bryta 01.03.2006 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 A dzialeczke znajdziecie .A jakie to fajne uczucie miec kawalek ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombi 01.03.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 szukajcie na prawobrzezu bo nas tu mało ,a na lewym to cos gdzies jakieś inne domki chca budowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 01.03.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Witam wieczorowa porą (nie brunet) mam pytanie jaka jest różnica między fundamentami wylewanymi a bloczkami gotowymi , które rozwiazanie jest lepsze i ew jak jest róznica cenowa ..... ktoś zasiał niepokój i teraz sie zastanawiam nad zmiana , ale zanim tego dokonam chciałam sie was poradzić ... mam nadzieje ze trobe zabłysnie jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malypio 01.03.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 A dzialeczke znajdziecie .A jakie to fajne uczucie miec kawalek ziemi A no właśnie, jak sądzicie jeśli mam mieszkanie własnościowe i garaż to mam szansę na kredyt, który wystarczy mi na zamieszkanie we własnym domku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 01.03.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Witam wieczorowo, szczególnie Lucynę i malypio. Mieszkanie + garaż to duży plus, ale bank przy decyzji o kredycie pewnie będzie brał przede wszystkim pod uwagę Twoją zdolność kredytową, czyli wyliczy, czy przy obecnych stałych dochodach i stałych obciążeniach (czynsz, utrzymanie Twoje i członków rodziny itp.) zostaną Ci pieniądze na regularną spłatę kredytu. Jak masz mieszkanie, to możesz wziąć mniejszy kredyt i np. pieniądze z jego sprzedaży przeznaczyć na sfinansowanie robót wykończeniowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 01.03.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Kacha72, może spróbuję odpowiedzieć w zastępstwie trobe : Fundamenty lane są bardziej wytrzymałe - bądź co bądź to konstrukcja monolityczna, ale te z bloczków są tańsze i na potrzeby domku jednorodzinnego zupełnie wystarczające . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 01.03.2006 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 szukajcie na prawobrzezu bo nas tu mało ,a na lewym to cos gdzies jakieś inne domki chca budowac kombi jakąś wrogą propagandę sieje . Na Lewobrzeżu też są baaaardzo ładne działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 01.03.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Kacha72, może spróbuję odpowiedzieć w zastępstwie trobe : Fundamenty lane są bardziej wytrzymałe - bądź co bądź to konstrukcja monolityczna, ale te z bloczków są tańsze i na potrzeby domku jednorodzinnego zupełnie wystarczające . BARDZO DZIEKUJE!!!!! nie bardzo mi chodzi o to zeby cos wystarczyło przy mojej ziemi glina z iłem zdecydowalam sie na lane ... ale dzisiaj ktos popukał sie w glowe ze po co i ze koszty wieksze , ale chyba jednak zostanę przy swoich zalozeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna 01.03.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Również witam serdecznie wszystkich i chcialbym prosić o to samo co koleżanka powyżej. Wchodzę na forum od kilku dobrych tygodni i jak na razie się tylko przysłuchuję , patrzę , szukam, notuję i ... Zazdroszczę Wam, że już budujecie, kończycie, mieszkacie itp. Ja jestem na samym początku tej drogi , a to oznacza , że ani nie mam jeszcze działki, ani domu, ani projektu, ani nawet wybranego banku , w którym wezmę kredyt. Ale mam coś innego, ogromną wiarę , że wraz z moja cudowną rodzinką zamieszkam wreszcie w domku, naszym przytulnym domku... Witam serdecznie i cieszę się że nie będę sama nowicjuszką Ja również "śledzę" to forum ,ale trochę dłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna 01.03.2006 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Bardzo dziękuję Wszystkim za ciepłe przyjęcie do grupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 01.03.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Bardzo dziękuję Wszystkim za ciepłe przyjęcie do grupy Witaj Lucynko!!! sami znajomi jak miło:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecularis 01.03.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Bardzo dziękuję Wszystkim za ciepłe przyjęcie do grupy Witak Lucyna! Tu Twoja obecna sąsiadka zza miedzy- Ela. Witaj cieplutko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna 01.03.2006 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Witajcie Dziewczyny!!!! Jaki to Świat mały, a grupa budujących Wielka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pecularis 01.03.2006 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Witajcie Dziewczyny!!!! Jaki to Świat mały, a grupa budujących Wielka Jak złożona z takich sympatycznych osób jak tu!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 02.03.2006 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Witam wszystkich! Czy ktoś może mi powiedzieć czy duża jest różnica (cenowa oczywiscie..) między oknami drewnianymi a plastikowymi (mnie interesowałyby ciemy brąz). pozdrwiam Witaj! Niedawno przechodziłem temat okien. Różnice w plastikach miałem od 18.000 do 27.000 zł. Drewno od 21 do 35 tys.... Wychodzi stąd, że mogłem mieć nawet okna drewniane taniej, aniżeli plastikowe w paru przypadkach ... Suma sumarum zdecydowałem się na okna firmy Kowalscy (tylko drewno) z Mierzyna. ja dzisiaj dostałam wycenę , wyszło : okna drewniane są tylko o 2000 tys. droższe od PCV - kolor :dwustronna okleina drewnopodobna Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwa-k 02.03.2006 00:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Witam Wszystkich! Dawno mnie nie było, nawet nie mam czasu zaglądnąć do Was, ale dziś jestem i może znajdę chwilkę by przeczytać ''co nie co '' . Chciałam tylko napisać, że pamiętam o Was , trzymam kciuki za ''Wasze budowy"' i wszystkich serdecznie pozdrawiam Witaj, a cóż takiego porabiasz, że nie masz czasu "wdepnąc". Czyżby intensywny karnawał? zaczynam budowę! tak poważnie, to mój 14-miesięczny maluch to istny urwis, jestem cały dzień na ''przyspieszonych" obrotach, a wieczorem padam z nóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 02.03.2006 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Kacha72, może spróbuję odpowiedzieć w zastępstwie trobe : Fundamenty lane są bardziej wytrzymałe - bądź co bądź to konstrukcja monolityczna, ale te z bloczków są tańsze i na potrzeby domku jednorodzinnego zupełnie wystarczające . Maggie, dziękuję. Kasia, podpisuję się pod tym "ręcami i nogyma". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 02.03.2006 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 BARDZO DZIEKUJE!!!!! nie bardzo mi chodzi o to zeby cos wystarczyło przy mojej ziemi glina z iłem zdecydowalam sie na lane ... ale dzisiaj ktos popukał sie w glowe ze po co i ze koszty wieksze , ale chyba jednak zostanę przy swoich zalozeniach Kasia, u mnie też tylko gliny i iły i ja zrobiłam ścianę fundamentową z bloczków. Natomiast ławę fundamentową miałam specjalnie pogłębioną i poszerzoną właśnie z powodu tych warunków gruntowych (bo to grunty wysadzinowe). Monolityczną ścianę możesz sobie darowac, zwróc uwagę na to, co poniżej i najlepiej pogadaj z architektem adaptującym Twój projekt. Mój architekt z konstruktorem uparli się przy tej większej ławie, chociaż wykonawca plus cała masa innych "specjalistów" usiłowali namówic mnie na zmiany. Natomiast rodzaj ściany fundamentowej pozostawili do mojej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 02.03.2006 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Witaj, a cóż takiego porabiasz, że nie masz czasu "wdepnąc". Czyżby intensywny karnawał? zaczynam budowę! tak poważnie, to mój 14-miesięczny maluch to istny urwis, jestem cały dzień na ''przyspieszonych" obrotach, a wieczorem padam z nóg Nikt lepiej ode mnie tego nie rozumie. Sama dostałam nieźle w kośc, kiedy mój Syn był malutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 02.03.2006 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Witam wszystkich czwartkowo!! Myślałam, że ja będę dzisiaj pierwsza, ale widzę że inni już też nie śpią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts