Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzieki Delf.

Właśnie też słyszeliśmy, że wiosna to nie najlepszy okres na rozpoczęcie budowy. Jednak nie mamy wyboru i zacząc na wiosne musimy.

Co do wyniesienia budynku to też słyszeliśmy o takim rozwiązaniu, ale chyba musimy przedyskutować sprawę z naszym przyszłym kierownikem budowy, człowiekiem który również robił nam adaptację. Bo nie wiemy czy można tak poprostu wynieść budynek o 20-30 cm bez zmian w adaptacji projektu?

vitulaki

Tak, czy inaczej, warto zrobic badanie gruntu (w tej sytuacji najlepiej wiosną, przed wbiciem pierwszej łopaty) albo oceniac bezpośrednio w wykopie i na gorąco dyskutowac z konstruktorem, projektantem albo sensownym kierownikiem budowy..

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

hmm..rece opadja.....poszlam z synusiem ubrac go na studniowke :cry: :cry: :cry: i zamarlam....garnitur...1000 zł :o :o koszula 110, krawat 130...buty 270.....pasek...36..... :o :o :o hahaha szok przezyłam.....

A co powiesz Teska na damską torebkę za osiemset ? Jakie jest uzasadnienie takich cen, bo garnitur ma chociaż sporo materiału i robocizna też pewnie niemała a torebka?? :o

Gratulacje. Wejdź w Google i wpisz: projekty domów. Większośc projektów jest przewidziana do typowych warunków, czyli z wjazdem od północy, zachodu lub wschodu. To właśnie wjazdów od południa jest mało i czasem trzeba nieźle się naszukac, żeby znależc interesujący projekt.

Oczywiście psia mać mam wjazd od południa ;) i dlatego pytam ;)

równiez witam w nowym tygodniu.

Teska - gdzie ci to, lusterko jumneli parszywcy?

no to twój synek elegancko się zaprezentuje i tylko się modlić żeby ciucha na dłużej starczyło.

ja korzystam od począku z jumara i nie narzekam bo, chociaż jest punktualny. sąsiady moje mieli jantrę i szybko z niej zrezygnowali (powód mi nie znany). fakt po podwyżkach płacę 45,90 zł za kwartał - pojemnik 120l, ale cóż poradzić.

GrzegorzB - współczuję !@$%#@ :evil: . z tego co słyszę to, w waszych okolicach kradną od lat i to, na potęgę, jakiś trójkąt bermudzki. :-? w sumie chyba opłacałoby się wam kogoś wynająć (typu goła głowa, telewizory pod pachami), żeby złapać i przetrzepać amatorów cudzego.

a u mła w kompie padł radiator z kulerem. oczywiście taaaaaakich starych części to, już nie można kupić bo nie ma. dostałam radiator 3 razy większy od oryginału, ale razem z synusiem, wymontowaliśmy to i owo i jakoś wpasowaliśmy go (trochę na wcisk :wink: ) i wiecie co? o dziwo wszystko działa :lol: .

pozdrawiam wszystkich

hmm..rece opadja.....poszlam z synusiem ubrac go na studniowke :cry: :cry: :cry: i zamarlam....garnitur...1000 zł :o :o koszula 110, krawat 130...buty 270.....pasek...36..... :o :o :o hahaha szok przezyłam.....

A co powiesz Teska na damską torebkę za osiemset ? Jakie jest uzasadnienie takich cen, bo garnitur ma chociaż sporo materiału i robocizna też pewnie niemała a torebka?? :o

ech.....widzialam torebke....za 400$ o takie zrobilam oczy :o :o i naprawde nic takiego....no ....Prado....

Gratulacje. Wejdź w Google i wpisz: projekty domów. Większośc projektów jest przewidziana do typowych warunków, czyli z wjazdem od północy, zachodu lub wschodu. To właśnie wjazdów od południa jest mało i czasem trzeba nieźle się naszukac, żeby znależc interesujący projekt.

Oczywiście psia mać mam wjazd od południa ;) i dlatego pytam ;)

ja mam od poludnia i nie narzekam...a nawet jestem zadowolona.