Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam wieczorkiem. Aleście napisali.

Wkońu mi geodeta punkty graniczne wytyczył na działce a co najważniejsze na koszt gminy :lol: . Musze się pochwalić że z mapki jaką miałem (zwykłe ksero) wytyczałem sam sznurkiem i miarą 20m i machnąłem się najwięcej o 30 cm przy rozpiętości 35 a że man aż sześć punktów i skos to geodeta az się dziwił że tak mi się udało . :wink:

Ja wytyczyłem sobie samemu trase wodociagu - ok.35 metrów. Rura wyszła mi idealnie w tym miejscu w jakim miała być - tyczyłem na zupełnie pustej działce przy pomocy brata, dalmierza laserowego, deski do prasowania i palików.

Bardzo mnie zafrapowało tyczenie przy pomocy deski do prasowania! :lol:

:D Nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Potrzebowałem dużego płaskiego przedmiotu do łapania punktu od dalmierza (Leica Disto Pro - dokładność 1.5mm). Na dużej odległości nie jest to takie proste. Deska nadawała sie do tego idealnie. Jako punkty odniesienia słuzyły mi słupki graniczne.

pozdrawiam

Konrad

Didi, Delf, dzieki za info o poziomie wód. Tak jak myślałem i jak wynikało z informacji z innych źródeł są duże róznice nawet na bliskich odległościach. Do tego ponoć poziom wód gruntowych w tym rejonie jest zmienny w jednym miejscu :-?

Didi wybacz ciekawość, ale wyczytaliśmy, że zdejmują u Was humus, a pałacyk już macie. Rozbudowujecie się?

Czy jest ktoś, kto zna w Stargardzie kogoś, kto ma do sprzedania działeczkę. Oczywiście budowlaną. Działki w tym miescie się zdarzaja, ale same wielkie. Mnie interesuje taka do 700 metrów najlepiej na osiedlu pyrzyckim.

Czytając ogłoszenia spotykam same o wymiarach 1000 - 2000 metrów. Nie potrzebuję tak dużej.

Proszę o pomoc.

Może da się podzielić duże działki, co wtedy powinienem zrobić ?

KLAUS

Po wizji lokalnej dokonanej na naszym "ściernisku" z przykrością muszę stwierdzić iż w Twoje strony TPSA jeszcze nic nie zrobiła, choć dziś ich przyłapałem 8) że w moje studzienki połozyli już kabelek.

Witam wieczorem

pociesz mnie tomadyna że w moją stronę chociaż patrzą :cry: bo bez TPSy reszta leży

KLAUS

Po wizji lokalnej dokonanej na naszym "ściernisku" z przykrością muszę stwierdzić iż w Twoje strony TPSA jeszcze nic nie zrobiła, choć dziś ich przyłapałem 8) że w moje studzienki połozyli już kabelek.

Witam wieczorem

pociesz mnie tomadyna że w moją stronę chociaż patrzą :cry: bo bez TPSy reszta leży

Jak się w Twoją stronę patrzy 8) to lepsze widoki co do TPSA niż w stronę Klausa.

Ale nie sądzę by z tym akurat były jakieś kłopoty. Przecież TPSA wie że kto pierwszy ten lepszy i właśnie dla tego zaczęli już kłaść chociaż w większości to jeszcze szczere pole. Sądzę że nim się obejrzycie to telefonik u Was będzie bez najmniejszego problemu. Choć przyznam że troszkę zadowolenia we mnie drzemie że chociaż kabelek do telefonu mam szybciej od Was 8). Niestety reszta rzeczy u mnie leży a u Was znacznie lepiej to wygląda i nie że bym był zazdrosny :evil:

Życzę Wszystkim dobrego ''startu'' w tym tygodniu :D

a Ty skąd wiesz?

dziś lub jutro (zależy od wyrobienia się na innym zleceniu) przyjeżdża koparka i będzie już zciągać humus a potem tyczenie i fundament - może sie uda do świąt wyjść z ziemi.

Zdecydowaliśmy się na fundamenty bo taką dobrą pogodę zapowiadają

to miła wiadomość, życzę powodzenia i ładnej pogody :D

KLAUS

Witam wieczorem

Jak się w Twoją stronę patrzy 8) to lepsze widoki co do TPSA niż w stronę Klausa.

Ale nie sądzę by z tym akurat były jakieś kłopoty. Przecież TPSA wie że kto pierwszy ten lepszy i właśnie dla tego zaczęli już kłaść chociaż w większości to jeszcze szczere pole. Sądzę że nim się obejrzycie to telefonik u Was będzie bez najmniejszego problemu. Choć przyznam że troszkę zadowolenia we mnie drzemie że chociaż kabelek do telefonu mam szybciej od Was 8). Niestety reszta rzeczy u mnie leży a u Was znacznie lepiej to wygląda i nie że bym był zazdrosny :evil:

Nieeeeee to mina wcale zazdrości nie odzwierciedla złość?? chyba , ale Twoja cierpliwośc zostanie wynagrodzona TELEFONEM NR 1 heh

Witam Grupę, Starych i Nowych Forumowiczów.

Szukam dobrego, sprawdzonego stolarza do mebli kuchennych, schodów, drzwi wew. i innych robótek. Czy możecie kogoś takiego polecić?

Po dwóch miesiącach przerwy od zakończenia stanu surowego trzeba się powoli zabierać za to najgorsze - niestety z braku czasu i natłoku producentów,wzorów do przyjemności ten etap na pewno nie będzie należał. Już jeden dzień poświęcony wyborowi okien, bram i drzwi zew. mnie przeraził.

Pozdrawiam,

adria

Didi wybacz ciekawość, ale wyczytaliśmy, że zdejmują u Was humus, a pałacyk już macie. Rozbudowujecie się?

No tak Wam jako nowym należą się wyjaśnienia :wink:

Budujemy garaż (spory- 3 stanowiskowy) z zapleczem socjalnym w ramach prowadzonej przez nas działalności gospodarczej.