Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Dzień dobry wszystkim

Sorry za dwudniową nieobecność ale praca, praca, pr....

Wracam do "mojej" zadatkowanej działki (ul. Topolowa), w środę musiałem podpisac u notariusza umowę warunkową kupna wspomnianej ziemii.

Kupujący (ja) muszę się zwrócić do AWRSP, czy przypadkiem nie chce kupić "mojej" działki od sprzedającego ponieważ ma prawo pierwokupu zgodnie z ustawą, bo jest to ziemia jeszcze ROLNA ( a tak naprawdę to już budowlana bo gmina ją odrolniła - zakręcone co?)

Oczywiście umowa notarialna płatna - symbolicznie ale zawsze....

Jak AWRSP nie zechce kupić, to jeszcze jedna umowa notarialna z tym, że już ostateczna - przeniesienia własności.

Co do uzbrojenia - trafo ma postawić energetyka za własne pieniądze.

Inne media (wszystkie biegną wzdłuż ul. Topolowej) z tego co wiem mamy sami (właściciele działek) ciągnąć.

Podobno zawiązuje się komitet w tej sprawie.

To narazie

Miłego dłuuuugiego łykendu...

Jaśku: jeżeli chodzi o budowę nowego trafa to jest tak: Trafo rzeczywiscie daje ZE, ale za inne elementy typu fundament, elementy przyłącza będziecie musieli zapłacić sami. Urzędowa opłata w kwocie 120 zł/kWh zamówionej mocy obejmuje tylko proste elementy typu kabel do ZK włącznie. Wszystko poza tym trzeba będzie sfinansowac we własnym zakresie.... Jeżeli chodzi o inne media w Topolowej to: z gazem i woda nie ma problemów. Najgorzej jest z kanalizą - trzeba wykonać samodzielnie stacje przepompowni...

Cześć Wszystkim :wink:

Wyobrazić sobie ciężko, iż w kraju bezrobocie, a znajomi mają problem ze znalezieniem ekipy budowlanej??Wszyscy w tym kraju wzieli sie do roboty czy ten Vat tak dziwnie nakrecił ten busines?A jesli ktoś zacznie się budować w czerwcu i bez rachunków to coś się zmieni dla takiego Kowalskiego?Jak myślicie ????

Bodeku-nie posiadam takowego ustrojstwa,tylko xero.A cha-Ochrona Zabytków musi sie wypowiedzić w twej sprawie!

Księgowa-jesli mi sie nie uda dziś podjechać to na priva zapytam sie ...cieżko teraz przez ten "WYKOP"na ul.Bogumińskiej na czas dojechać.

Jaśku-AWRSP-to formalność tylko Notariusza 2x niepokoisz.Ale z dz.rolną upewnij sie czy na mapkach w Ośrodku Dokumentacji Geodezyjnej i Kartograficznej jest naniesione przekształcenie.Bo jeśli nie to troszkę kasy i czasu ubędzie Tobie.

Zbliża sie wekend hm.. może 10 muzę odwiedzę.Właśnie dobra myśl....Tylko żonka musi wybrać coś z repertuaru.....

:D :D :D Witam wszystkich pracoholików :D :D :D

Aż się roi od mnogości nowych postów..........he he

Ale to tylko 4 dni wolnego i pewno znów się spotkamy przed monitorami...

Czary jakieś - jestem pierwszy dziś ..no chyba , że Iwona G mnie wyprzedzi :wink:

Z pewnością w miare ochłody więcej czasu poświęcać będziemy nie tylko budowaniu............

TESKA-więcej optymizmu i dziękuje za pomoc ...

Pamiętajcie o zmianie opon na zimowe,tak tylko ..........

By By.........Mariuszsan