Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Poszukuję pilnie namiarów na firmę/osobę, która robi projekty (i ewentualnie w praktyce) instalacji dystrybucji gorącego powietrza z kominka.

Pomożecie? 8)

czy nikt nie ma DGP z kominka? :(

ja będę takie miała ale... mój wykonawca mi to zrobi w cenie więc w tej kwesti nie pomoge ... :((

A jaki masz w projekcie strop? Monolit, czy gęstożebrowy?

Chciałabym zawczasu przewidzieć, którędy mniej więcej będą szły rury o DGP, żeby potem np. nie musieć robić sufitu podwieszanego.

STROP MONOLITYCZNY .... WYKONAWCA MA UKRYC TYLKO RURY POD SUFITEM TAK CZʌCIOWO MA MI PRZYGOTOWAC PROJEKT Z POMYSŁEMN PO ZAAKCEPTOWANIU MOZE MI TAK ZROBIĆ ..... JAK DOSTANE BLIZSZE INFO PRZESLĘ NIE WIEM JESZCZ CZY MI TO SIE SPODOBA ALE... MOZE

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Czy robił ktoś może porównania cenowo-wykonawcze jak wychodzi :

tynk barwiony w porównaniu ze zwykłym mineralnym+malowanie na kolor ?

Witam wszystkich

czupurek dzięki za gratki

mój wykonawca twierdzi ze tynk barwiony jest lepszy z tym ze mniejsza paleta barw to podobno jego jedyny minus

::))

Dla wykonawcy tynk akrylowy zawsze będzie lepszy :wink: . Dla Ciebie niekoniecznie. Przy akrylowym jest po prostu mniej roboty i jest ona łatwiejsza (bo ma się gotową masę). Tynk mineralny jest w workach i trzeba go rozrobić i jeśli nie będzie on później malowany, to trzeba uważać, aby miał on zawsze ten sam kolor (na skutek złego

przygotowania mieszanki może wyjść lekka różnica w odcieniu). Jeśli tynk będzie malowany, to dochodzi dodatkowa praca. I na dodatek można ją wykonać dopiero po 2-3 tygodniach od nałożenia tynku.

DZIĘKUJE ZA INFORMACJE NA PEWNO WEZME JE POD UWAGĘ :))

Witam wieczorkiem. Wpadłam na chwilkę poczytać, bo całą noc i dzień walczę z cholerną infekcją jelitową u mojej malutkiej, gorączka i .... wiecie co :evil: :evil: . A ja cały czas po łyżeczce aby się nie odwodniła. Najgorsza to jest noc. :cry: :cry:

To zeczywiscie nie ciekawie

Wszystko bym zrobiła żeby to przeszło na mnie a zostawiło moją córcie w spokoju :( :(

ZALEZY ILE MALEŃSTWO MA MOJA KOZA MA DWA LATA I JUZ MOZNA JEJ PARZYĆ CZARNE JAGODY ... DOSKONALE SIE SPRAWDZAJA

witam wieczorowo :)

KAS01 ja bym bardzo prosiła o kalkulację jeśli można.

Daria nie zazdroszczę :( najważniejsze że już jesteście w domu, teraz mała musi zregenerować siły i będzie dobrze.

dzióbek trzymaj się :( i uważaj. Czasem lepiej więcej razy do lekarza pojechać niż przegapić moment i odwodnić dzieciątko. Kiedyś mi się to przytrafiło, na szczęście szpital nas ominął ale zastrzyki dwa razy dziennie niestety nie :-?

wow! koszt to ok 50zł za godzinę nagrania

a ja mam 24 płytki po 180min każda czyli 72 godziny czyli 3600zł :o

:o :o :o

ale co jest w tej cenie? jakaś określona jakość, format, dodaja napisy, no nie wiem, co jeszcze, bo jak takie zgrywanie na żywca, to jutro otwieram firmę 8) :wink:

Pan mnie najpierw wypytał czy tylko "przeganie" czy może dodanie jakichś tytułów, może jakieś "skomponowanie"? Powiedziałam, że tylko żywcem przegranie z taśmy na płytkę DVD. A on: no to 50zł :o

Toż to mi się opłaci zostawić starą kamerę sobie w domu - bo miałam kupca na nią za 400zł.

3600 :o gdybym wiedziała w 1997 roku (gdy kupowałam kamerkę) , że wejdą kamerki dvd to dawałabym sukcesywnie taśmy do przegrania :evil:

Chciałabym przegrać kilka(naście) taśm 8cm z kamerki na płytkę DVD. Czy wiecie gdzie w Szczecinie można zlecić taką usługę?

była kiedyś firma w okolicach Żelechowa

jak znajdę adres to dam znać :)

a czy mozna gdzies przegrac filmy z kaset vhs na dvd??

wysłałam na priv, ale chyba nie doszło, bo zamiast w wysłanych mam w zapisanych, w razie jak nie doszło to didi ma namiar