GrzegorzR 20.10.2005 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 trobe jeżeli chcesz się pozbyć trochę ziemi to ja chętnie przyjmę, tylko jeżeli dobrze pamietam to ty wydobywasz ją na Warszewie a to kawałek do nas ale jak cos to daj znać Facet właśnie ją wozi ale pewnie nie zdąży wszystkiego dzisiaj. To są iły, więc nie nastawiaj się na humus. Przypomnij mi, gdzie budujesz? I ewentualnie co z transportem. Jeśli możesz, to szybko, bo musiałabym przyhamować tę wywózkę. My budujemy w Kościnie, ale raczej chciałbym coś na wierzch, więc dzięki za odzew. Czyżbyś budowała dom z piwnicą, że masz tyle ziemi do wywiezienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 20.10.2005 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 My budujemy w Kościnie, ale raczej chciałbym coś na wierzch, więc dzięki za odzew. Czyżbyś budowała dom z piwnicą, że masz tyle ziemi do wywiezienia? Ha, ha (dla niewtajemniczonych - to miało brzmieć sardonicznie) - żadnych piwnic, to tylko przeciętna parterówka. Dzisiaj już posiwiałam. Od 2 dni wszyscy marudzą: A skąd takie fundamenty? Ile to kasy! Czy ten architekt, konstruktor, kierownik........(wstaw dowolne) upadł na głowę? I po co taki wykop, itd. Dzisiaj zwolniłam się zpracy, zagoniłam towarzystwo (projektująco-nadzorujące) na budowę, żeby przemyślało te fundamenty - i nic - stoją murem. Moje iły są gruntem wysadzinowym, więc stąd te fundamenty, jak pod wieżowiec na Manhattanie. Dlatego na razie mam wykop na głębokość metra na całej powierzchni domu a to jeszcze nie koniec. Na myśl o cenie piasku zasypowego chyba wyłysieję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 20.10.2005 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2005 A propos, skąd i za jaką cenę braliście piasek zasypowy?I jeszcze jedno, czy ktoś z was wypożyczał szalunki? Gdzie szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 21.10.2005 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Witam wszystkich, Ja płaciłam za piasek zasypowy (tzw. pospółka) 400zł za samochód Tatra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 21.10.2005 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Pozdrawiam piątkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 21.10.2005 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 My budujemy w Kościnie, ale raczej chciałbym coś na wierzch, więc dzięki za odzew. Czyżbyś budowała dom z piwnicą, że masz tyle ziemi do wywiezienia? Ha, ha (dla niewtajemniczonych - to miało brzmieć sardonicznie) - żadnych piwnic, to tylko przeciętna parterówka. Dzisiaj już posiwiałam. Od 2 dni wszyscy marudzą: A skąd takie fundamenty? Ile to kasy! Czy ten architekt, konstruktor, kierownik........(wstaw dowolne) upadł na głowę? I po co taki wykop, itd. Dzisiaj zwolniłam się zpracy, zagoniłam towarzystwo (projektująco-nadzorujące) na budowę, żeby przemyślało te fundamenty - i nic - stoją murem. Moje iły są gruntem wysadzinowym, więc stąd te fundamenty, jak pod wieżowiec na Manhattanie. Dlatego na razie mam wykop na głębokość metra na całej powierzchni domu a to jeszcze nie koniec. Na myśl o cenie piasku zasypowego chyba wyłysieję. To rzeczywiście problem. Nam zdjety humus i ziemię z wykopu pod fundamenty rozplantowali po działce, a i tak trzeba dowieźć jeszcze trochę, aby wyrównać i odpowiednio ukształtować teren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 21.10.2005 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 trobe - miałem ofertę200 zł za Tatrę - piasek zasypowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.10.2005 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Gdybym wiedział, że tak to będzie wygladać to wybrałbym chyba kogoś innego. A teraz to czekam i przesuwa się termin robienia posadzek. Grzegorz a co tym razem???? dzis cos pali sie swiatło u Ciebie...wiec moze sa? musisz byc upierdliwy tak jak mowilam....ech fachowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.10.2005 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Gdybym wiedział, że tak to będzie wygladać to wybrałbym chyba kogoś innego. A teraz to czekam i przesuwa się termin robienia posadzek. no i MUSISZ ich codziennie sprawdzac- dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.10.2005 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Teska - autko już naprawione ??? Bodek sasiadka jest oki w koncu sie kobita przyznała a auto juz zrobione....trzeba było bok lakierowac ale ogolnie nic innego sie nie stało....kurcze a mielismy go sprzedawac...a tu teraz wyglada jak nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.10.2005 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 paluszki nie tuczą.... ależ wcale nie tuczą nic, a nic wartość energetyczna w 100g produktu - 390kcal eeeeee tam zaraz kalorie liczysz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 21.10.2005 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 21.10.2005 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Teska - autko już naprawione ??? Bodek sasiadka jest oki w koncu sie kobita przyznała a auto juz zrobione....trzeba było bok lakierowac ale ogolnie nic innego sie nie stało....kurcze a mielismy go sprzedawac...a tu teraz wyglada jak nowy no to fajnie znaczy odpicowałać brykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.10.2005 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 trobe jeżeli chcesz się pozbyć trochę ziemi to ja chętnie przyjmę, tylko jeżeli dobrze pamietam to ty wydobywasz ją na Warszewie a to kawałek do nas ale jak cos to daj znać Facet właśnie ją wozi ale pewnie nie zdąży wszystkiego dzisiaj. To są iły, więc nie nastawiaj się na humus. Przypomnij mi, gdzie budujesz? I ewentualnie co z transportem. Jeśli możesz, to szybko, bo musiałabym przyhamować tę wywózkę. My budujemy w Kościnie, ale raczej chciałbym coś na wierzch, więc dzięki za odzew. Czyżbyś budowała dom z piwnicą, że masz tyle ziemi do wywiezienia? Grzegorz jak cos mam ten namiar na czarnoziem co mnie wozono... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.10.2005 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Witam wszystkich, Ja płaciłam za piasek zasypowy (tzw. pospółka) 400zł za samochód Tatra Józiu ty żyjesz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.10.2005 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Teska - autko już naprawione ??? Bodek sasiadka jest oki w koncu sie kobita przyznała a auto juz zrobione....trzeba było bok lakierowac ale ogolnie nic innego sie nie stało....kurcze a mielismy go sprzedawac...a tu teraz wyglada jak nowy no to fajnie znaczy odpicowałać brykę trzeba było....bok był przerysowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.10.2005 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Witam piątkowo całą grupkę...... no grypa sobie poszła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 21.10.2005 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Witam piątkowo całą grupkę...... no grypa sobie poszła a do kogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.10.2005 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Witam piątkowo całą grupkę...... no grypa sobie poszła a do kogo ano nie wiem....chyb jednak do nikogo, z domku nie wychodziłam...dzis inauguracja- jade do gminy wiec moze tam ja zostawie wojtowi??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 21.10.2005 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Witam piątkowo całą grupkę...... no grypa sobie poszła a do kogo ano nie wiem....chyb jednak do nikogo, z domku nie wychodziłam...dzis inauguracja- jade do gminy wiec moze tam ja zostawie wojtowi??? temu słynnemu wójtowi z wyjazdu do Brukseli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts