przemo1971 21.11.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 quote="maro74] Możesz puszczać dalej w obieg jak ktoś by potrzebował. Dobrze! Didi, do mnie proszę. Trobe prześlij mi swojego maila to wyślę niezwłocznie a mi możesz też przesłać ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 21.11.2005 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 maro74 - gratuluję DOMOWNIKU Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 21.11.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Witam Witam wszystkich , wkońcu trochę słońca i już po słońcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 21.11.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Uwaga: od północy nadciąga deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 21.11.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 quote="maro74] Możesz puszczać dalej w obieg jak ktoś by potrzebował. Dobrze! Didi, do mnie proszę. Trobe prześlij mi swojego maila to wyślę niezwłocznie a mi możesz też przesłać ??? to również potrzebuję Twojego maila tzn adres mailowy, a w stopce go nie masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 21.11.2005 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 quote="maro74] Możesz puszczać dalej w obieg jak ktoś by potrzebował. Dobrze! Didi, do mnie proszę. Trobe prześlij mi swojego maila to wyślę niezwłocznie a mi możesz też przesłać ??? to również potrzebuję Twojego maila tzn adres mailowy, a w stopce go nie masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfol 21.11.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Witam wszystkich serdecznie, Przepraszam jeżeli temat był w wątku poruszony - chodzi o badanie geologiczne gruntu. Mam dwa pytanka. 1. Czy takie badanie jest obecnie obowiązkowe w budownictwie jednorodzinnym 2. Czy forumowicze ze Szczecina i okolic mogą polecić rzetelnego (i oczywiscie w rozsądnej cenie) wykonawcę takiego badania ?? pozdrawiamGryfol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1971 21.11.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 quote="maro74] Możesz puszczać dalej w obieg jak ktoś by potrzebował. Dobrze! Didi, do mnie proszę. Trobe prześlij mi swojego maila to wyślę niezwłocznie a mi możesz też przesłać ??? to również potrzebuję Twojego maila tzn adres mailowy, a w stopce go nie masz już jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 21.11.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Witaj Gryfol , badanie nie jest obowiązkowe, ale w zasadzie warto je zrobić. Gdy budowałam domek letniskowy, badania nie robiłam, bo budynek bez podpiwniczenia, warunki gruntowe dobre - sąsiadka za płotem ma domiszcze z wielką piwnicą, więc stwierdziłam, że ryzyko jest niewielkie. Budując dom jednorodzinny badanie geologiczne jednak robię. U polecanej przez forumowiczów pani Brody. (namiary znajdziesz na liście wykonawców - kilka osób ma ją w stopce). Cena rozsądna, nt. rzetelności wypowiem się za tydzień. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 21.11.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 A tak w ogóle, to dzień dobry wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 21.11.2005 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Witam Wszystkich!Teska, trobe dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 21.11.2005 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Przemo1971 wysłałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 21.11.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Gryfol nie jest obowiązkowe, ale warto zrobić takie badanie, najlepiej jeszcze przed zakupem działki, bo warunki gruntowe mogą być bardzo różne nawet na działkach sąsiadujących, a nawet jak już masz działkę, to przynajmniej projektant będzie wiedział, czy zaproponowane w projekcie posadowienie jest odpowiednie do rodzaju gruntu, a i przy budowie możesz dzięki temu uniknąć niemiłych nispodzianek (a takie niestety niektórym się przytrafiają) w postaci nieprzewidzianej konieczności wymiany gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 21.11.2005 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 A propo's geologów: Ich też trzeba pilnować: moja znajoma robiła badania pod dom - mieli mapę gdzie dokładnie ma stanąć budynek (znajoma wiedziała, że wcześniej na tej działce stał budynek podpiwniczony, który został rozebrany a "dziura" po nim zasypana) przyjechał geolog i zrobił badania - wyszło, że musi cały grunt wymienić bo jest bardzo sypki i fundamenty nie mają szans się utrzymać. Tyle tylko, że właśnie badanie było przeprowadzone w miejscu byłego budynku a nie w miejscu gdzie ma stanąć budynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 21.11.2005 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Najlepszą metodą utrzymania zaufania jest kontrola. Ja na mapce miałem dokładnie zaznaczone gdzie były wykonane otwory, a w operacie były oczywiście profile geologiczne wykonanych odwiertów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 21.11.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 prześlij mi swojego maila to wyślę niezwłocznie Didi, wysłany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 21.11.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 GrzegorzR, bardzo dziękuję za priv. Czy możęsz dac mi namiar na innego wykonawcę, od którego dostałeś zbliżoną ofertę cenową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 21.11.2005 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2005 Badania zdecydowanie warto zrobic. Moja sasiadka ma cudowny grunt, na mojej działce horror, wymagający specjalnych fundamentów (lepiej wiedziec przed postawieniem budynku). Co do geologów, to ogólnie polecana w grupie Pani B. u mnie się nie sprawdziła. Potwierdzam, że jest miła, robi wszystko w umówionym terminie ale... Niestety mam trudny grunt i powinna była pogłębic odwierty i zrobic ich więcej. Niestety, kosztowało mnie to zamawianie nowych badań u kogoś innego a na dodatek wysłuchiwałam gorzkich słów pod jej adresem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1971 22.11.2005 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 cześć wszystkim w tak piękny mroźny wtorkowy poranek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 22.11.2005 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 pozdrawiam wtorkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts