Daria 06.12.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Witam wszystkich mikołajkowo!! Tak intensywnie szukałam działki, że nie zaglądałam nawet na stare dobre forum Muratora Ale teraz ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 06.12.2005 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 znalazłaś ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vitulano 06.12.2005 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 My jako nowi, też dołączamy sie do życzeń dla jolly. DUŻO ZDRÓWKA I POGODY DUCHA!!!!! vitulaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria 06.12.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 znalazłaś ??? znalazłam, bodekku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria 06.12.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 działka na Bezrzeczu - tak jak chciałam z uzbrojeniem i ok. 800 m. umowa przedwstępna juz jest. W przyszłym tygodniu finalizujemy transakcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 06.12.2005 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 no to gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vitulano 06.12.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Jako ,,lamerscy'' nowicjusze znowu dowiedzieliśmy się nowej rzeczy. Tym razem w rozmowie z jednym z wykonawców wypłynął temat - ubezpieczenia budowy - . Zorientowaliśmy się, że są firmy które są ubezpieczone i są takie które nie są odziwo! Ubezpieczacie swoje budowy od nieszczęślwych wypadków zdarzeń losowych czy tym podobnych? I czy niezależnie czy wykonawca jest ubezpieczony, czy nie - czy zależnie od tego? Sorry za te lamerskie pytania, ale sami ponieśliście nas na duchu, pisząc ze w koncu każdy tak zaczyna. Bez tego forum jednak bylibyśmy nadal zieloni, a tak troszkę chyba się zaróżawiamy Prosimy o dwa słówka odpowiedzi. vitulaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 06.12.2005 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 dobrze mieć własne ubezpieczenie"in case of emergency"a wykonawca też powinien być ubezpieczony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vitulano 06.12.2005 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Hej! Właśnie oglądałam galerię i... Didi, czy Ty przypadkiem kiedyś na Słonecznym nie mieszkałaś?? Jakoś znajomo mi wyglądasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 06.12.2005 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 pa .... do jutra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 06.12.2005 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 jolly wszystkiego najlepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vitulano 06.12.2005 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 dobrze mieć własne ubezpieczenie "in case of emergency" a wykonawca też powinien być ubezpieczony! Dzieki bodeku. Tak myśleliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 06.12.2005 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Dziekuje za zyczenia!!! Spadam do domku - dzisiaj dostalam wolne!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 06.12.2005 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 vitulano kiedyś w Muratorze był artykuł poświęcony temu tematowi. Wydaje mi się, że jeżeli podpisujesz umowę z Wykonawcą, to powinno się w niej zawrzeć zapisy mówiące o tym, że musi on być ubezpieczony w zakresie prowadzonej działalności, powinien być odpowiedzialny za zachowanie bezpieczeństwa na budowie, odpowiednio ją zabezpieczyć, itd. Może warto zadać to pytanie w wątku "Prawo i pieniądze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vitulano 06.12.2005 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 vitulano kiedyś w Muratorze był artykuł poświęcony temu tematowi. Wydaje mi się, że jeżeli podpisujesz umowę z Wykonawcą, to powinno się w niej zawrzeć zapisy mówiące o tym, że musi on być ubezpieczony w zakresie prowadzonej działalności, powinien być odpowiedzialny za zachowanie bezpieczeństwa na budowie, odpowiednio ją zabezpieczyć, itd. Może warto zadać to pytanie w wątku "Prawo i pieniądze" Dzięki Grzegorzu. Właśnie jesteśmy na etapie zbierania informacji na temat DOBREGO sporządzenia umowy. Co musi zawierać, co poinna, a co jest w kwestji dogadania z wykonawcą. W wątku ,,Prawo i pieniądze'' ni zagłębialiśmy się jeszcze. Odszukamy jakieś wypowiedzi w temacie, albo zapytamy. Dzięki raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 06.12.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Hej! Właśnie oglądałam galerię i... Didi, czy Ty przypadkiem kiedyś na Słonecznym nie mieszkałaś?? Jakoś znajomo mi wyglądasz taak! a może się znamy z widzenia? jaki ten świat mały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 06.12.2005 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 jolly wszystkiego najlepszego z okazji urodzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 06.12.2005 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 działka na Bezrzeczu - tak jak chciałam z uzbrojeniem i ok. 800 m. umowa przedwstępna juz jest. W przyszłym tygodniu finalizujemy transakcję Czyżby kolejna osoba ?? na "ulicach ziołowych" na Bezrzeczu na przedłużeniu Zaściankowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 06.12.2005 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Właśnie jesteśmy na etapie zbierania informacji na temat DOBREGO sporządzenia umowy. Co musi zawierać, co poinna, a co jest w kwestji dogadania z wykonawcą. W wątku ,,Prawo i pieniądze'' ni zagłębialiśmy się jeszcze. Odszukamy jakieś wypowiedzi w temacie, albo zapytamy. Jesli chodzi o umowy to polecam FORUM http://forum.muratordom.pl/viewforum.php?f=64&sid=4820a5ac53df0a658fd5953c3d6f445d fajna sprawa to także harmonogram http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=16256 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vitulano 06.12.2005 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2005 Dzięki tomadyna, co bysmy bez Was zrobili. Kochani jesteście wszyscy Te umowy już przeglądaliśmy, ale na harmonogram działań jeszcze w tym gąszczu nie trafiliśmy. Nie zawsze jest tyle czasu, aby wszędzie dotrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts