GrzegorzR 20.09.2005 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 GrzesiekB wygląda na to, że jesteśmy na podobnym etapie, wszystko wskazuje na to, że w sobotę u nas też będzie tradycyjna "wiecha". Więźba prawie już skończona , i może jutro już zaczną kłaść podbitke, folie i łaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombi 20.09.2005 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 witam wieczorowo grupe grzegorz b po obejrzeniu twojej histori budowy skojarzyłem twoją budowę i twoich górali he byłem u ciebie z dostawą materiałów na tej budowie jaki ten kraj mały ...pozdrów górali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombi 20.09.2005 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 grzesiek b sory za grzegorza b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 20.09.2005 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 trobe czy ja ci miałam podesłać jakies wyliczenia odnosnie kosztów domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 20.09.2005 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 GrzesiekB mam do ciebie prośbę, czy mógłbyś przy okazji zrobić zdjęcie pokazujące sposób mocowania krokwi narożnej na murłacie? Mój projekt przewiduje tu ogromne okucia stalowe (4x300kg) a widzę, że nikt tak nie robi. Sąsiedzie Klaus jak czytam Twoje (i nie tylko) posty to jestem czasami załamany. Jak ja zbuduję dom skoro ja nie mam pojęcia nawet gdzie znajduje się murłata a co dopiero że ona nie musi być mocowana na okucia 300 kg . Podziwiam Was. Kurczę muszę się wziąć do czytania a nie tylko drink i drink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 20.09.2005 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 [Delf Dzięki za korekte ; właśnie tak kojarzyłam z tą różą (poprawiam się) Rurzycę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 20.09.2005 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 tomadyna Nie przejmuj się, myślę że jak zaczniemy budować to i my to wszystko pojmiemy; narazie i ja nie 'kumam' nic o tym budowaniu, ale zima długa i długie wieczory - będą sprzyjać nauce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 21.09.2005 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 witam środkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 21.09.2005 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Klaus to może trzeba porozmawiać, z kimś kto takie funkcje pełni, albo jeszcze lepiej porozmawiać tak niezobowiązująco z kimś z nadzoru budowlanego lub Wydziału Budownictwa, zresztą każdy konstruktor też powiniene znać odpowiedź na taką zagadkę. Tylko o czym miałbym z nimi rozmawiać? Bo w tej części projektu, która będzie podlegać zatwierdzeniu w urzędzie akurat więźba jest przedstawiona tak, że szczegółów mocowania nie widać. Rozwiązanie szczegółowe (to z okuciami) zawarte jest w materiałach dodatkowych, które dostaję tylko ja w jednym egzemplarzu. Jak go schowam to cieśla i tak sobie poradzi i zrobi to tak jak zawsze cieśle robią czyli stosując złącza ciesielskie a nie jakieś tam wydumane okucia. Oczywiście niczego nie będę chował przed cieślą bo i nie ma po co. Zresztą wszyscy Emanuelowicze (mój projekt to Emanuela II) tak robią. Oglądałem zdjęcia od GrześkaB. Żadnych okuć w tym miejscu, klasyczne rozwiązanie ciesielskie, takie jak stosuje się od stuleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 21.09.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Klaus, mój znajomy konstruktor przeprojektowywał jednej z forumowiczek więźbę - elementy stalowe na drewniane. Jak będziesz potrzebował namiar, to podeślę Bardzo proszę o kontakt do niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 21.09.2005 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Sąsiedzie Klaus jak czytam Twoje (i nie tylko) posty to jestem czasami załamany. Jak ja zbuduję dom skoro ja nie mam pojęcia nawet gdzie znajduje się murłata a co dopiero że ona nie musi być mocowana na okucia 300 kg . Podziwiam Was. Kurczę muszę się wziąć do czytania a nie tylko drink i drink Na szczęście masz sąsiada. Jak jakiś problem to wal śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 21.09.2005 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 witajcie Klaus - nie przejmuj się projektem więźby. I tak nikt tego nie sprawdza na koniec budowy. Musisz mieć tylko zaufanych wykonawców więźby. Moi przyszli, popatrzyli na projekt i powiedzieli że to jakiś cymbał projektowł. Zmienili po swojemu dokładnie mi tłumacząc dlaczego robią takie zmiany. I jak pojawił się projektant (to mój znajomy) to przyznał rację że wykonawca zrobił lepiej niż w projekcie Tak więc podstawa to DOBRY DOŚWIADCZONY WYKONAWCA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 21.09.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Tak więc podstawa to DOBRY DOŚWIADCZONY WYKONAWCA A możesz mi takiego polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulamach 21.09.2005 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 No to teraz ja zapytam: gdzie najtaniej i duży wybór gniazdek i włączników? Witam .W hurtowni TWN na Cukrowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 21.09.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Witam wszystkich Klaus czy Twoj projekt Emanueli to Archipelag bo Teska narzekala na swoj projekt z archipelagu Amojak tam u nas na Wielgowie czy sa juz grzyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 21.09.2005 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Witam wszystkich Amojak tam u nas na Wielgowie czy sa juz grzyby nie wiem zasuw w domu taki że do lasku chodze tylko za potrzebą bo oczyszczalnie dopiero budują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 21.09.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Tak więc podstawa to DOBRY DOŚWIADCZONY WYKONAWCA A możesz mi takiego polecić? oj teraz to ciężko bo najlepsi - w ramach pomocy rządowi w zmniejszaniu bezrobocia - wyjechali za chlebem na zachód - ale postaram się poszukać namiarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 21.09.2005 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Amo a jak z tym zgloszeniem oczyszczalni nie bylo problemu i ile wychodzi taka oczyszczalnia z robocizna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 21.09.2005 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Klaus Jest taki watek na forum Ramki stalowe w konstrukcji dachu Poszukaj w wyszukiwarce Ja jestem z tych spraw zielona a moze to oto chodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 21.09.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2005 Dzięki, poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts