Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam poniedziałkowo

a więc w kwestii mojej pieczeni z piątku: kupiłam ligawę wołową i nie mogąc się zdecydować zrobiłam tak:

- krótko usmażyłam na gorącym tłuszczu na patelni żeby soku mnie gubiła, a potem jak zawsze robię z mięsem

- upiekłam w rękawie, potem sos i było pyyyyyyyycha.

w sobotę zachciało mi się spaceru. wzięłam małża i psy i poszli my w lasy na 2,5 godz. efekt? ani ręką, ani nogą do końca dnia - zero kondycji.

a grypa czyha tuż, tuż. :-?

pozdrawiam wszystkich

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

PYTANIE NA WAGĘ ZŁOTA Mam w projekcie taki zapis ,,fundamenty zew.w postaci ław betonowych o szer. 50 cm i wys. 30 cm posadowione na chudym betonie gr.10 cm zazbrojone pretami 4 razy fi 12 pod domek drewniany czy aby ten fundament nie za tęgi dla takiego małego szkieletu BODEKU jako znawca i zakoniczony lub wykoniczony inwestor podpowiedz grupa równiez niech się wypowie DZIĘKI

sprawdzę w projekcie

i odpowiem :)

Witam poniedziałkowo.

Szkoda że te weekendy tak szybko się kończą :( . Choć i tak zakwasiki jakieś mnie dopadły ;-)

Witaj!

Mam pytanko: czy stoki naśniezone i czy potrzebne są łańcuchy (bo też się wybieramy na kilka dni :D )

Stoki przygotowane - nawet byłem zaskoczony jak na Polskę (choć pierwszy raz byłem w Polsce na nartach). Tylko te kolejki do wyciągów i kanapy poruszające się w tempie żółwia.

Tam gdzie my się poruszaliśmy łańcuchy potrzebne nie były choć nie było łatwo 8). Łańcuchy mieliśmy w bagażniku ale nam się nie chciało zakładać. Sporo takich zmrożonych kolein na wszelkich dojazdach.

Witam poniedziałkowo.

Szkoda że te weekendy tak szybko się kończą :( . Choć i tak zakwasiki jakieś mnie dopadły ;-)

Witaj!

Mam pytanko: czy stoki naśniezone i czy potrzebne są łańcuchy (bo też się wybieramy na kilka dni :D )

Stoki przygotowane - nawet byłem zaskoczony jak na Polskę (choć pierwszy raz byłem w Polsce na nartach). Tylko te kolejki do wyciągów i kanapy poruszające się w tempie żółwia.

Tam gdzie my się poruszaliśmy łańcuchy potrzebne nie były choć nie było łatwo 8). Łańcuchy mieliśmy w bagażniku ale nam się nie chciało zakładać. Sporo takich zmrożonych kolein na wszelkich dojazdach.

Kolejki, bo.......to był ostatni weekend ferii.

Mówisz potrzebne łańcuchy, kurcze to chyba nową kwaterę musimy szukać, bo tam gdzie jeździmy to ciężko dojechać będzie. Ale najpierw zadzwonię.

Witam wieczorkiem!!

Jakoś pustawo przez weekend, pogoda czy jakaś zaraza to spowodowała. Po dwóch dniach spokoju zaraza znowu wróciła do mojej malutkiej, jest łagodna ale jest. Jutro idziemy zrobić wyniki i może odkryje się co to za pasożyt. :evil: :evil:

to jeszcze dalej ciagnie sie to choróbsko?????

no to witam poniedziałkowo.....

kurka miała byc wiosenka i co????? snieg napadał.... :cry:

Męczy mnie to ciągłe skrobanie/odśnieżanie szyb. Ja chcę mieć własny garaż!!!!!!

Ja mam garaż :D , ale nie mam podjazdu :( , przez co muszę i tak skrobać szyby. Ze zrobieniem podjazdów poczekam do wiosny.

[

Jezeli to sa prognozy z gazety Fakt, to jakoś zbytnio sie nie obawiam, zresztą rok temu zapowiadali wczesne, gorące i suche lato i o ile mnie pamieć nie myli to nic z tego nie wyszło, no może poza suchą jesienią.

No cóż, moja wypowiedź nie była poważna. W przeciwnym razie powinnam strzelić sobie w łeb, bo już mam dość czekania na możliwość kontynuacji budowy.

cześć,

do Zomek : ja się zdecydowałam na "szkieletora", ale w wersji dom gotowy, tzn. przyjeżdża tirem zbudowany w fabryce dom, a nie jest budowany na działce. W tej chwili szukam godnego zaufania wykonawcy. Mam trzech na oku i zbieram informacje.

do Didi :

1) przede wszystkim od kogo kupiłaś oczyszczalnię

2) kto ją montował

3) w którym momencie budowy buduje się oczyszczalnię

4) jaki jest koszt eksploatacji;wyobrażam sobie, że jak biologiczna to jakieś bakterie się tam wpuszcza;a co z detergentami- nie ma problemu?

5) i ogólnie na co trzeba zwrócić uwagę przy zakupie (parametry)

pozdrawiam

Marta

Witam poniedziałkowo :)

Martelia byłaś jakieś dwa miesiące temu na spotkaniu z Wójtem w sprawie budowy kanalizy na naszej ulicy?

Obiecywał budowę sieci kanalizacyjnej i to że do czasu jej powstania będzie wydawał zgodę na szambo.

adria słyszałaś już o planach budowy Kościoła w twojej okolicy?