czupurek 06.03.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 hahahah to i tak dobrze!!!!! jak to...w koncu jedyna bralas udzial z naszej grupki w konkursie na dzienniki i stąd ten kubek. będzie do pary, bo jeden już mam za inny konkurs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 06.03.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Klaus, czy drążone ze względu na mniejszy ciężar, prowadzenie instalacji czy również cenę? Aha, no i czy 18 czy 24 cm grubości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 06.03.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 bodekku mam pytanie do Ciebie.Czytałam w wątku o bramach że masz bramę z Novofermu. Zadowolony jesteś z niej? jak się sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 06.03.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 aaaaaaaaaaaaaaaa to, takie buty. fajnie, dzięki. czyli nie za osiągnięcia a za łażenie po forum hahahah to i tak dobrze!!!!! jak to...w koncu jedyna bralas udzial z naszej grupki w konkursie na dzienniki ja też głosowałam w ostatnim dniu czupurek kubek chyba fajniejszy, gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 06.03.2006 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 hahahah to i tak dobrze!!!!! jak to...w koncu jedyna bralas udzial z naszej grupki w konkursie na dzienniki i stąd ten kubek. będzie do pary, bo jeden już mam za inny konkurs teraz rozsylaja czerwone kubanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 06.03.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 bodekku mam pytanie do Ciebie. Czytałam w wątku o bramach że masz bramę z Novofermu. Zadowolony jesteś z niej? jak się sprawuje? jestem jest ciepła - garaż ogrzewany otwiera się lekko i zamyka też teraz chodzi z napędem polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 06.03.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 bodekku mam pytanie do Ciebie. Czytałam w wątku o bramach że masz bramę z Novofermu. Zadowolony jesteś z niej? jak się sprawuje? jestem jest ciepła - garaż ogrzewany otwiera się lekko i zamyka też teraz chodzi z napędem polecam dzięki no i cena też konkurencyjna gdzie kupowałeś? na Mieszka I może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 06.03.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Klaus, czy drążone ze względu na mniejszy ciężar, prowadzenie instalacji czy również cenę? Aha, no i czy 18 czy 24 cm grubości? Aktualnie najpopularniejsza jest SilkaE czyli drążona i z zamkami (bez pionowych spoin). SilkaM czyli pełna jest droższa i nie ma zamków. Poleca sie ją ew. na ściany piwniczne choć bloczki betonowe są w tych zastosowaniach lepsze. Ja będę stosował 18 z uwagi na wynikową grubość ściany co jest dla mnie itotne bo mam 3W. Ten bloczek można stosować do 5 kondygnacji. Dla ściany 2W pewnie wybrałbym 24 bo spokojniej można robić bruzdy pod instalacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 06.03.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Klaus, dzięki za odzew. Sama byłam zdziwiona, jak w cenniku zobaczyłam, że bloczki drążone i na piórowpust kosztują mniej niż zwykłe, pełne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 06.03.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 bodekku mam pytanie do Ciebie. Czytałam w wątku o bramach że masz bramę z Novofermu. Zadowolony jesteś z niej? jak się sprawuje? jestem jest ciepła - garaż ogrzewany otwiera się lekko i zamyka też teraz chodzi z napędem polecam dzięki no i cena też konkurencyjna gdzie kupowałeś? na Mieszka I może? kupował mój wykonawca na moje wskazanie w Bramoncie na Dąbrowskiego bardzo miła obsługa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 06.03.2006 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 kupował mój wykonawca na moje wskazanie w Bramoncie na Dąbrowskiego bardzo miła obsługa to spróbuję jeszcze tam wycenić, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 06.03.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 kupował mój wykonawca na moje wskazanie w Bramoncie na Dąbrowskiego bardzo miła obsługa to spróbuję jeszcze tam wycenić, dzięki powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 06.03.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Witam popołudniowo A ja kubka nie wygrałam a też głosowałam Miałabym do pary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 06.03.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Witajcie, co powiecie na taki początek tygodnia: nowa opiekunka postanowiła nie podjąć jednak pracy nie informując mnie o tym, a w aucie zablokowało sie koło (hamulec ręczny). Efekt: jestem w p0racy z dzieckiem, a auto porzucone w tzw. połowie drogi mam prośbe do panów: jak odblokować linke hamulca ręcznego, zostawiłam auto na słońcu, ale czy to pomoże? i do pań: szukam opiekunki do 2 letniego chłopca, pełen etat do września. kiepsko zaczęty poniedziałek to reszta tygodnia już musi być ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 06.03.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Mam pytanko! Czy kupował ktoś ostatnio materiały w Euroklinkierze na ul. Obotryckiej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 06.03.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 No , towarzystwo. Proszę wziąc się w garśc, bo tu znowu jak u cioci na imieninach. Swoją drogą likierku zabrakło. Gdzie jest Tomadyna? On dobrze polewa. Kurczę i znów mnie nie było tam gdzie powinienem Tomadyna, polej teraz, bo chyba sobie w łeb strzelę, tak dobrze zakończyłam poprzedni tydzień. A'propos bankietu u cioci - czy ktoś ma namiary na miejsce, gdzie można kupic dobry używany silnik do auta japońskiego? Sprawa poważna i pilna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 06.03.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Do budujących z silikatów: czy na ściany konstrukcyjne wybieraliście bloczki pełne, czy drążone? Drążone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 06.03.2006 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Klaus, czy drążone ze względu na mniejszy ciężar, prowadzenie instalacji czy również cenę? Aha, no i czy 18 czy 24 cm grubości? Prowadzenie instalacji nie ma nic do tego wyboru. U mnie 18 ale są głosy na Forum,że może byc problem, jeśli trzeba będzie podcinac poprzecznie przy prowadzeniu poziomych odcinkow instalacji (?) - zbyt cienka ściana. Kanały gotowe w Silce E są nieporozumieniem i zapomnij, że będzie z nich korzystał twój elektryk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 06.03.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Mam pytanko! Czy kupował ktoś ostatnio materiały w Euroklinkierze na ul. Obotryckiej?? Kupowałam. Na wejściu ceny horror, trzeba mocno negocjowac, chociaż argument : W ...... sprzedają mi za ...... działa i wtedy zjeżdżają z ceną. Ogólnie czasem mają bałagan w papierach (jakiś problem z programem fakturującym i komputerami), co dodatkowo przełożyło się w moim przypadku na wielotygodniowe oczekiwanie na ofertę. Właściwie przy takim podejściu powinnam ich olać ale kupiłam u nich dachówkę, bo dzięki przedstawicielowi Creatona dostałam tam najlepszą ofertę. Ocena ogólna raczej średnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 06.03.2006 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Ja będę stosował 18 z uwagi na wynikową grubość ściany co jest dla mnie itotne bo mam 3W. Ten bloczek można stosować do 5 kondygnacji. Dla ściany 2W pewnie wybrałbym 24 bo spokojniej można robić bruzdy pod instalacje. U mnie ściana dwuwarstwowa i mimo to wzięłam 18. Jestem pewna, że bedzie OK, niezależnie od grubosci całej ściany. Klaus, myślisz że bruzda poprzeczna jest bardziej bezpieczna w ścianie trójwarstwowej? To co będzie ją stabilizowało przy podcięciu wewnętrznej - kotwy? (Swoja drogą ładnie rymuję, prawda? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts