prawie 20 lat i dalej chodzila tylko jej blachy sie sypaly az szkoda bylo ja wywiesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanW 09.09.2005 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 4960 mb kabla! Nieźle co! Nie jest to upragnione EIB, ale może być. Kto mnie przebije? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanW 09.09.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 No wlasnie ta cena . W Niemczech chwala te systemy , i nie wiadomo jak z cena gazu . I jakie jest to trwale . Bo jesli jak lodowka to nie jest zle moja firmy AEG miala prawie 20 lat i dalej chodzila tylko jej blachy sie sypaly az szkoda bylo ja wywiesc Niemcy mają zapewne jakieś "ulgi ekologiczne". Dla nich te 50.000 PLN to trochę inna kwota niż dla nas. Dzwonił do mnie gość po roku użytkowania jakiegoś szwedzkiego systemu i poszukiwał gazu do powtórnego napełnienia układu. Zapomnij! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 09.09.2005 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 bryta,moja koleżanka kupiła używaną pompę ciepła w Niemczech. Na aukcji internetowej, za jakieś całkiem rozsądne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 09.09.2005 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 bryta podsyłam informacje, które dostałam jakis cza stemu od Pawła66 - nie wiem, czy sa aktualne, ale na pewno na temat NFOŚiGW do tej pory prowadził sprawy związane z dofinansowaniem i kredytowaniem inwestycji proekologicznych jakim było montaz pomp ciepla . Całość spraw była realizowana przez Rząd Szwecki - tzw. rekonwersja długu rządu naszego kraju a Szwecją . Z informacji które uzyskałem niedawno otrzymałem informacje że na 2005 rok również przygotowują kolejny program . Pomoc Szwedów polegała na dostawie urządzeń tj. pomp ciepła plus np. wykonanie instalacji źródła dolnego ( skąd pobieramy ciepło dla pompy ciepła ). W Szczecinie jest firma która zajmujesię projektowaniem wielkości pomp ciepła - a to bardzo ważna sprawa - gdyż przeprojektowanie lub niedobór urządzeń wpływa na zwiększone koszty eksploatacji .Podaję namiary : Witold Ościk Szczecin ul. Wołogowska 6/1 tel. 0502 540 911 e-mail : [email protected] . tel. 0...91 487 86 20 . Wnioski i formularze otrzymuje się z NFOŚiGW z Warszawy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 09.09.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Iwa-k gratuluję i powodzenia w zmaganiach z biurokratyczną machiną dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanW 09.09.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Ile czasu zajmuje "normalny" dojazd z Bramy Portowej do Dobrej Szczecińskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanW 09.09.2005 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 Ludzie gdzie więźbe braliscie ? Ludź brał z tartaku (nie polecam, więc bez nazwy). Podobno niezłą mają na Ku Słońcu (wedle salezjanów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 09.09.2005 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 iwa-k to pochwal się co to za projekt http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-269,288,61,opis.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 10.09.2005 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Cześć sobotnio. Dostałam od wykonawcy projekt umowy, w którym jest punkt: Inwestor pokrywa koszty pompy do podawania betonu (to zrozumiałe), wykopania fundamentu i zasypywania ścian fundamentowych. Czy to znaczy, że chce ode mnie dodatkowej zapłaty za coś, co dla mnie jest integralną częścią robót stanu surowego? Ile może kosztować praca koparki ? Jakie jeszcze koszty powinnam doliczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.09.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Cześć sobotnio. Dostałam od wykonawcy projekt umowy, w którym jest punkt: Inwestor pokrywa koszty pompy do podawania betonu (to zrozumiałe), wykopania fundamentu i zasypywania ścian fundamentowych. Czy to znaczy, że chce ode mnie dodatkowej zapłaty za coś, co dla mnie jest integralną częścią robót stanu surowego? Ile może kosztować praca koparki ? Jakie jeszcze koszty powinnam doliczyć? co do pompy- zgodza, ale wykopywanie, zasypywanie itp prace to normalne przy stanie surowym....wiec chyba chca naciagnąc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 10.09.2005 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 witam wszystkich sobotnio....... jade dzis po jodły koreanskie...i to koniec zakupów na ten rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 10.09.2005 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Czesc wszystkim Teska to te z niebieskimi szyszkami sa super ale do ilu one dorastaja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts