KAS01 19.11.2005 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 Witam wszystkich Jeszcze nie bardzo orientuję się na forum, więc sorki za moje wcięcie się w temat ,ale szukam rady odnośnie kosztów za podłączenie instalacji wodno-kanalizacyjnej temat wrzuciłem na forum w dziale "lista płac wykonawców" a tam skierowali mnie tutaj ,zapewne słusznie, ponieważ od miesiąca stałem się szczęśliwym posiadaczem działki budowlanej w Goleniowie i jak sądziłem koszty związane z podłączeniem wody i kanalizy będą na normalnym poziomie (miasta tej wielkości) , a nie jak w Warszawie. Za podłączenie do instalacji wodno-kanalizacyjnej ( 15m od budynku ) przedsiębiorstwo ... w goleniowie zażyczyło sobie 10000 zł. Więc moje pytanie: czy można we własnym zakresie podłączyć się do takiej instalacji? lub może ktoś z was zna firmę ,instytucję lub fachowca ,który może to zrobić za rozsądną cenę (10000 zł ? za 15 metrowy odcinek to grabisz w biały dzień). Pozdrawiam i sorki za taki ciężki temat w sobotnie popołudnie U mnie robił jeden z ich kierowników (z oddziału stargardzkiego). Za 30 ("w praniu" wyszło 35)m przyłącza wody wziął za robociznę 1200zl + 1500zł za studzienkę betonową + 500zł pozostałe materiały. Za nadzór i odbiór zapłaciłem 214 zł. Gdybym nie wziął tego człowieka, to miałbym duży problem, bo miałem coś skopanego w projekcie i nie chcieli go zatwierdzić. A on to (jak i całą pozostałą papierologię) załatwił bez problemu. Projekt miałem zrobony już wcześniej (po 200zł od przyłącza). Za przyłącze kanalizacyjne chciał 80zł za mb (jeszcze go nie robiłem). pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 19.11.2005 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 ceny pieców ma chyba dalej atrakcyjne? No właśnie czekam (bezskutecznie) na ofertę. A Ty podpisałaś z nim umowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1971 19.11.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 to po wstępnych obiczeniach cały koszt instalacji wodno-kanalizacyjnj w granicach 6500 jeszcz do przełknięcia biorąc pod uwagę odległość 35m ,a może masz namiar na tego gościa ,warto zapytać fachowca ,może ma możliwość podłączenia w goleniowie? czy twoja instalacji przebiegała pod asfaltem lub inną drogą utwardzoną ,bo u mnie dopiero jest w planie nawierzchnia w przyszłym roku więc taki wykop 15m to sama przyjemność.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 19.11.2005 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2005 Odpowiedź masz na PW, bo facet robi to w ramach fuch, więc nie wiem czy mogę publicznie podawać na niego namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 20.11.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 Cześc wszystkim. Czy wszyscy jesteście w kościele, żeby dac się policzyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulamach 20.11.2005 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 CZUPURKU-zmieniono godzine spotkania na 18,30.ULA[/i][/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 20.11.2005 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 Witam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 20.11.2005 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 Czesc wszystkim.......przy kawce z kardamonkiem..... mój mąż też lubi takie kawki z dodatkami z kardamonem z cynamonem z imbirem z goździkami mielonymi a ja ...czarna bez dodatków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 20.11.2005 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 Witajcie wieczorowo, Didi, czy to nie Twój mąż jest na zdjęciu w gazetce spółdzielni Dąb na spotkaniu z radą osiedla Bukowego? ale jesteś spostrzegawcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 20.11.2005 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 quote="maro74] Możesz puszczać dalej w obieg jak ktoś by potrzebował. Dobrze! Didi, do mnie proszę. Trobe prześlij mi swojego maila to wyślę niezwłocznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 20.11.2005 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 Witam wszystkich Jeszcze nie bardzo orientuję się na forum, więc sorki za moje wcięcie się w temat ,ale szukam rady odnośnie kosztów za podłączenie instalacji wodno-kanalizacyjnej temat wrzuciłem na forum w dziale "lista płac wykonawców" a tam skierowali mnie tutaj ,zapewne słusznie, ponieważ od miesiąca stałem się szczęśliwym posiadaczem działki budowlanej w Goleniowie i jak sądziłem koszty związane z podłączeniem wody i kanalizy będą na normalnym poziomie (miasta tej wielkości) , a nie jak w Warszawie. Za podłączenie do instalacji wodno-kanalizacyjnej ( 15m od budynku ) przedsiębiorstwo ... w goleniowie zażyczyło sobie 10000 zł. Więc moje pytanie: czy można we własnym zakresie podłączyć się do takiej instalacji? lub może ktoś z was zna firmę ,instytucję lub fachowca ,który może to zrobić za rozsądną cenę (10000 zł ? za 15 metrowy odcinek to grabisz w biały dzień). Pozdrawiam i sorki za taki ciężki temat w sobotnie popołudnie Przemo1971 witaj w grupie KAS01 już chyba odpowiedział na Twoje pytanie w kierunku bardzo pozytywnym dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 20.11.2005 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 Witam wieczorkowo, no nareszcie mam podłączony net w moim nowym, chwilowym miejscu zamieszkania, wiec mam nadzieję, ze bede czesciej tu zaglądac. Nie sposób także nadrobić zaległości w czytaniu Waszych postów, wiec nawet nie zaczynam. Pozdrawiam wszystkich starych i nowych forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 20.11.2005 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 Delf, dzięki za pamięć i "szare komórki" Jak tam grudzień tuż, tuż. Czy pakujesz już walizki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 20.11.2005 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 trobe zerknij na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1971 21.11.2005 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Witam wszystkich Jeszcze nie bardzo orientuję się na forum, więc sorki za moje wcięcie się w temat ,ale szukam rady odnośnie kosztów za podłączenie instalacji wodno-kanalizacyjnej temat wrzuciłem na forum w dziale "lista płac wykonawców" a tam skierowali mnie tutaj ,zapewne słusznie, ponieważ od miesiąca stałem się szczęśliwym posiadaczem działki budowlanej w Goleniowie i jak sądziłem koszty związane z podłączeniem wody i kanalizy będą na normalnym poziomie (miasta tej wielkości) , a nie jak w Warszawie. Za podłączenie do instalacji wodno-kanalizacyjnej ( 15m od budynku ) przedsiębiorstwo ... w goleniowie zażyczyło sobie 10000 zł. Więc moje pytanie: czy można we własnym zakresie podłączyć się do takiej instalacji? lub może ktoś z was zna firmę ,instytucję lub fachowca ,który może to zrobić za rozsądną cenę (10000 zł ? za 15 metrowy odcinek to grabisz w biały dzień). Pozdrawiam i sorki za taki ciężki temat w sobotnie popołudnie Przemo1971 witaj w grupie KAS01 już chyba odpowiedział na Twoje pytanie w kierunku bardzo pozytywnym dla Ciebie zgadza się z tym pozytywnym chociaż miałem nadzieje że to będzie jakieś 4000 zł ,ale nie można być zbyt zachłannym a tak pozatym witam wszystkich przy porannej kawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 21.11.2005 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 21.11.2005 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Witam wieczorkowo, no nareszcie mam podłączony net w moim nowym, chwilowym miejscu zamieszkania, wiec mam nadzieję, ze bede czesciej tu zaglądac. Nie sposób także nadrobić zaległości w czytaniu Waszych postów, wiec nawet nie zaczynam. Pozdrawiam wszystkich starych i nowych forumowiczów Iwonka to się przypomnę jak będziesz się wybierać do siebie na budowę to zadzwoń - tym razem przyjadę (słowo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 21.11.2005 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 witam poniedziałkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 21.11.2005 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Witam wszystkich , wkońcu trochę słońca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 21.11.2005 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 maro74 - gratuluję DOMOWNIKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts