trobe 24.11.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 To moze zalozymy spolke i bedziemy dachowki produkowac w promocyjnej cenie. Tez mnie wkurza ta glina zwlaszcza jak buciki robia sie 10x ciezsze po wizycie na budowie. Właśnie wracam z budowy i też zrzuciłam przed chwilą 20 kg gliny z butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 24.11.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 To moze zalozymy spolke i bedziemy dachowki produkowac w promocyjnej cenie. Tez mnie wkurza ta glina zwlaszcza jak buciki robia sie 10x ciezsze po wizycie na budowie. Właśnie wracam z budowy i też zrzuciłam przed chwilą 20 kg gliny z butów. Jednym słowem: kolos na glinianych nogach? Witam czwartkowo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 24.11.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Ogólne dzień ...waham się, czy napisac dobry, bo co prawda pogoda względna, za to na budowie fuszera. Panowie obsypali fundamenty humusikiem i teraz trzeba wszystko wykopac a moim największym problemem jest, jak policzyc czas pracy koparki i nie dac się przerobic. Nie chcę płacic za fuszerki ale nie dam rady warowac przy nich dwa dni z rzędu, bo mnie z pracy wyrzucą. Jednym słowem: klapa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 24.11.2005 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Jednym słowem: kolos na glinianych nogach? No, to zdecydowanie poprawiło mi humor, dzięki. Mam jednak nadzieję, że kolos prawdziwy i nie padnie. Swoją drogą chyba kupię walonki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 24.11.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 trobe, za dodatkową pracę koparki powinni płacić panowie, skoro zawalili sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 24.11.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Witam wszystkich, czy na szczecińskie warunki ceny NETTO za projekt indywidualny domku szkieletowego: 5000,00;projekt instalacji sanitarnej:2000,00, projekt instalacji elektrycznej:500,00,badania geologiczne:600,00,mapka dla celów projektowych:600,00 SĄ przyzwoite, poniżej średniej, powyżej ? Taki jest wstępny kosztorys architekta i w tym załatwienie pozwolenia na budowę. Pozdrawiam Marta A co tak drogo za sanitarkę? A mi się wydawało, że to nie jest drogo. Za samo przyłącze wodno kanalizacyjne do budynku cena jest zazwyczaj ok. 600 zł, a do tego jeżeli to jest kompletna instalacja wewnętrzna (woda, CO, ścieki) to chyba nie jest drogo. W projektach gotowych to już jest, a w indywidualnym trzeba zrobić. No chyba, że instalacje wewnętrzne są już w cenie projektu budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 24.11.2005 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 trobe, za dodatkową pracę koparki powinni płacić panowie, skoro zawalili sprawę I tak właśnie ustaliliśmy, ale muszę również odliczyc czas poświęcony wczoraj na pracowite zasypywaniez humusem i dzisiejsze jego wykopywanie a ponieważ jeszcze trwają inne prace koparką musiałabym tam byc cały czas, żeby mnie panowie nie przerobili na godzinach efektywnej pracy, żeby sobie po koleżeńsku zrekompensowac straty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 24.11.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 A mi się wydawało, że to nie jest drogo. Za samo przyłącze wodno kanalizacyjne do budynku cena jest zazwyczaj ok. 600 zł, a do tego jeżeli to jest kompletna instalacja wewnętrzna (woda, CO, ścieki) to chyba nie jest drogo. W projektach gotowych to już jest, a w indywidualnym trzeba zrobić. No chyba, że instalacje wewnętrzne są już w cenie projektu budynku. No właśnie, pewnie każde z nas myśli o innym wariancie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 24.11.2005 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 trobe, za dodatkową pracę koparki powinni płacić panowie, skoro zawalili sprawę I tak właśnie ustaliliśmy, ale muszę również odliczyc czas poświęcony wczoraj na pracowite zasypywaniez humusem i dzisiejsze jego wykopywanie a ponieważ jeszcze trwają inne prace koparką musiałabym tam byc cały czas, żeby mnie panowie nie przerobili na godzinach efektywnej pracy, żeby sobie po koleżeńsku zrekompensowac straty. hmm, faktycznie przydałoby się panów przypilnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfol 24.11.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Witaj Gryfol , badanie nie jest obowiązkowe, ale w zasadzie warto je zrobić. Gdy budowałam domek letniskowy, badania nie robiłam, bo budynek bez podpiwniczenia, warunki gruntowe dobre - sąsiadka za płotem ma domiszcze z wielką piwnicą, więc stwierdziłam, że ryzyko jest niewielkie. Budując dom jednorodzinny badanie geologiczne jednak robię. U polecanej przez forumowiczów pani Brody. (namiary znajdziesz na liście wykonawców - kilka osób ma ją w stopce). Cena rozsądna, nt. rzetelności wypowiem się za tydzień. Pozdrawiam Dzięki za odpowiedź Niestety nie mogę się dodzwonic do poleconej pani. Czy mozesz podac namiar na priva ?? PS. Może znacie jeszcze jakies inne osoby wykonujące badania gruntu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 24.11.2005 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Witam jestem na początku drogi działeczka jest nasza!! Bezrzecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 24.11.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 OOOOOOO ! teraz widzę mój post przepraszam osobe do której wysłalam śmieszne pytania na skrzynkę) tak to już jest z początkujacymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 24.11.2005 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Na szczecińskiej liście wykonawców są 3 telefony do pani Brody. Maila ślę Ci na priva kacha72: Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 24.11.2005 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 dziękuje bardzo !! Może ktoś buduje domek na górce za Zaściankową???bedzie o czym pogadać zwłaszcza o tej glinie hihih Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 24.11.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 To moze zalozymy spolke i bedziemy dachowki produkowac w promocyjnej cenie. Nie da rady bo to nie glina tylko ił. Też to mam. Bezwies, a która twoja działka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 24.11.2005 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Oj znajdzie się paru gliniarzy z Bezrzecza! trobe(?), Klaus, Bezwies, tomadyna(?), Nasz Domek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 24.11.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Witaj Kacha72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 24.11.2005 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 dziękuje bardzo !! Może ktoś buduje domek na górce za Zaściankową???bedzie o czym pogadać zwłaszcza o tej glinie hihih Na górce nie ale poniżej ja. Działka 638. Też to mam ale to nie glina tylki iły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 24.11.2005 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 oo bardzo dziękuje za powitania to widzę że nie bede sama najpierw projekt który prawie wybrałam hihihih prawie..... potrzebuje 4 sypialnie i gabinet znacie może projekt popularny" tani" hihih moze coś porownam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 24.11.2005 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Kalus ; moja to 589 przy tzw umownie Miętowej , niech będzie ił heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts