Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Teraz zwracam się do wszystkich, którzy mają oczyszczalnie u siebie, a najlepiej którzy będą zakładać je dopiero:

zwracajcie uwagę aby "bajpas" czyli odpowietrzenie zamontowano Wam w miarę wyżej niż zbiornik

u mnie "opadło" i.......... g...no poszło odpowietrzeniem i muszę teraz przeczyścić rury drenażowe bo woda nie chce schodzić - koszmar :evil:

Witajta wszyscy w czwarteczek!!!

Didi - wiem wiem, wczoraj sie natknelam, a jak patrze jak inni zasuwaja to az strach - jezdza na pamiec, tak jak ja ostatnio!!!! :wink:

Czy ktos z Was slyszal o gipsie czy gladzi CEMI 78 lub 75 nie pamietam, wiem ze droga, ale jest super i musze wiedziec gdzie to kupie, musze to miec do soboty....

licze na pomoc! :lol:

Witam czwartkowo :lol: czy wiecie przypadkiem jak długo trzeba czekać na zwolnienie hipoteki w sądzie ,bo ja już czekam 2 tydzień (minie w piątek), żeby poprzedni właściciel zwolnił hipotekę z mojej (prawie) :p działki.

Przemo1971

w Goleniowie są bardzo sympatyczni ludzie w sądzie, więc może poprostu zadzwoń i grzecznie zapytaj - będziesz wiedział dokładnie :wink:

Didi, no to jednym słowem miałam dużo szczęścia :o , bo było ciemno, szyby jeszcze nie odparowane do końca, a ja sie spieszyłam i miałam gips wszędzie, znaczy w oczkach też :D

Będę już teraz uważać :oops:

Ale az się dziwię, że tych znaków nie zauważyłam, poprzednim razem były takie wielkie, a teraz dałabym sobie coś tam uciąć, że nic nie było....hmmm

Didi - dzieki, zadzwonie - zapytam...

P.S. ale Tys szybka!

Ja zaplacilam zeby zwolnic z hipoteki i czekalam tydzien! Moze ten klient nie zaplacil tej kwoty hipotecznej???? i stad sad nic nie moze zrobic...

Temu klijentowi powinno zależeć na jak najszybszym zapłaceniu i zwolnieniu hipoteki ponieważ dopiero po zwolnieniu hipoteki dostanie resztę kasy za działkę ,na którą czeka z utęsknieniem :roll:

w sądzie powiedzieli mu ,że papiery z goleniowa o wykreślenie z hipoteki muszą przesłać do centrali :cry: a generalnie pytam o czas ponieważ dopiero po załatwieniu wszystkich papierów (trwa to już miesiąc) związanych z własnością działki ,będę mógł przepisać wszystkie pozwolenia na budowę ,które mają termin ważności rozpoczęcia budowy do końca kwietnia 2006r ,a i teraz gdy nie pada śnieg i jeszcze pogoda nie jest najgorsza chciałem załatwić sprawy związane z przyłaczami.

Witam wszystkich,

czy na szczecińskie warunki ceny NETTO za projekt indywidualny domku szkieletowego: 5000,00;projekt instalacji sanitarnej:2000,00, projekt instalacji elektrycznej:500,00,badania geologiczne:600,00,mapka dla celów projektowych:600,00 SĄ przyzwoite, poniżej średniej, powyżej ?

Taki jest wstępny kosztorys architekta i w tym załatwienie pozwolenia na budowę.

Pozdrawiam

Marta

A co tak drogo za sanitarkę?