bryta 19.10.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Boddeku rzeczywiscie Bodeku a jak sie wstawia ten maly obrazek bo probowalam i nic nie wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 19.10.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 po pierwsze musisz go mieć gdzieś wirtualnie na serwerze; w profilu (swoim) masz zakładkę wstaw obrazek kopiujesz adres ze swoim obrazkiem w miejsce podane w profilu i powinno działać nie umiem inaczej wytłumaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 19.10.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Za trudne morze dlatego ze wszystko mam po niemiecku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 19.10.2005 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 A teraz spis dokumentów pomocny dla każdego, kto będzie składał zawiadomienie o zakończeniu budowy do Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego w Policach. Najświeższe dane uzyskane telefonicznie w inspektoracie dotyczące potrzebnych dokumentów:- zawiadomienie o zakończeniu budowy,- powykonawczy opis techniczny zawierający dane wybudowanego obiektu (powierzchnia, kubatora, wysokość, itd.)- oryginał dziennika budowy,- inwentaryzacja geodezyjna,- nadanie numeru porządkowego,- protokół odbioru kominiarskiego,- protokół kontroli szczelności instalacji gazowej,- protokół odbioru przyłącza gazowego (jezeli było wykonywane)- protokół pomiarów elektrycznych (zabezpieczenie przeciwporażeniowe i -- pomiar skuteczności izolacji),- oświadczenie kierownika budowy o jej zakończeniu,- wniosek o wydanie zaświadczenia - jeżeli komuś to potrzebne, a pewnie tak, bo trzeba się jakoś zameldować i podpisać z energetyką umową na dostawę prądu i ważne za datę rozpoczęcia użytkowania we wniosku należy wpisać datę minimum 21 dni późniejszą niż termin jego złożenia. To wszystko oczywiście w przypadku zgłoszenia zakończenia budowy (całej) w przypadku, jeżeli w trakcie realizacji nie wprowadzono zmian w stosunku do zatwierdzonego projektu. Trochę tego jest, ale przynajmniej nie potrzeba kopii umów z dostawcami mediów i odbiorcami zanieczyszczeń stałych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 19.10.2005 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 GrzegorzR - wszyscy ci dziękujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 19.10.2005 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Jeszcze uzupełniłem o dziennik budowy i oświadczenie kierownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 19.10.2005 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 a kto to "kierwonik" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 19.10.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 no co ty, dom zbudowałes i nie wiesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 19.10.2005 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 [...] No właśnie dzisiaj to zrobiłem po cięzkim boju na prztargu gdzie na 14 działek było ponad 60 osób. Ale udało się chapnąć skromniutkie 751m2 (druga co do wielkości działka na przetargu) . Czy na takim przetargu cena końcowa mocno odbiega od wywoławczej? Dzięki wielkie wszystkim a gratulki. Robiq ceny odbiegaly bardzo duzo az sam się zdziwiłem, ze az tak i taki mocny bój toczyłem.. moja wywoławcza była 37000 a w akcie desperacji kupiłem za 58000. Z uzbrojenia jest kanaliza a w następnym roku maja robic resztę, póki co bez opłaty adiacenckiej. Ale jak będzie pozyjemy zobaczymy były np takie przebitki. 37000/65000, 34000/60000 32000/62000,23000/40000 są to ceny brutto czyli z 22% VAT i tak mniej więcej kształtowały sie pozostałe. Ponieważ miałem już dość zabawy w szukanie działki kupiłem i jestem zadowolony wieczorkiem wrzucę jakies foto do obejrzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 19.10.2005 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 no dobra powiem wam. staram się rzucić fajki - od 3 dni ani jednego nie zapaliłam. nie wiem czy się uda, ale mam tego szczerze dosyć. palę bez mała 21 lat (w tym roczna przerwa), dochodząc ostatnio do 1,5 paczki dziennie. no po prostu dym uszami. po sobotnim weselu stwierdziłam, że... znudziło mi się. no to, zobaczymy. Czupurek, z własnego doświadczenia wiem, że warto mieć jakieś fajki w domu, bo najbardziej się chce palić, gdy ich nie ma pod ręką i wtedy puszczają najsilniejsze hamulce. Poza tym nie pozwól sobie nawet na jedną chwilę słabości - to zupełnie jak u alkoholika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hagrzesiek 19.10.2005 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Witam wszystkich wieczorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 19.10.2005 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Ratunkuuuuu! Co robiliście z ziemią z wykopu? Czy wywóz ciężarówką typu Man 100zł za kurs, to dużo, czy OK? (Prawdopodobnie tych kursów ma być około 15, nie sądziłam, że to aż tyle.) Proszę o szybką reakcję, bo rano muszę dać odpowiedź "ciężarówkowemu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 19.10.2005 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 no dobra powiem wam. staram się rzucić fajki - od 3 dni ani jednego nie zapaliłam. nie wiem czy się uda, ale mam tego szczerze dosyć. palę bez mała 21 lat (w tym roczna przerwa), dochodząc ostatnio do 1,5 paczki dziennie. no po prostu dym uszami. po sobotnim weselu stwierdziłam, że... znudziło mi się. no to, zobaczymy. GRATULUJĘ Ja zrobiłem ten krok w czerwcu. Na początku wspomagałem się plastrami - teraz już nie przyklejam i jest OK. Trzymam kciuki baaaaaardzo mocno mam nadzieję że Ci się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 19.10.2005 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Tak jeszcze zapomniałem się przywitać WIĘC WITAM WSZYSTKICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 19.10.2005 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Ponawiam pytanie o ziemię z wykopu (upierdliwie, , bo chcę, żeby było widoczne rano. kiedy wszyscy siedzicie przed komputerami.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 19.10.2005 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 czasami widziałem w gazecie ogłoszenie typu ziemie z wykopu przyjme tylko nie wiem czy ktoś oprócz przyjecia zapłaciłby z transport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 19.10.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Ale mi się dzisiaj dzień sperdzielił. Mieliśmy sobie z żonką wieczorkiem po lampce winka strzelić co by uczcić zakup działki a zamiast tego martwimy się a naszą sunię bo wpadła dzisiaj po samochód i jest mocno poturbowana ma zlamaną miednice i nie może chodzić. Jednym słowem straszna kicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 19.10.2005 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 strasznie mi przykro dzieki za pomoc z fachowcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 20.10.2005 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 no co ty, dom zbudowałes i nie wiesz??? nie wiem bo u mnie był kierownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 20.10.2005 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 witam czwartkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts