Maggie 29.09.2005 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Witajcie w czwartek, pozazdrościłam Józi S. i Didi podwójnego budowania i właśnie dziś kupiłam działeczkę w Tanowie! Tzn. jeszcze się ANR musi nie sprzeciwić, bo ma prawo pierwokupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 29.09.2005 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 No i oczywiście pozdrawiam sąsiada BEZWIES . 5 otworow = 4 rogi + 1 srodek + GEORADAR dla badania przebiegu warstw. a to duza roznica w porownaniu z 3 otworami zrobionymi dla zartu. Jak to co bede robil z woda opadowa? Zgodnie z prawem i zagospodarowaniem mojej dzialki pozwole jej plynac dalej w sposob przemyslany z mojej dzialki. Murki oporowe nie moga niestety (zgodnie z prawem i dobra zasada) ......... niech Gmina Dobra nawet za moje pieniadze postawi tam plot betonowy i mieszkancy Zasciankowej beda spokojni o przejazd samochodu do Bezrzecze/Dobra, a z pieskami beda wychodzic robic kupke sasiadowi pod plot szeregowca, albo na srodek tej spokojnej ulicy. Nie mozna miec wszystkiego na raz. Albo, albo. O ile ja się nie mylę to masz obowiązek zagospodarować wodę opadowa na swojej działce a nie swobodnie pozwolić jej wpływać na moją - takie z resztą dostaniesz warunki zgodnie z Dz.U. Nr 75, poz.690. Przejazd zaściankową o ile dobrze się orientuję to staaary temat i ciężko go będzie ruszyć. Klaus i Bezwies może się spotkamy na polu i sobie pogadamy o problemach z zaporami i gruntami ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 29.09.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Klaus i Bezwies może się spotkamy na polu i sobie pogadamy o problemach z zaporami i gruntami ??? Jasne, bardzo chętnie. A betonki ustawimy rządkiem przed bramą winowajcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 29.09.2005 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Witajcie w czwartek, pozazdrościłam Józi S. i Didi podwójnego budowania i właśnie dziś kupiłam działeczkę w Tanowie! Tzn. jeszcze się ANR musi nie sprzeciwić, bo ma prawo pierwokupu. no proszę, kto jeszcze dołączy do grupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 29.09.2005 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Maggie, Didi, Józia rany, to Forum chyba zaraża, jak ja się wybuduje, to zerwę wszelkie kontakty z Forum - mam dość budowania na nastepne parę latek Klaus, tomadyna, Bezwies panowie, strach sie bać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 29.09.2005 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Maggie, Didi, Józia rany, to Forum chyba zaraża, jak ja się wybuduje, to zerwę wszelkie kontakty z Forum Delf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 29.09.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 delf, no co Ty, nie strasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 29.09.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Ej, no co Wy, nie dam rady, tak całkiem sie oderwać, ale bede musiała uważać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 29.09.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Klaus, tomadyna, Bezwies panowie, strach sie bać Ale czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 29.09.2005 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Klaus i Bezwies może się spotkamy na polu i sobie pogadamy o problemach z zaporami i gruntami ??? Jasne, bardzo chętnie. A betonki ustawimy rządkiem przed bramą winowajcy. To kiedy proponujecie akcję pod kryptonimem "ZAPORKA" ?? Dziś nie mogę popołudniu, ale jutro i w sobotę itd. jestem dostępny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 29.09.2005 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Klaus, tomadyna, Bezwies panowie, strach sie bać Ale czego? ZAPORKI!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 29.09.2005 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 delf - bez przesady od Forum tak łatwo sie nie oderwiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 29.09.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Zaporka, hmm, powiadacie? Hmm, pachnie Samoobroną z pionierskich czasów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BEZWIES 29.09.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 1"O ile ja się nie mylę to masz obowiązek zagospodarować wodę opadowa na swojej działce a nie swobodnie pozwolić jej wpływać na moją - takie z resztą dostaniesz warunki zgodnie z Dz.U. Nr 75, poz.690."2"Przejazd zaściankową o ile dobrze się orientuję to staaary temat i ciężko go będzie ruszyć. Klaus i Bezwies może się spotkamy na polu i sobie pogadamy o problemach z zaporami i gruntami ???" 1Nie chodzi mi o pyskowke na temat wody i geologii,ale wyglada to tak, ze nie moge wlaczyc pompy i tobie wlac wode z mojej dzialki, ale tak dlugo jak woda sobie plynie naturalnie to wszystko jest OK (tak jak teraz na wiekszosci dzialek i chyba Twojej tez), a jak ktos postawi jej murek to mozna to oprotestowac, a potem przyslac Pana z bilecikiem za pare stowek.Ja juz wszystko dostalem i nawet wybudowalem.Zwyczajnie nie istnieje cos takiego jak melioracja indywidualna 50-100 dzialek 1000m2. Melioracje (drenaz) robi sie dla calego terenu albo wcale. Teren byl zmeliorowany ale ekipy budowlane i DOM-BUD lekko poprzerywali te dreny. 2Mysle, ze jak sie juz wybudujecie (i jeszcze pare innych osob) to faktycznie trzeba bedzie rozwiazac temat Zasciankowej.W UM Szczecina mieszkancy Zasciankowej zagwarantowali sobie, ze "kolmierz komunikacyjny"(tak sie to nazywa) z Dobra nie powstanie w tym miejscu. To moze my zagwarantujemy sobie rowniez, glupi pomysl, ze spacerki z pieskami w kierunku lasku to prosze bardzo, ale przez ul Sloneczna. I wtedy wszyscy z czegos zrezygnuja i bedzie normalnie. PSJuz nawet jednego slowa nie napisze o wodzie i badaniach geologicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 29.09.2005 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Didi - mam nadzieję że pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 29.09.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 1 "O ile ja się nie mylę to masz obowiązek zagospodarować wodę opadowa na swojej działce a nie swobodnie pozwolić jej wpływać na moją - takie z resztą .............OK (tak jak teraz na wiekszosci dzialek i chyba Twojej tez), a jak ktos postawi jej murek to mozna to oprotestowac, a potem przyslac Pana z bilecikiem za pare stowek. Ja juz wszystko.............terenu albo wcale. Teren byl zmeliorowany ale ekipy budowlane i DOM-BUD lekko poprzerywali te dreny. 2 Mysle, ze jak sie juz wybudujecie (i jeszcze pare innych osob) to faktycznie trzeba ..................rowniez, glupi pomysl, ze spacerki z pieskami w kierunku lasku to prosze bardzo, ale przez ul Sloneczna. I wtedy wszyscy z czegos zrezygnuja i bedzie normalnie. PS Juz nawet jednego slowa nie napisze o wodzie i badaniach geologicznych. Ale nie chodzi by się obrażać Tylko by się sąsiedzie spotkać i dla rozrywki przesuniemy sobie zaporkę na brzeg drogi by był łatwiejszy przejazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 29.09.2005 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Didi - mam nadzieję że pomoże zrobiłam troszkę inaczej - poprostu usunęłam tę wiadomość na trwałe przez Onet nie wiem czy to dobrze, ale już działa poprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 29.09.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 W UM Szczecina mieszkancy Zasciankowej zagwarantowali sobie, ze "kolmierz komunikacyjny"(tak sie to nazywa) z Dobra nie powstanie w tym miejscu. A to dobre. Gmina Dobra zmusiła DOMBUD żeby wybudował kawałek tego kołnierza a Gmina Szczecin go zamknęła. Oj "sprawa dla reportera" się szykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 29.09.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Witam czwartkowo i pozdrawiam ''ciepło'' wszystkich -dziś już po drugiej kawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 29.09.2005 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2005 Didi - no to fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts