Iwonka i Adaś 28.11.2005 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 delf, jak miło Cię widzieć melduję, że u mnie juz są z kanalizą, wiec warto było czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwonka i Adaś 28.11.2005 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Didi, w sprawie Twoich odwiedzin napewno zadzwonię. Co prawda teraz wogole nie bywam w tamtych stronach, ale moze sobota, niedziela podjade, zobaczyć postepy robot w moim domku. I nie myśl, że zapomniałam o Tobie . Jestem bardzo cierpliwa. pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 28.11.2005 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Witam tych co nie mogą spać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 28.11.2005 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 i informuje że w tym roku odwołaliśmy zimę w Dobrej !! dobrze, że na Gubałówce sztucznie zaśnieżają A propo's ktoś już był może w tym roku na Gubałówce? Ponoć od soboty naśnieżają i można już pojeździć! Moja córcia wczoraj była na łyżwach, mówiła, że zaśnieżone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanW 28.11.2005 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Poradżcie!! Nie znam się na tych cenach, ale 1200 zł za kontener koło 16 m2(blaszak ocieplony wełną stan dość zadowalający), to dużo czy mało??? Wiem ze ta osoba co chce sprzedac dała 2 lata temu 700 zł. Nie wiem co mam odpowiedzieć, druga połówka mówi ze troche drogo. Pozdrawiam raz jeszcze Dzióbek! Jak potrzebujesz to bierz! Drugie połówki zawsze będą narzekały, bo taka ich rola. Za 1200 zł to jest chyba metalowy barak, a nie kontener (ceny kontenerów zaczynaja się od kilku tysięcy złotych) Ceny kontenerów rosną, bo rosną ceny złomu. Do ceny dolicz koszt dźwigu i transportu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 28.11.2005 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Oczywiście, że metalowy barak, przejęzyczenie - a teraz nie potrzebuje dopiero na wiosne, ale gdzie tego szukać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 28.11.2005 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Jeśli ktoś jest ciekaw mojego (naszego) przyszłego gniazdka to Peterz ma go na obrazku. Będą dwa jeden w Dobrej a drugi w Policach. Pozdrawiam i wszystkim samotnym polecam włochate kaczuchy do poduchy (mój małżonek przywiózł mi taką wielgaśną, nie wiem po co, ale zimą niezle grzeje od razu jest cieplej). Dobrej nocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanW 28.11.2005 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Kij w mrowisko! Wszyscy (no.... prawie wszyscy) wykonują izolacje przeciwilgociową podłogi na gruncie z papy termozgrzewalnej lub "2 x papa na lepiku". Bardziej odważni kładą na chudy beton tylko folię, ale ich w tej chwili pomijam. Żadna papa i lepik nie mają atestu higienicznego do stosowania wewnątrz budynków przeznaczonych na stały pobyt ludzi (a więc w naszych domach). Atest PZH dopuszczają stosowanie niektórych pap jako naziemną hydroizolację przykrytą kilkucentymetrową warstwą cementu pod pomieszczenia typu garaże, piwnice, hale i magazyny przemysłowe. Mimo to projektanci, kopiując stare wzorce, piszą w projektach "2 x papa na lepiku" i są głeboko zadowoleni, bo przecież nie oni będą mieszkać w tych domach. Dawniej stosowanie pap i lepiku (materiałów bitumicznych) wewnątrz budynków mieszkalnych było dopuszczone, tak jak np. pokryć dachowych z azbestu. Wykonawcy chwalą sobie te roboty izolacyjne, bo można je wykonać szybko, a inwestorzy są zadowoleni, bo jest tanio. Pytanie: Dlaczego więc teraz większość budujących własne domy ignoruje atesty higieniczne i wykonuje izolacje przeciwilgociwe wg metod rodem z "bidnego", socjalistycznego PRL-u? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 29.11.2005 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Cześć wszystkim. U mnie zaczęło się od dywanika u szefa. Najgorzej, że był to "dywanik prewencyjny", bo narozrabiał ktoś inny i chodzi o to, żeby się zaraza nie rozniosła. Z dwojga złego chyba już lepszy dywanik prewencyjny, niż interwencyjny? Pozdrawiam w poniedziałek Ale interwencja była wybiórcza, więc ja chyba diabelskie nasienie jestem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 29.11.2005 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Witam porannie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.11.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Jolly ale Ty kobitko masz pecha Jakiego pecha?! Chałupa jak dzwon, a ty o pechu mówisz mowie o budowlancach nie chalupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.11.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Kij w mrowisko! Wszyscy (no.... prawie wszyscy) wykonują izolacje przeciwilgociową podłogi na gruncie z papy termozgrzewalnej lub "2 x papa na lepiku". Bardziej odważni kładą na chudy beton tylko folię, ale ich w tej chwili pomijam. Żadna papa i lepik nie mają atestu higienicznego do stosowania wewnątrz budynków przeznaczonych na stały pobyt ludzi (a więc w naszych domach). Atest PZH dopuszczają stosowanie niektórych pap jako naziemną hydroizolację przykrytą kilkucentymetrową warstwą cementu pod pomieszczenia typu garaże, piwnice, hale i magazyny przemysłowe. Mimo to projektanci, kopiując stare wzorce, piszą w projektach "2 x papa na lepiku" i są głeboko zadowoleni, bo przecież nie oni będą mieszkać w tych domach. Dawniej stosowanie pap i lepiku (materiałów bitumicznych) wewnątrz budynków mieszkalnych było dopuszczone, tak jak np. pokryć dachowych z azbestu. Wykonawcy chwalą sobie te roboty izolacyjne, bo można je wykonać szybko, a inwestorzy są zadowoleni, bo jest tanio. Pytanie: Dlaczego więc teraz większość budujących własne domy ignoruje atesty higieniczne i wykonuje izolacje przeciwilgociwe wg metod rodem z "bidnego", socjalistycznego PRL-u? Roman nie wszyscy... u mnie papy nie ma nawet na izolacji tarasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 29.11.2005 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 witam grupke..... ale mamy sniezek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 29.11.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 witam wtorkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 29.11.2005 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 też witam śnieżno i ślisko dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 29.11.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Dziendoberek! no po wizycie nie poznalam mojego domu - chlopaki zanim przystapili do robot wysprzatali mi chalupe ( ) zrobili juz obnizenie z regipsu w lazience, poczyscili kafle z kleju po ostatnim paproku, no i dzisiaj powiedzieli ze na czysto moga przystapic do prac.... ale niestety uniesienie radosci trwalo do dzisiaj do 9 - bo ..... poprosili o zaliczke 300 zlotych na dojazdy!!!!!! i co teraz???? odpowiedzialam w pospiechu, ze nie ma sprawy, ale boje sie ze jak dam to znowu beda nici z roboty!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł_ 29.11.2005 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Witajcie Jola najlepiej to im zapłać z góry za całą robotę, bo co byś nie robiła to ostatnio uciekają więc może to będzie sposób tylko uważaj bo jeszcze zostaną na stałe wkońcu duży ten dom. A ja melduje ze dzisiaj zmarzłem bo zapomnialem wrzucić do kominka. Nie kupujcie mozaiki!!!!!!!! 5 kg fugi na 2m2:( wykończeniówka to straszna rzecz ale pomalutku schodzę piętro niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 29.11.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Pawel Ty przestan, tamtym ostatnim gotowalam obiadki - po 2 kotlety, kociol ziemniarow, surowki do wybory, pieczareczki zasmazane.... i co????pewnie ich zony lepiej gotuja!!!! chyba dam im 150!!! jak myslicie???? no bo teraz jak nic im nie dam to moga sie bac ze za robote tez im nie zaplace!!! PAWEL ty nie zapomnij o tych prospektach dla mnie!!!! obiecales je oddac Ekerowi!!!!! kto nie ma w glowie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 29.11.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 ciekawe jak u mnie ta mozaika wyjdzie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 29.11.2005 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2005 Witam wszystkich. Jolly a skąd oni dojeżdzają że tyle kasy potrzebują na dojazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts