Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

aaaaaaaaaaaaaaaa to, takie buty.

fajnie, dzięki.

czyli nie za osiągnięcia :cry: :cry: a za łażenie po forum :D

hahahah to i tak dobrze!!!!! :lol: :lol: jak to...w koncu jedyna bralas udzial z naszej grupki w konkursie na dzienniki :lol:

ja też głosowałam w ostatnim dniu :roll:

czupurek kubek chyba fajniejszy, gratuluję :)

bodekku mam pytanie do Ciebie.

Czytałam w wątku o bramach że masz bramę z Novofermu. Zadowolony jesteś z niej? jak się sprawuje?

jestem :D

jest ciepła - garaż ogrzewany

otwiera się lekko i zamyka też :)

teraz chodzi z napędem

polecam :)

dzięki :p no i cena też konkurencyjna

gdzie kupowałeś? na Mieszka I może?

Klaus, czy drążone ze względu na mniejszy ciężar, prowadzenie instalacji czy również cenę? Aha, no i czy 18 czy 24 cm grubości?

Aktualnie najpopularniejsza jest SilkaE czyli drążona i z zamkami (bez pionowych spoin).

SilkaM czyli pełna jest droższa i nie ma zamków. Poleca sie ją ew. na ściany piwniczne choć bloczki betonowe są w tych zastosowaniach lepsze.

Ja będę stosował 18 z uwagi na wynikową grubość ściany co jest dla mnie itotne bo mam 3W. Ten bloczek można stosować do 5 kondygnacji.

Dla ściany 2W pewnie wybrałbym 24 bo spokojniej można robić bruzdy

pod instalacje.

bodekku mam pytanie do Ciebie.

Czytałam w wątku o bramach że masz bramę z Novofermu. Zadowolony jesteś z niej? jak się sprawuje?

jestem :D

jest ciepła - garaż ogrzewany

otwiera się lekko i zamyka też :)

teraz chodzi z napędem

polecam :)

dzięki :p no i cena też konkurencyjna

gdzie kupowałeś? na Mieszka I może?

kupował mój wykonawca na moje wskazanie

w Bramoncie na Dąbrowskiego

bardzo miła obsługa :)

Witajcie, co powiecie na taki początek tygodnia: nowa opiekunka postanowiła nie podjąć jednak pracy nie informując mnie o tym, a w aucie zablokowało sie koło (hamulec ręczny). Efekt: jestem w p0racy z dzieckiem, a auto porzucone w tzw. połowie drogi :evil:

mam prośbe do panów: jak odblokować linke hamulca ręcznego, zostawiłam auto na słońcu, ale czy to pomoże?

i do pań: szukam opiekunki do 2 letniego chłopca, pełen etat do września.

kiepsko zaczęty poniedziałek :evil: to reszta tygodnia już musi być ok :wink:

No , towarzystwo. Proszę wziąc się w garśc, bo tu znowu jak u cioci na imieninach. Swoją drogą likierku zabrakło. Gdzie jest Tomadyna? On dobrze polewa.

8) :wink:

Kurczę i znów mnie nie było tam gdzie powinienem 8)

Tomadyna, polej teraz, bo chyba sobie w łeb strzelę, tak dobrze zakończyłam poprzedni tydzień.

A'propos bankietu u cioci - czy ktoś ma namiary na miejsce, gdzie można kupic dobry używany silnik do auta japońskiego? Sprawa poważna i pilna.

Klaus, czy drążone ze względu na mniejszy ciężar, prowadzenie instalacji czy również cenę? Aha, no i czy 18 czy 24 cm grubości?

Prowadzenie instalacji nie ma nic do tego wyboru. U mnie 18 ale są głosy na Forum,że może byc problem, jeśli trzeba będzie podcinac poprzecznie przy prowadzeniu poziomych odcinkow instalacji (?) - zbyt cienka ściana. Kanały gotowe w Silce E są nieporozumieniem i zapomnij, że będzie z nich korzystał twój elektryk.

Mam pytanko!

Czy kupował ktoś ostatnio materiały w Euroklinkierze na ul. Obotryckiej?? :)

Kupowałam. Na wejściu ceny horror, trzeba mocno negocjowac, chociaż argument : W ...... sprzedają mi za ...... działa i wtedy zjeżdżają z ceną. Ogólnie czasem mają bałagan w papierach (jakiś problem z programem fakturującym i komputerami), co dodatkowo przełożyło się w moim przypadku na wielotygodniowe oczekiwanie na ofertę. Właściwie przy takim podejściu powinnam ich olać ale kupiłam u nich dachówkę, bo dzięki przedstawicielowi Creatona dostałam tam najlepszą ofertę. Ocena ogólna raczej średnia.

Ja będę stosował 18 z uwagi na wynikową grubość ściany co jest dla mnie itotne bo mam 3W. Ten bloczek można stosować do 5 kondygnacji.

Dla ściany 2W pewnie wybrałbym 24 bo spokojniej można robić bruzdy

pod instalacje.

U mnie ściana dwuwarstwowa i mimo to wzięłam 18. Jestem pewna, że bedzie OK, niezależnie od grubosci całej ściany.

Klaus, myślisz że bruzda poprzeczna jest bardziej bezpieczna w ścianie trójwarstwowej? To co będzie ją stabilizowało przy podcięciu wewnętrznej - kotwy?

(Swoja drogą ładnie rymuję, prawda? :wink: )