Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

kasia78 witaj na forum :D

maro74 jak głowa? :wink: :lol:

Mam dla was kolejną BARDZO WAZNĄ radę:

odbierając ściany (po gładzeniu lub malowaniu), róbcie to wieczorem, przy sztucznym świetle, najlepiej symulując obecność docelowych lamp - ja zamontowałam dzisiaj lampę, spojrzałam na ścianę i.... :evil: :evil: :o :evil: ................................piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

hmm..nie tylko..wystarczy lampa halogenowa i wychodza wsie kwiatki...( poinformował mnie o tym tynkarz jak go sprawdzac)

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam grupę, Kasię też szczególnie.

Korzystając z ładnej pogody wybrałam się na wizję lokalną do Tanowa. Mój przyszły sąsiad nie może się doczekać, kiedy zaczniemy się budować :o , bo mówi, że mu będzie weselej! :D

Miśki, Tanowo w sumie nie takie wielkie. To tylko parę ulic dalej! :D

Współczuję sąsiadki, czy to może ten domek po lewej stronie, gdzie nawieźli tyle gruzu, aby podwyższyć teren?

Jestem trochę smutna, bo w piątek dowiedziałam się, że ja jako inwestor chcący budować w ramach działalności gospodarczej muszę czekać na uprawomocnienie się pozwolenie prawie 2 miesiące :evil: czyli do 5 grudnia :evil:

Czemu taka dyskryminacja?

Szkoda, w grudniu się już pewnie zbyt wiele nie zdziałacie, a teraz możnaby jeszcze wykorzystać ciepłe dni.

Współczuję sąsiadki, czy to może ten domek po lewej stronie, gdzie nawieźli tyle gruzu, aby podwyższyć teren?

Nie, Madziunia, to zuzlowka po prawej stronie, gdzie nie ma jeszcze domkow. Sasiadka na razie trzepla sobie tylko ogrodzenie. Mowi, ze na razie sie nie bedzie budowac, tylko ogrod sobie na tylnej polowie dzialki zaklada. I terenu nie podniosla.

Tak sobie mysle, ze chyba bede musiala wziasc geodete, zeby nam teren nasz wyznaczyl tak na 100%, czy plotu sobie sasiadka u nas nie postawila ;)

Nie, Madziunia, to zuzlowka po prawej stronie, gdzie nie ma jeszcze domkow. Sasiadka na razie trzepla sobie tylko ogrodzenie. Mowi, ze na razie sie nie bedzie budowac, tylko ogrod sobie na tylnej polowie dzialki zaklada. I terenu nie podniosla.

Tak sobie mysle, ze chyba bede musiala wziasc geodete, zeby nam teren nasz wyznaczyl tak na 100%, czy plotu sobie sasiadka u nas nie postawila ;)

a nie szkoda Ci robic tak jeszcze nie mieszkajac kwachow sasiedzkich?? wystarczy chyba zapytac sasiadke jak stawiala płot no i oczywiscie oddac jej czesc kaski :lol: w koncu bedziesz tam mieszkac....tak sobie tylko mysle...

Pozdrawiam