Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Muszę się ruszyć z domu, bo bloczki za jakieś 20 min przywiozą mi na budowę :D no i chyba od poniedziałku murujemy :D

Didi, jak Ty to chcesz robić? Przecież jest mróz.

w poniedzialek moze byc na plusie...u mnie na wsi o 9 bylo na minusie 7 ale juz kolo 12- 4 na plusie.

Jeszcze raz w sprawie felernych okien od EKO-DOM.

Jak sie tak dokladnie przyjrzec tym oknom, to calej sprawie winny jest producent okien (a nie profili)

Przypuszczam, ze ten ktory uzbrajal profile w okucia, poszedl na skroty tj sepil sie na pare zlotych i w skrzydlach zamykanych (nie uhylnych) nie ...................brakujace bolce i po zamontowaniu problem docisku powinien znikac.

Irytujaca jest tylko" postawa strusia" jaka przyjmuje Eko - Dom dobrze wiedzac co sprzedali.

jeszcze raz przepraszam za fonty.

aluko

Wczym problem ??

Masz gwarancję - > masz.

Wyślij im fax-em wezwanie do usuniecia usterek, od momentu kiedy im wyślesz faks (napisz im że dostosujesz się do nich jesli będą chcieli zrobić oględziny) i będziesz miał potwierdzenie dostarczenia zaczyna im lecieć termin na usunięcie usterek. Nie musisz do nich jechać -> to oni muszą przyjechać i na miejscu zrobić oględziny. Nie dzwoń do nich bo to nie ma sensu, jeśli jest problem to musisz mieć dowody że im zgłaszałeś usterki, a telefony będzie ciężko udowodnić - tym bardziej treść Waszych rozmów. Tak jest papier i wiadomo co i kiedy zgłosiliście i co i kiedy oni mają zrobić. Oczywiście jak już przyjadą to pamiętaj o zrobieniu dokumentacji z oględzin oraz by obydwie strony podpisały dokument.

dziś bez szklaneczki???? :lol:

Rozmawialem z ludzmi od WINKHAUSA (bo to jego profile) to uwazaja ze zwykle sie nie daje, ale jesli ja daje taka kase za okna to powinienem byc poinformowany, ze bede w wersji oszczednej.

A przeciez pokazywano mi okna, ktore mialy ustalajace bolce mimosrodowe, a nie plastikowe lapki bez mozliwosci regulacji docisku do uszczelki.

Aluko wyjaśnij mi proszę o jakie bolce chodzi bo nie chciałbym popełnić tego samego błędu.

Co do firmy "Eko-Dom" , ja też mam już swoje spostrzeżenia. Nie nadają się na listę rankingową, bo jestem dopiero na etapie wyceny. Od tygodnia (po umówionym terminie) nie mogę doprosic się o ofertę na mail, mimo kolejnej interwencji. Stąd wniosek, że nie zależy im na kliencie, więc przestali mnie interesowac jako wykonawcy. Po postach Aluko myślę, że to dobrze się składa. :roll:

Cześc wszystkim. :D

Teska, a może by tak kreta bardziej przyjaźnie potraktowac, na przykład kawą albo koniaczkiem? :wink:

hahahahah....juz nawet sie zastanawialam kretem do rur go potraktowac...wlasnie mam dwa nowe...jak tak dalej pojdzie...to z tylu domu trawki nie bedzie na wiosne :x

Słuchajcie, jak to jest? Czytam sobie Muratora a tam wypowiedzi ile kto zapłacił za robociznę stan surowy otwarty no i krew mnie zalewa, że tak tanio.

Ja mam takie oferty:

1. 40 000

2. 50 000

3. 54 000

4. 57 000

4. 82 000

5. 111 000

Dom 157m2 + 35m2 garaż w bryle.

I co wy na to?

A wiecie jaką marżę mają tak zwani generalni wykonawcy?

40% wartości inwestycji. Nieźle co?

Klaus, ja miałam tak samo wysokie ciśnienie późnym latem, kiedy szukałam wykonawcy. Chyba ten nasz szczeciński rynek budowlany jest koszmarnie zmanierowany, bo nawet w okolicach (bliskich) Warszawy średnia cen jest o połowę niższa.

:(

hahahahah....juz nawet sie zastanawialam kretem do rur go potraktowac...wlasnie mam dwa nowe...jak tak dalej pojdzie...to z tylu domu trawki nie bedzie na wiosne :x

Jeśli już specjaliści (Didi) nie znają skutecznego sposobu, to chyba trzeba będzie się zaprzyjaźnic. :roll:

hmm...ma tyle miejsca dzikiego naokolo...a ten nie- na mojej trawce

No. to teraz coś w minorowym nastroju. Wykonawca drenażu tak zwlekał z rozpoczęciem prac, że ciekawa jestem kiedy zamierza skończyc. Obiecałam sobie, że wyliczę mu co do grosza kary za opóźnienie. :evil:

od srody czy czwartku ma byc cieplej...niby deszcz ma padac....