KAS01 06.03.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Jacek-mierzyn bardzo podoba mi się twój projekt, zarówno z zewnątrz, jak i w środku...żebyś tylko za dużo nie pozmieniał, dobrze? Plisss! Wycena nawet sensowna, tylko, co dokładnie obejmuje z wykończeniówki...? Muszę powiedzieć, że jestem zaskoczony jakością (może objętością) opracowania - liczy123 strony. Co do wykończeniówki, to nie zdążyłem się dokładnie z tym wszystkim zapoznać, ale na pierwszy rzut oka brakuje; schodów wewnętrznych i białego montazu. Dla mnie te 511tyś było podejrzanie za mało przy wycenie 240tyś za stan surowy otwarty (bo ten etap zawiera się w przedziale 30-40% całkowitych kosztów budowy). Ja obstawiałem wycenę na powyżej 600tyś. PS. U mnie stan surowy otwarty, to dokładnie 1/3 kosztów. Cena zawiera przyłacza prądu i wody, ale to raptem 9tys. Przeliczyłem jeszcze raz zgadza się. Narzut 9to zysk?) 7%. Wywołałem temat bo mnie zbulwersował. Jeśli chodzi o koszty stanu surowego, to koszt materiałów nie przekroczy 140tyś (ja bym się zmieścił w dużo mniejszej kwocie). Wykonawca który robił u mnie wziałby za robocizne Twojego domu 45tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 06.03.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 może Xedos w Mierzynie? Dzięki, tam niestety nie mają tego, co akurat potrzebne. a co potzrebujesz??? mam kolege moze bedzie mogl pomoc.... Bardzo potrzebuję silnik do Toyoty Avensis rocznik '99. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 06.03.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 mój ma uzytkowej 197 i stan surowy w kosztorysie obliczyli na 140 tys zalży jak bardzo masz skoplikowana konstrukcje ale ja w/g wstępnych obliczeń powinnam sie w tym zmieścic Kaśka, kto robił Ci kosztorys? Czyżby Archon? Uważaj, bo może jednak byc nieadekwatny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek-mierzyn 06.03.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Jacek-mierzyn bardzo podoba mi się twój projekt, zarówno z zewnątrz, jak i w środku...żebyś tylko za dużo nie pozmieniał, dobrze? Plisss! Wycena nawet sensowna, tylko, co dokładnie obejmuje z wykończeniówki...? Muszę powiedzieć, że jestem zaskoczony jakością (może objętością) opracowania - liczy123 strony. Co do wykończeniówki, to nie zdążyłem się dokładnie z tym wszystkim zapoznać, ale na pierwszy rzut oka brakuje; schodów wewnętrznych i białego montazu. Dla mnie te 511tyś było podejrzanie za mało przy wycenie 240tyś za stan surowy otwarty (bo ten etap zawiera się w przedziale 30-40% całkowitych kosztów budowy). Ja obstawiałem wycenę na powyżej 600tyś. PS. U mnie stan surowy otwarty, to dokładnie 1/3 kosztów. Cena zawiera przyłacza prądu i wody, ale to raptem 9tys. Przeliczyłem jeszcze raz zgadza się. Narzut 9to zysk?) 7%. Wywołałem temat bo mnie zbulwersował. Jeśli chodzi o koszty stanu surowego, to koszt materiałów nie przekroczy 140tyś (ja bym się zmieścił w dużo mniejszej kwocie). Wykonawca który robił u mnie wziałby za robocizne Twojego domu 45tyś. Ogladałem Twój dom; dom piękny a otoczenie powalające. Musi być chaczyk - pewnie daleko od miasta. Chętnie przyjme namiary na Twoją ekipę na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek-mierzyn 06.03.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Mam pytanie o opinię o hurtowni PROMIX w Mierzynie. Ceny zaproponowane mi tam przy obsłudze całej budowy okazały sie niższe niż proponuje mi rzeczona firma. Ale chca przedpłaty. dobry wieczór. Opinia o hurtowni Promix jak najbardziej pozytwna. Rzeczywiście wymagaja przedpłaty, dzieki temu ceny materiałow sa konkurencyjne. Jak na razie (zostala nam jeszcze dachowka do wzięcia) współpraca jest bardzo dobra. Materiały na budowie na czas, faktury wystawiane rzetelnie. ula Dzięki! Chętnie zobaczę Twój dom. W linku zero. mamy wiechę! zobaczcie! ulaz.wrota.net/wiecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 06.03.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Mój wykonawca jest na liście rankingowej (jest m.in. w mojej stopce). Od miejsca gdzie obecnie mieszkam idę na budowę trochę ponad godzinę. Autobusem lub rowerem jadę 20minut. Samochodem 10, wiec to chyba nie jest aż takie odludzie. Zresztą buduje w samym centrum Morzyczyna, chociaż zdjecia moga sugerować co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna 06.03.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 może Xedos w Mierzynie? Dzięki, tam niestety nie mają tego, co akurat potrzebne. a co potzrebujesz??? mam kolege moze bedzie mogl pomoc.... Bardzo potrzebuję silnik do Toyoty Avensis rocznik '99. Witam!!! Znajdziesz na allegro parę np. http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=89656833 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 06.03.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Jacek-mierzyn bardzo podoba mi się twój projekt, zarówno z zewnątrz, jak i w środku...żebyś tylko za dużo nie pozmieniał, dobrze? Plisss! Wycena ........, co dokładnie obejmuje z wykończeniówki...? Muszę powiedzieć, że jestem zaskoczony jakością (może objętością) opracowania - lic..............montazu. Dla mnie te 511tyś............powyżej 600tyś. PS. U mnie stan surowy otwarty, to dokładnie 1/3 kosztów. Cena zawiera przyła.............bo mnie zbulwersował. Jeśli chodzi o .............. domu 45tyś. KASO1 oj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 06.03.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 .......... jutro spotkanie z kierownikiem , myślicie ze mozna mu podsunąć zest matriałowe zeby policzył ilościowo .. czy to nie jego broszka ?? To zależy, jak się z nim umawiałaś ale uważam, że powinien policzyc (bez łaski). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek-mierzyn 06.03.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Mój wykonawca jest na liście rankingowej (jest m.in. w mojej stopce). Od miejsca gdzie obecnie mieszkam idę na budowę trochę ponad godzinę. Autobusem lub rowerem jadę 20minut. Samochodem 10, wiec to chyba nie jest aż takie odludzie. Zresztą buduje w samym centrum Morzyczyna, chociaż zdjecia moga sugerować co innego. No, recenzja mimo wszystko nie jednoznaczna: trzeba trafić na Jego dobrą ekipę i mieszkać w odpowiednim miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 06.03.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Czy mogę prosić o namiary na wykonawców których polecasz Namiary są na liście. Generalnie mogę polecać Ryzińskiego, chociaż nie bezkrytycznie. Bardzo zadowolony byłem z pracy dekarzy. Obecnie mam dobrego elektryka (przekazywany z rąk do rak wsród znajomych z okolic Stargardu), ale on robi tylko w tym rejonie który podlega stargardzkiemu oddziałowi Enea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek-mierzyn 06.03.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Jacek-mierzyn bardzo podoba mi się twój projekt, zarówno z zewnątrz, jak i w środku...żebyś tylko za dużo nie pozmieniał, dobrze? Plisss! Wycena nawet sensowna, tylko, co dokładnie obejmuje z wykończeniówki...? Muszę powiedzieć, że jestem zaskoczony jakością (może objętością) opracowania - liczy123 strony. Co do wykończeniówki, to nie zdążyłem się dokładnie z tym wszystkim zapoznać, ale na pierwszy rzut oka brakuje; schodów wewnętrznych i białego montazu. Dla mnie te 511tyś było podejrzanie za mało przy wycenie 240tyś za stan surowy otwarty (bo ten etap zawiera się w przedziale 30-40% całkowitych kosztów budowy). Ja obstawiałem wycenę na powyżej 600tyś. PS. U mnie stan surowy otwarty, to dokładnie 1/3 kosztów. Cena zawiera przyłacza prądu i wody, ale to raptem 9tys. Przeliczyłem jeszcze raz zgadza się. Narzut 9to zysk?) 7%. Wywołałem temat bo mnie zbulwersował. Jeśli chodzi o koszty stanu surowego, to koszt materiałów nie przekroczy 140tyś (ja bym się zmieścił w dużo mniejszej kwocie). Wykonawca który robił u mnie wziałby za robocizne Twojego domu 45tyś. Ogladałem Twój dom; dom piękny a otoczenie powalające. Musi być chaczyk - pewnie daleko od miasta. Chętnie przyjme namiary na Twoją ekipę na priva. Przepraszam za CHaczyk. Nie jestem modnym dyslektykiem, jestem zwyczajnie zmęczony po pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 06.03.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 ...No, recenzja mimo wszystko nie jednoznaczna: trzeba trafić na Jego dobrą ekipę i mieszkać w odpowiednim miejscu. Akurat to nie była recenzja na liste. To była prywatna korespondencja do Klausa. Ale jak się juz tam znalazła, to może zostać. Ryziński nie ma już tej ekipy która robiła u mnie. Kolejne były dobre i ich nie musiałbym pilnować. Gdybym miał budować jeszcze raz ponownie wybrałbym Ryzińskiego. Niestety, ale on najlepsze ceny to ma w okolicy w której mieszka. W Szczecinie też buduje, ale za wyzsze kwoty (o ile to nie mam pojecia). Chodziłem z nim po Morzyczynie i pokazywał mi domy które budował i za ile, więc mniej więcej wiem ile bierze za jaki dom. Nie wiem tylko jak bardzo zmienia sie cena wraz ze wzrostem odległosci od Morzyczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek-mierzyn 06.03.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 ...No, recenzja mimo wszystko nie jednoznaczna: trzeba trafić na Jego dobrą ekipę i mieszkać w odpowiednim miejscu. Akurat to nie była recenzja na liste. To była prywatna korespondencja do Klausa. Ale jak się juz tam znalazła, to może zostać. Ryziński nie ma już tej ekipy która robiła u mnie. Kolejne były dobre i ich nie musiałbym pilnować. Gdybym miał budować jeszcze raz ponownie wybrałbym Ryzińskiego. Niestety, ale on najlepsze ceny to ma w okolicy w której mieszka. W Szczecinie też buduje, ale za wyzsze kwoty (o ile to nie mam pojecia). Chodziłem z nim po Morzyczynie i pokazywał mi domy które budował i za ile, więc mniej więcej wiem ile bierze za jaki dom. Nie wiem tylko jak bardzo zmienia sie cena wraz ze wzrostem odległosci od Morzyczyna. Dzięki! Telefon kosztuje niedrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 06.03.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Witam!!! Znajdziesz na allegro parę np. http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=89656833 Dzięki, tam już byłam i nadal szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 06.03.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Sens mi nie umyka.Raczej za szybko piszę. Chcę powiedziec, że dla mnie nie miało to żadnego znaczenia przy wyborze. A dla mnie miało, gdyby nie to, że moja ścina już teraz czyli przy zastosowaniu Silki 18 ma prawie 50cm to wybrałbym 24. Między innymi po to aby bez obaw móc robić poziome bruzdy pod instalacje i mieć tynk 0,5cm. Przy 18 już nie jest tak słodko. Na bruzdy już się nie zdecyduję a instalacja będzie schowana w tynku 1,5cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 06.03.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Mam nadzieję, że tym razem jestem komunikatywna. Oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 06.03.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Ja dziś się zgłosiłem do 3 hurtowni - via e-mail z prośbą o wycenę. Najpierw zapowiedziałem się telefonicznie. Zobaczymy jak szybka będzie reakcja. Wszystkie e-mail odebrane Z moich doświadczeń wynika, że to nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 06.03.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Mam pytanie o opinię o hurtowni PROMIX w Mierzynie. Ceny zaproponowane mi tam przy obsłudze całej budowy okazały sie niższe niż proponuje mi rzeczona firma. Ale chca przedpłaty. Ja się zaopatruję w Promixie, jestem zadowolona ze współpracy i przede wszystkim cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 06.03.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Witam WSZYSTKICH! Po ruchu stwierdzam, że już po imieninach. No to mam zagadkę - właśnie dostałem kosztorys budowy mego domu pod klucz. Sam stan surowy otawrty został wyceniony na 248.000,0pln. Pytanie jaką powierzchnię użytkową będzie miał mój dom? 150m2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts