Didi 07.10.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Didi a gdze bylas na grzybach . Przyznam sie ze malo znam Szczecin . no nie wiem czy zdradzić miejsce, ale co tam ......zawsze jeździmy w lasy Goleniowskie, za Rurką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.10.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Teska - co z autkiem ??? no robi sie- cały bok:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.10.2005 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Witam Szczeciniakow i Wielgowiakow Jestem z Wielgowa i chce kupic dzialke w Wielgowie Wlasnie zrezygnowalem z przetargu na dzialke na Slawocieszu i przymierzam sie do Osady Lesnej, moze ktos jest z Osady? Nie przeczytalem wszystkich postow ,sporo tego Pozdrawiam wszystkich witaj w grupce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.10.2005 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Didi a gdze bylas na grzybach . Przyznam sie ze malo znam Szczecin . no nie wiem czy zdradzić miejsce, ale co tam ......zawsze jeździmy w lasy Goleniowskie, za Rurką tez tam jezdzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 07.10.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Witam grupkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 07.10.2005 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Zapowiedziałam, że się będę bronić ręcami i nogami. Już złożyłam w gminie wniosek o zmianę lokalizacji stacji trafo, spróbuję popertraktować z planistą. Jest światełko w tunelu - jakbym uzyskała WZ, to na nich trafo nie będzie . Więc póki co szybciutko złożyłam wnioski o warunki przyłączy. Na szczęście Ty jesteś właścicielką działki i też masz coś do powiedzenia. Bierz WZ i WT z elektrowni bo może sama musisz się do tego trafo podłączyć. To by była klęska. A lokalizację trafa oprotestowuj przy każdej okazji. Musisz tylko pilnować wszelkich obwieszczeń publicznych w tej sprawie i pilnować żeby Ci ustawowe terminy nie uciekły bo milczenie niestety oznacza zgodę. Jak im zrobisz grzeczność to będą Ci płacić opłaty dzierżawne. Pilnuj odpowiednio wysokiej stawki i będziesz miała rentę do końca życia. Jak pójdziesz z nimi na udry to będą musieli Cię wywłaszczyć. To pare ładnych latek w sumie potrwa. Będą Ci musieli zapłacić po cenach rynkowych za ziemię a Ty ich jeszcze podasz o odszkodowanie z tytułu utraty wartości nieruchomości. Pamiętaj to jest jak wojna, zawsze musisz być krok przed przeciwnikiem. Ale na razie nie rób dymu tylko grzecznie i stanowczo próbuj rozwiązać z nimi problem. Może trafisz na ludzi w tym urzędzie. Na tym etapie wszystko jest jeszcze do odkręcenia. Potrzeba tylko dobrej woli ze strony urzędu. Mam nadzieję, że trafo zaprojektowane jest "na zapas", ale dopiero jak zrobią pomiary do warunków przyłączenia, to się okaże W każdym razie tam, gdzie ZE nie może wybudować nowej stacji, teoretycznie może wymienić w istniejącej transformator na większy. Nie za bardzo mnie interesuje dzierżawa lub sprzedaż kawałka działki ZE pod trafostacje, szczególnie, że mam bardzo pomysłowe dzieci, a takie sąsiedztwo to bardzo pobudza wyobraźnię. Teska, no to jesteśmy dwie. Jakby mi było mało atrakcji, to jeszcze zaliczyłam bliskie spotkanie z dostawczą furgonetką Ale mam szczęście ostatnio... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 07.10.2005 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Oj Maggie, strasznie mi przykro każdy ma czasem takie okresy w życiu, a może mogłabyś nie wychodzic z domu przez jakis tydzień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.10.2005 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Maggi a nie ma na to jakis przepisow ,moze jest jakas nowelizacja ze musi byc od strefy mieszkalnej iles metrow .Kiedys w urzedzie miejskim byl pokoj z bezplatnymi poradami prawnymi nie wiem jak teraz udzielali ich studenci prawa moze warto by sie z nimi skontaktowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 07.10.2005 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 KinimoD, witaj. Delf, priv!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 07.10.2005 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Ktoś z Was pisał horrory na temat Warszewa (kradzieże i stary śmietnik). Pytanie do starszych stażem Forumowiczów. Czy macie kontakt z Ivette? Ona mieszka na Warszewie. Czy również ma tak niemiłe doświadczenia? A może znacie jakiegoś innego mieszkańca tej okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 07.10.2005 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 trobe poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.10.2005 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Trobe ten smietnik to wysypisko ul Podbuzanska czy cos takiego teraz nieczynne ale byl pomysl zeby je rekultywowac ale mieszkancy protestowali Na Dunskiej jest zlewnia szamba Ja mieszkalam na starym Warszewie i kradzieze zdazaly sie czesto mi zwineli pranie A najgorsze jest to ze zwineli mi psa boksera rasowego i zeby go odzyskac musialam ponaklejac kartki z nagroda . Zglosili sie zule i 50 zl bylo im za malo musialam dac 100 To nie chodzilo o pieniadze ale o zasady i moje nerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinimoD 08.10.2005 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Hej, dzieki za powitanie, Delf/ Nick jak nick, musialem sie jakos zaszyfrowac znajac inteligencje szczecinian nie watpie ze juz sobie z tym poradziliscie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinimoD 08.10.2005 02:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 bryta/ czy do kazdej dzialki w osadzie sa doprowadzone media:skrzynka elektryczna,woda, gaz? czy tylko w pierwszym rzedzie a dalej trzeba ciagnac?Mam nadzieje,ze wszystko jest bo cena raczej nie jest z dolnej polkiChwilowo nie moge sam sprawdzic bo jak okiem siegnac tylko morie...i tak jeszcze z 5 tyg.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinimoD 08.10.2005 02:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Aaaa zapomnialem Dzien dobry, Otwieram 'Sobote' ciekawe jaki bedzie ruch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 08.10.2005 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 pozdrawiam sobotnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 08.10.2005 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 kinimoD - a ty spać nie możesz w środku nocy przy kompie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 08.10.2005 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 kinimoD ooq, widze, że kolejny marynarz zawitał w progi forum, tutaj wiekszość, to pływający, żony tychże, tudzież zbliżeni do szeroko pojętego przemysłu okrętowego, no, a jak już nic nie majacy z morzem wspólnego, to na pewno pływający w długach (pod koniec budowy, to normalne) No to mów, gdzie teraz jesteś i na jakim statku? I góra, czy dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 08.10.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Witam Wszystkich KinimoD do kazdej dzialki jest skrzynka jedna na dwie dzialki taka podwojna , przy dzialce jest gaz , woda . Nie ma kanalizacji . W warunkach zabudowy jest kat dachu min 35%, pow zabudowy do 25% zabudowa jednorodzinna parterowa z mozliwoscia poddasza uzytkowego Ksiegi wieczyste sa czyste ,jest tam dodatkowo oswietlenie zalozone przez wlasciciela , w przyszlosci chcemy ogrodzone osiedle Te dzialki teraz bardzo szybko schodza ,trzeba sie potargowac my tak zrobilismy Z tego co wiem mozna na raty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinimoD 08.10.2005 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2005 Statek typu seismic/survay. Krecimy sie teraz glownie kolo angolii SE atlantyk. Jestem z 'gory' - mam nadzieje, ze to wlasciwa odpowiedz bryta/ super, dzieki za info. oby wystarczylo dzialek dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts