Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie,

wróciłam po tygodniu szlifowania podhalańskich stoków. Ale tam to dopiero zimno było: -15 do -20, dobrze, że choć słoneczko świeciło.

Niestety przeziębiłam zatoki - widać beret miałam za cienki :wink:

Ale i tak było warto! :D Nawet moja 3,5-letnia córcia dzielnie poczyniła pierwsze postępy na nartach, tęsknie wzdychając: "No kiedy ja będę mogła już jeździć na tym przeciągu?"

Dzień Dobry wszystkim !

Dziękuję że odpowiedzieliscie na moje pytanie dotyczące kominków z płaszczem wodnym, ale powiem szczerze, że teraz to dopiero mam mętlik.Sama nie wiem co mam teraz wybrać. No cóż ale jakoś trzeba będzie wybrnąć z tego problemu dam radę jeszcze raz bardzo dziękuję.

Pozdrwiwm eszystkich.

Iwona, ja też intensywnie myślę o ogrzewaniu kominkowym. Skłaniam się jednak ku DGP jako systemie niezależnym od centralnego gazowego i ewentualnych przerw w zasilaniu prądem. Jak wyłączą elektryczność, to przynajmniej nie zamarzniemy. Wydaje mi się też, że takie rozwiązanie jest mniej awaryjne niż płaszcz wodny, jeszcze połączony z CO z innego źródła.

Co prawda podobno bardziej się kurzy i może ściany trochę szybciej się brudzą, ale jeśli w kominku będę popalać od czasu do czasu, to pewnie instalowanie płaszcza się nie opłaca. A ściany przy dwójce żywotnych dzieciaków pewnie i tak długo nie pozostaną bez skazy :wink:

Witam serdecznie grupę szczecińską.

Trochę wiało i przywiało mnie z grupy krakowskiej.

A tak bez żartów to mam prośbę do Klausa, jeśli możesz to odpowiedz mi na e-maila, bo nie mogę zrobić kosztorysu.

Pozdrawiam Monika

Nie od dziś wiadomo, że najlepsi żeglarze są w Małopolsce, a najlepsze Kluby Wysokogórskie nad morzem :wink: :lol:

pozdrawiam :D

Witajcie,

wróciłam po tygodniu szlifowania podhalańskich stoków. Ale tam to dopiero zimno było: -15 do -20, dobrze, że choć słoneczko świeciło.

Kochana, ciesz się, że cię tutaj nie było: -18 do -20 i do tego szczecińska wilgotność brrrrrrr

Niestety przeziębiłam zatoki - widać beret miałam za cienki :wink:

To wszytsko przez te przeciągi :wink: