Teska 12.01.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 zobacz w rankigu wykonawcow.Polecam p.Struzika Tego Pana nie ma w rankingu. a byl.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 12.01.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 1.Dwa lata temu, gdy robiłem wycene okien w M&S dostałem ich cennik (teraz też taki mam). Były tam podane ceny okien typowych. U góry były dwa kółka w których wpisane były rabaty na MS Line (wtedy chyba 37%) i Tytanowe (chyba 13%). Teraz nie mam wpisanych takich rabatów. Może ktoś wie jaki są standardowe ? (kiedys to było na ich stronie internetowej - dopóki nie zmienili logo) 2. Na cenniku okien drewnianych są opcje dopłat: - WK I 10 euro za skrzydło - WK II 30 euro za skrzydło - szyba bezpieczna 15 euro za m2 okna (czy to jest szyba 33.1 -dawne O2, czy 44.2 - P2?) - szyba antywłamaniowa 40 euro za m2 okna (czy chodzi o szybe 44.4 - P4?) Czy takie same dopłaty są dla okien PCV (nie ma ich w cenniku)? 3. Jaka jest dopłata (w %) za kolor jednostronny? 4. O ile procent (szacunkowo) mogą być droższe okna o nietypowych wymiarach (w moim przypadku 4 okna są 100mm niższe)? Oj KAS01 tyle pytań i wszystkie trudne. Myślę, że nawet dealerzy mogą sobie z nimi nie poradzić. Wiesz jak oni wyceniają. Maja taki program od producenta. Rysują w nim twoje okna, zaznaczaja opcje i wychodzi im cena po jakiej to mogą kupić. Doliczają swoje i mają dla Ciebie ofertę. Nikt nie liczy tego na piechotę. Moja rada daj jeszcze na Gdańską do wyceny, kumaty chłopak tam siedzi. Poza tym fajnie się też dogadywało z RADO na Ku Słońcu 41d. Pytania są bardzo proste. Jeszcze dwa lata temu mogłem na nie uzyskać odpowiedź wprost ze strony internetowej M&S. Mam ich oficjalny cennik. Problemem jest tylko to, ze w nim wszystkie okna PCV (czyli ergo, MSline, czy Tytanowe) kosztują tyle samo. Właśnie procent rabatu wpisany w górne prawe kólko ustalał "oficjalną" cene dla danego typu okna. I od tej "oficjalnej" ceny można było uzyskać jeszcze rabat od dilera. Myśle, że jeśli ktoś interesował się plastikami M&S to zna te "współczynniki korygujace" ich firmowy cennik. Jakie są dopłaty za poszczególne elementy, to chyba też nie powinno być tajemnicą? (kiedys nie było). Co do dopłaty za kolor, to w cenniku jest 20%. Mi zaś diler powiedział 25%. Chyba się pomylił? O ile też dobrze pamietam, to dwa lata temu od reki dostałem odpowiedź o ile procent są droższe okna nietypowe. Gdy wyceniałem okna M&S dwa lata temu, diler liczył je "na piechote" przy mnie. To nic skomplikowanego. Cena okna "gołego" + dodatki (np lepsze szyby, okucia). Na Gdańską już wysłałem zapytanie mailem. Ciekawe czy odpiszą? Na Ku Słońcu też wyśle (dzięki za namiar) Na ku Słoncu faceci to masakra....nie wiem o co chodzi,ale u nich okna M&S były najdrozsze. Dilusie na Gdanskiej bardzo polecam....z p.Błazejem mozna wytargowac niezly rabat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 12.01.2006 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 witam grupke..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 12.01.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Witam. Ja również mogę polecić przedstawiciela M&S na Gdańskiej. Z Panem Pawłem, który ostatnio najczęściej obsługuje też można się potargować z niezłym efektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 12.01.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Witam. Ja również mogę polecić przedstawiciela M&S na Gdańskiej. Z Panem Pawłem, który ostatnio najczęściej obsługuje też można się potargować z niezłym efektem. i jak tam zuzycie??? gazu oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 12.01.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 KAS01, w ofercie MS z Gdańskiej, którą dostałam dopłata za kolor wynosi: +20%, promocja:-33%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 12.01.2006 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Potwierdzam też, że poważnie do oferty podeszła też firma z Ku Słońcu (Wiktor Rado). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzR 12.01.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 i jak tam zuzycie??? gazu oczywiscie Właściwie bez zmian, dwie ostatnie doby po 17 m3 . Mam wrażenie, że potrzebna będzie regulacja pieca, bo właściwie, to chyba przy uruchomieniu, żadnej regulacji nie robili. Przy takim średnim zuzyciu to wychodzi, że miesięcznie będzie szło około 500 m3 . Mam prośbę, poszukuję namiaru na dostawcę internetu, który obsługuje nasz rejon. Jednak brak dostępu do sieci w domu jest odczuwalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 12.01.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Witam wszystkich... no to mamy odwilz... jestem producentem bram garazowych bramy mozna ogladac na http://www.belutec.de oraz http://www.belutec.de/html_garage/index.htm oraz http://www.belutec.de/html_garage/images/produkte/gallerie/beluga_innenansicht.jpg zapraszam do salonu na struga 25... wiecej nic nie napisze.... bo lubie kontakty bezposrednie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 12.01.2006 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Wszystko na wschód od Odry to już Białoruś. a na zachód, to Germania nie zadzieraj witam i pozdrawiam wszystkich. a merytorycznie: użytkuję bramę Krispola (Spin); piec Buderusa - rachunek za miesiąc (chwilowo żadnych sterowników, tylko ogrzewanie): 490 PLN To dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 12.01.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 witajcie u nas rachunek za gaz za ostani miesiąc - 302 zł (~240m3)piec kondensacyjny buderus + zasobnik 120logrzewamy ok. 140m2temperatuke tzymamy ok 21 stopni w dzień, 19-20 w nocy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 12.01.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 aha, mamy sterownik pododowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 12.01.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 aha, mamy sterownik pododowy znaczy "pogodowy"? czy znowu weszły jakies nowe standardy? No ja tez mam i taki i taki, ale jeszcze nie podłączone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 12.01.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 i jak tam zuzycie??? gazu oczywiscie Właściwie bez zmian, dwie ostatnie doby po 17 m3 . Mam wrażenie, że potrzebna będzie regulacja pieca, bo właściwie, to chyba przy uruchomieniu, żadnej regulacji nie robili. Przy takim średnim zuzyciu to wychodzi, że miesięcznie będzie szło około 500 m3 . Mam prośbę, poszukuję namiaru na dostawcę internetu, który obsługuje nasz rejon. Jednak brak dostępu do sieci w domu jest odczuwalny. U nas gdy odpalali piec nie zauważyłem by robili jakąś regulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 12.01.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 i jak tam zuzycie??? gazu oczywiscie Właściwie bez zmian, dwie ostatnie doby po 17 m3 . Mam wrażenie, że potrzebna będzie regulacja pieca, bo właściwie, to chyba przy uruchomieniu, żadnej regulacji nie robili. Przy takim średnim zuzyciu to wychodzi, że miesięcznie będzie szło około 500 m3 . Mam prośbę, poszukuję namiaru na dostawcę internetu, który obsługuje nasz rejon. Jednak brak dostępu do sieci w domu jest odczuwalny. podam ci...ale on tzn ten dostawca jest beznadziejny....jest mase uwag co do jego uslug...no ale on zachowuje sie oczywiscie jak monopolista....jak ci sie nie podoba...to.... Regulacji wogole nie robi bialy.....masz ustawienia fabryczne. P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 12.01.2006 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 mam zapytanie czy znacie kogos i mozecie polecic prywatnego nauczyciela j.niemieckiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 12.01.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 ups...no i nie dodalam ze z naciskiem na konwersacje , nie gramatykę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 12.01.2006 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 aha, mamy sterownik pododowy znaczy "pogodowy"? czy znowu weszły jakies nowe standardy? No ja tez mam i taki i taki, ale jeszcze nie podłączone. Oj Delf Oczywiście że nowe standardy, stare są dla nas za niskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 12.01.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 zobacz w rankigu wykonawcow.Polecam p.Struzika Tego Pana nie ma w rankingu. a byl.... Może mi się palec omsknął. Jak chcesz to przyślij mi namiar jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 12.01.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 piec Buderusa - rachunek za miesiąc (chwilowo żadnych sterowników, tylko ogrzewanie): 490 PLN To dużo? Makabrycznie dużo. No chyba, że się nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts