Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tesko droga - ja sie do komina nie zmieszczę - Mikołaja zobaczę 6 grudnia - czy będzie mocno uświniony.

A na serio. Szybę myjemy często, bo drewno jest wilgotne i kopci. Paliliśmy jakiś czas przesuszoną dębina - było cudnie - szybka czysta.

Najgorzej kopci sosna - spaliliśmy troszkę więźby :). Ale kominek jest super - polecam bo facet bierze niedużo a ma różne wzory - i z płaszczem wodnym i zwykłe.

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie.

Wyłowiony z gąszcza nurtujących mnie i innych forumowiczów postów przez Teskę i zaproszony przez naszą Liderkę - stawam nieśmiało na forum Grupy Szczecińskiej.

A że zgodnie z nadanym mi przez Redakcję mottem " Nie pytaj szukaj najpierw odpowiedzi " i przytłoczony ilościami postów Szanownych Uczestników Grupy Szczecińskiej - pozwalam sobie skromnie zapytać czy mnie przygarniecie.

Inwestor ze mnie jeszcze żaden - na razie tzw.posiadacz ziemski w postaci pola (aktualnie obsianego gryką) w Lipniku k.Stargardu.

Na działce mam tzw wóz Drzymały - wagon kolejowy przystosowany do rekreacji - w przyszłości tzw. kapciora budowlana :D .

Działka już 4 lata jest w trakcie przekształcania w budowlaną przez Wielce Szanowny Urząd Gminy w Stargardzie Szczecińskim. W świetle ostatnich wyjaśnień Jaśnie Oświeconego Pana Wójta wzmiankowanej gminy -cyt:"Może na wiosnę coś będzie z tym Lipnikiem...."

Na razie szukam ciekawego i funkcjonalnego projektu gotowego bliźniaka ok.120-140 metrowego.

Przejrzałem wiele projektów. Najbardziej na dzień dzisiejszy leży mi

projekt Różyczka pracowni Archis który można złożyć w bliźniak.

http://www.archis.com.pl/?sub=projekt&id=1

Jęśli mogę już przestać szukać a mogę spytać to - co o nim sądzicie?

Pozdro

Janusz

Może się lepiej odezwę (bo mnie jeszcze z grupy wypiszą) - ja na spotkanie nie mogę przyjść a zresztą... Muszę się jeszcze poduczyć fachowego słownictwa coby wiedzieć jak będziecie między sobą rozmawiać jak starzy budowlańcy (wilki w kominku?? :o ), czy mnie czasami nie obrażacie... :wink:

Witam caps.el - sama należę do niniejszej grupy od baaaaardzo niedawna a to jest mój pierwszy post pisany jako "Sympatyk forum", więc nie jesteś sam na trudnej drodze stawania się LIDEREM FORUM :wink:

Domek bardzo mi się podoba, ma spiżarnie, garderobę, kuchnię z pięknym wykuszem czyli to, na co zawsze zwracam uwagę w projektach i na czym mi w domu zależy. Z zewnątrz też nieźle -sprawia wrażenie bezpretensjonalnego i przytulnego. Pozdrawiam, M.

caps.el - witaj na forum :)

Projekt zacny - aczkolwiek (zawsze szukam dziury w całym) po jasną cholerę balkon i to nawet dwa? opalać się możesz w ogrodzie, chyba, że do przeciągania się albo wietrzenia pościeli, grilla tam nie zrobisz (przy sypialni?) A poza tym ładnie podzielone strefy, jeden pion z łazienkami. Jak ktoś lubi kuchnię zamkniętą bez zapachów do pokoju - to jest dobrze. Ew. zbiegający ze schodów dzieciak może wytrącić talerze osobie idącej do jadalni.

Wyszło, że jestem maruda :)

Witaj caps.el (ale trudne pseudo) :lol:

Witamy w gronie zapaleńców budowlanych. Dom wygodny i ładnie rozlplanowane pomieszczenia. Ja zrezygnowałabym z balkonów i wykuszu no i dach jest trochę skomplikowany. No ale jak masz więcej pieniędzy albo po prostu zawsze chciałeś mieć TAKI DOM - to w porządku.

4 lata czekasz na przekształcenie gruntu? To skandal - współczuję Ci.

Pozdrawiam serdecznie :lol:

Do wszystkich - miłęgo weekenduuuuuuuuuuuuu :lol: :lol:

Straz Miejska mnie przerazila - brud , smrod i te posepne charaktery!!!!!

Wiecie czemu Straz Miejska usilnie egzekwuje mandaty w porownaniu z Policja - bo pieniadze te potem przydziela im MIASTO oczywiscie w jakims %.

Continuum-art.145KW.zanieczyszczanie drogi blebleble,grzywna do 500zl lub upomnienie.Po negocjacjach 200zl :evil: ale odmowilem(czeka mnie Sad Grodzki)poniewaz chodnik natychmiast zostal uprzatniety za ktory oczywiscie odpowiadam,ale z droga to bym polemizowal....

1.bloto wydobywalo sie z kol blizniaczych auta(kierowca powinien to oczyscic we wlasnym zakresie)

2.natezenie ruchu w tym rejonie powoduje brak mozliwosci oczyszczenia pasa jezdni (pomimo mych szczerych checi)

3.to jest budowa i wymagane jest niewielkie zrozumienie

Mieliscie podobny przypadek i coz poczac?Placic i :( ?Czy swych praw bronic na wokandzie, a co jak sedzina podwyzszy mandat :cry: ?

Pozyjemy-zobaczymy , kto nie ryzykuje ten nie ma :wink:

Czesc Janusz Caps.el - miod z gryki dobry jest na serce :wink:

W gminie z Panem Wojtem na czele to nie raz przyprawiony pewno bedziesz o palpitacje serca - nie daj sie :evil:

W ostatecznosci zastosuj tracheotomie nozem kuchennym....moze nowy Wojt wieksza troske wykaze w przypadku Lipnika :wink:

-"Cierpliwość topi lody , a spokojna mowa łamie kosci."