Teska 26.01.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Dzień Dobry wszystkim ! Mam do forumowicz prośbe może mi pomożecie. Chce ogrzewać dom dodatkowo kominkiem będę miała ogrzewanie gazowe. Nie wiem co jest lepsze kominek z płaszczem wodnym czy z nadmuchem ciepłego powietrza. Każdy wykonawca chwali swój kominek, może ktoś z was ma już zamontowwany któryś ze sposobów ogrzewania kominkiem i podzieli się ze mną swoimi spostrzeżeniami. Wykonawca, który będzie mi robił instalacje gazową i wodno-kanalizacyjną jest troche przeciwny włączaniu się kominka wodnego w jego instalacje. Twierdzi że to nie zda egzaminu i nie będzie dobrze funkcjonować. Jaka jest prawda proszę pomóżcie. ja mam kominek z DGP - i przy tych mrozach, od 9 stycznia zuzyłam 15,6m3 gazu. Sam kominek mam kiepsko usytuowany bo jest wszedzei daleko- mam dlugie rury dgp- ale jak narazie w salonie jest 25 n aplusie w pozostalych pokojach 20-21. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.01.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 witam grupke..... szukam osoby co sie zna na przepisach gazowniczych...dotyczy licznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krzymi 26.01.2006 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 TROBE czy ty masz te okna? Ja niestety musze decydowac na odleglosc ibarzdzo chetnie zapoznalbym sie z bezposrednia opinia uzytkownika.A jezli nie wziales tych okien to dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krzymi 26.01.2006 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Mam tez pytanie do Teski .Jaka jest Twoja opinia o Bruderusie? Tez musze zdecydowac na odleglosc .Czy dzisiaj tez zdecydowalabys sie na Bruderusa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 26.01.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Ale te procenty to marża chyba a nie całkowite oprocentowanie? Dzisiejsze notowania: LIBOR3M=1.0075% LIBOR6M=1.1825% A który libor stosuje GE? 1. To całkowite oprocentowanie, z tym że do czasu ustanowienia hipoteki około 2% (ale to też zależy od oferty) 2. LIBOR 3-miesięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 26.01.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 TROBE czy ty masz te okna? Ja niestety musze decydowac na odleglosc ibarzdzo chetnie zapoznalbym sie z bezposrednia opinia uzytkownika.A jezli nie wziales tych okien to dlaczego? Nie, ja jeszcze nie mam ani tych, ani innych okien. Dopiero zbieram ofery i zastanawiam się. Wejdź na wątek "Szukam dobrych okien" i poczytaj albo wrzuc w wyszukiwarkę (ale potrzebujesz trochę czasu, żeby się przez to przekopac). Wielkim zwolennikiem tego profilu jest "okniarz" Tatko. Maro z naszej grupy ma te okna w pracy i montowane właśnie przez firmę Rado. Jest zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 26.01.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 wITAM WSZYSTKICH PROSZĘ O KRYTYCZNE PORÓWNANIE OBU PROJEKTÓW BO MAM SPORY DYLEMAT ; PIERWSZY TO NOWOC ARCHON + DOM W JEŻOWKACH2http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&new=1&sid=m4338fb5c4455bDRUGI TO PROJEKT LIPINSKIECH lmp63http://www.lipinscy.pl/14094.xml?filter=gold_10&page=2BARDZO DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE UWAGI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 26.01.2006 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 wITAM WSZYSTKICH PROSZĘ O KRYTYCZNE PORÓWNANIE OBU PROJEKTÓW BO MAM SPORY DYLEMAT ; Bardzo podobne i w podobnym tradycyjnym stylu. Nie wiem czego oczekujesz od domu, tzn. ile osób będzie w nim mieszkac, jaki prowadzicie styl życia (lubicie czas spędzac razem - wtedy warto miec większą przestrzeń dzienną, podobnie, jeśli często macie gości, jeśli wolicie siedziec we własnych pokojach, to może w obu projektach będą one zbyt małe, a może potrzebujesz miejsca dla osób starszych na parterze plus gabinetu - wtedy Archon). W sumie musisz sama ocenic, który dla Ciebie jest lepszy. Mnie bardziej podoba się rozklad pomieszczeń "Domu w Jeżówkach". Jedyne zastrzeżenie, to mały wiatrołap i brak garderoby przy wejściu. ponieważ o kosztach dachu nie dyskutujemy (w obu projektach podobne) mogę jedynie dodac, że dwa balkony na poddaszu mogą byc kłopotliwe (dobra izolacja jest trudna i... kosztowna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 26.01.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Acha, porównywałam projekt Lipińskich biorąc pod uwagę zaproponowane wcześniej przez Ciebie zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 26.01.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Co sądzicie o poniższej ofercie na instalację CO i ciepłej wody użytkowej? Kocioł kondensacyjny Brotje BBS2N z zasobnikiem warstwowym ciepłej wody o pojemności 135 l oraz pełną automatyką pogodową i sterowaniem dwoma obiegami grzewczymi; 11 grzejników CosmoNova typ V (podłączane od dołu); wykonanie ogrzewania podłogowego o pow. 85 m2; wykonanie instalacji c.w.u. oraz kanalizacji wraz z podłączeniem cyrkulacji ciepłej wody użytkowej i powieszeniem stelaży do bidetu i wc; podłączenie zmiękczacza wody pitnej z filtrem mechanicznym z płukaniem wstecznym; (cała instalacja c.o i c.w. z rur wielowarstwowych izolowanych w otulinach; oferta obejmuje instalację gazową wewnętrzną ze wszystkimi odbiorami). Całośc: 40900,00 plus 7% VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.01.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Mam tez pytanie do Teski .Jaka jest Twoja opinia o Bruderusie? Tez musze zdecydowac na odleglosc .Czy dzisiaj tez zdecydowalabys sie na Bruderusa? ja nie mam Buderusa....mam kondensta Viessmanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 26.01.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Co sądzicie o poniższej ofercie na instalację CO i ciepłej wody użytkowej? Kocioł kondensacyjny Brotje BBS2N z zasobnikiem warstwowym ciepłej wody o pojemności 135 l oraz pełną automatyką pogodową i sterowaniem dwoma obiegami grzewczymi; 11 grzejników CosmoNova typ V (podłączane od dołu); wykonanie ogrzewania podłogowego o pow. 85 m2; wykonanie instalacji c.w.u. oraz kanalizacji wraz z podłączeniem cyrkulacji ciepłej wody użytkowej i powieszeniem stelaży do bidetu i wc; podłączenie zmiękczacza wody pitnej z filtrem mechanicznym z płukaniem wstecznym; (cała instalacja c.o i c.w. z rur wielowarstwowych izolowanych w otulinach; oferta obejmuje instalację gazową wewnętrzną ze wszystkimi odbiorami). Całośc: 40900,00 plus 7% VAT. no chyba kosmos...ale bardziej tutaj sa ludzie na biezaco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 26.01.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Acha, porównywałam projekt Lipińskich biorąc pod uwagę zaproponowane wcześniej przez Ciebie zmiany. BARDZO DZIĘKUJE ! TO CENNA UWAGA JEZELI CHODZI O BALKONY , U MNIE JEST TROJE DZIECI , ALE POTRZEBUJEMY Z MĘŻEM OSOBNYCH GABINETÓW ... ŻEBY SOBIE NOZYCZEK NIE PODKRADAĆ) MI TEŻ JEST BLIZSZY ARCHON Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krzymi 26.01.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Teska sory ale gdzies na innym forum byla dykusja o kotlach i cos mi sie po...krecilo.pozdrowienia spod samiuskich Alpow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krzymi 26.01.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Czy ktos ma namiary na Tatka Maro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 26.01.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Co sądzicie o poniższej ofercie na instalację CO i ciepłej wody użytkowej? Kocioł kondensacyjny Brotje BBS2N z zasobnikiem warstwowym ciepłej wody o pojemności 135 l oraz pełną automatyką pogodową i sterowaniem dwoma obiegami grzewczymi; 11 grzejników CosmoNova typ V (podłączane od dołu); wykonanie ogrzewania podłogowego o pow. 85 m2; wykonanie instalacji c.w.u. oraz kanalizacji wraz z podłączeniem cyrkulacji ciepłej wody użytkowej i powieszeniem stelaży do bidetu i wc; podłączenie zmiękczacza wody pitnej z filtrem mechanicznym z płukaniem wstecznym; (cała instalacja c.o i c.w. z rur wielowarstwowych izolowanych w otulinach; oferta obejmuje instalację gazową wewnętrzną ze wszystkimi odbiorami). Całośc: 40900,00 plus 7% VAT. Drogo, bardzo drogo. Daj do Miedzika na wycenę, mają w miarę normalne ceny. Będziesz miała odniesienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 26.01.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Drogo, bardzo drogo. Daj do Miedzika na wycenę, mają w miarę normalne ceny. Będziesz miała odniesienie. Klaus, ta oferta zdecydowanie mnie zatkała, zwłaszcza że na stronie Brotje podana jest cena kotła w promocji ~9900 zł. Cała reszta nie powinna byc taka droga, nawet jeśli dochodzi filtr i zmiękczacz. Na pewno spróbuję w "Miedziku". Słyszałeś coś dobrego o nich? Tzn. nie o Vaillancie ale o tym wykonawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 26.01.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2006 Na pewno spróbuję w "Miedziku". Słyszałeś coś dobrego o nich? Tzn. nie o Vaillancie ale o tym wykonawcy? Robili kotłownię u mojego teścia. Ogólnie nie najgorzej. Dałem im też do wyceny moją instalację. Wygląda, że ceny są ok. Jak chcesz to podam Ci szczgóły ale cena ostateczna mocno zależy od konfiguracji. Oni handlują też WOLFem, który jest trochę tańszy (w moim przypadku 2000zł) a podobno nie gorszy od Vaillanta czy Viessmanna. Niektórzy zachwalają Pańkę ale ja na razie nie miałem okazji się o tym przekonać bo robi mi ofertę już 3 miesiące. Myślę, że możesz do niego też uderzyć. A tak w ogóle to na stronach producentów kotłów jest wiele adresów do autoryzowanych instalatorów, jak masz czas i ochotę to można by to posprawdzać. Jak się czegoś ciekawego dowiesz to daj znać proszę i mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 27.01.2006 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 A tak w ogóle to na stronach producentów kotłów jest wiele adresów do autoryzowanych instalatorów, jak masz czas i ochotę to można by to posprawdzać. Jak się czegoś ciekawego dowiesz to daj znać proszę i mi. Ochotę mam ale z czasem gorzej. Oczywiście dam znac, jeśli coś sensownego ustalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 27.01.2006 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2006 A gdzie ten GE ma swój oddział? Sorry, zapomniałam odpowiedziec na Twoje pytanie. W zasadzie tuż przy Wielkiej Odrzańskiej, czyli na Nowej Starówce od strony Odry, zaraz przy oddziale Millenium. Ulica nazywa się Opłotki, nr 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts