Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ludzie co wy tak od poniedziałku na wysokich obrotach ? moze sie gdzieś nasłoneczniacie , bo ja opadłam z sił zupełnie zima mnie pokonala w tym roku:( jutro spotkanie z kierownikiem , myślicie ze mozna mu podsunąć zest matriałowe zeby policzył ilościowo .. czy to nie jego broszka ??

Zostaliśmy zmobilizowani że tutaj ostatnio trochę imieninowe się zrobiło, :oops: więc najwyższy czas zacząć działać. :lol: A co do kierownika to zalezy pewnie od jego dobrej woli, ja w każdym bądż razie będę chciała liczyć na swojego pomoc, a narazie wyliczam ilość pustaków na ściany i dam do sprawdzenia, a że projekt jeszcze u architekta to robię to z głowy i ciągle pomijam coś. Ale co robić skoro jestem uwiazana w domu :roll:

hmm..wiec teraz urodzinowo byc moze :lol: :lol:

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

A ktoś robił wycenę maateriałów emailem??? :-? Czy trzeba osobiście, może na początek droga elektroniczna wystarczy? :-?

Ja dziś się zgłosiłem do 3 hurtowni - via e-mail z prośbą o wycenę. Najpierw zapowiedziałem się telefonicznie. :D Zobaczymy jak szybka będzie reakcja. Wszystkie e-mail odebrane 8)

to przy czym dzis siedzisz??? :oops:

Ostatnio z żoną testujemy 8) duuuuuuuużo lodu+wódka+blue_curacao+sok z cytryny+Sprite :lol:

no to polecam...skruszony lod, limonka, cukier trzcinowy...i wodka....

lodu cala szklanka..limonka starta z cukrem...zalane wodka...ech...

ale dziwy popijata :o , a żubrówka z sokiem jabłkowym też ok

A ktoś robił wycenę maateriałów emailem??? :-? Czy trzeba osobiście, może na początek droga elektroniczna wystarczy? :-?

Ja dziś się zgłosiłem do 3 hurtowni - via e-mail z prośbą o wycenę. Najpierw zapowiedziałem się telefonicznie. :D Zobaczymy jak szybka będzie reakcja. Wszystkie e-mail odebrane 8)

to przy czym dzis siedzisz??? :oops:

Ostatnio z żoną testujemy 8) duuuuuuuużo lodu+wódka+blue_curacao+sok z cytryny+Sprite :lol:

no to polecam...skruszony lod, limonka, cukier trzcinowy...i wodka....

lodu cala szklanka..limonka starta z cukrem...zalane wodka...ech...

ale dziwy popijata :o , a żubrówka z sokiem jabłkowym też ok

hahah dziwy??? no zubrowka tez jest ok :lol:

Witam WSZYSTKICH! Po ruchu stwierdzam, że już po imieninach. No to mam zagadkę - właśnie dostałem kosztorys budowy mego domu pod klucz. Sam stan surowy otawrty został wyceniony na 248.000,0pln. Pytanie jaką powierzchnię użytkową będzie miał mój dom?

180

Witam WSZYSTKICH! Po ruchu stwierdzam, że już po imieninach. No to mam zagadkę - właśnie dostałem kosztorys budowy mego domu pod klucz. Sam stan surowy otawrty został wyceniony na 248.000,0pln. Pytanie jaką powierzchnię użytkową będzie miał mój dom?

ja stawiam na 165mkw

Nagrodą zawsze jest nauka. Swoja drogą widać, że weterani (TESKA) mają nosa. Mój dom w projekcie ma 185 m użytkowej, 270 m netto. w/g mojej alternatywnej wyceny, jeśli sam będę robił za zaopatrzeniowca i wynajmował poszczególne ekipy będzie to kosztowało max.180.000,0pln
mój ma uzytkowej 197 i stan surowy w kosztorysie obliczyli na 140 tys zalży jak bardzo masz skoplikowana konstrukcje ale ja w/g wstępnych obliczeń powinnam sie w tym zmieścic

Nagrodą zawsze jest nauka. Swoja drogą widać, że weterani (TESKA) mają nosa. Mój dom w projekcie ma 185 m użytkowej, 270 m netto. w/g mojej alternatywnej wyceny, jeśli sam będę robił za zaopatrzeniowca i wynajmował poszczególne ekipy będzie to kosztowało max.180.000,0pln
mój ma uzytkowej 197 i stan surowy w kosztorysie obliczyli na 140 tys zalży jak bardzo masz skoplikowana konstrukcje ale ja w/g wstępnych obliczeń powinnam sie w tym zmieścic

Niestety podobał mi się dach, no i ten komin... Projekt Anastazja z http://www.archipelag.pl