delf 07.03.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 A co sadzicie o przodzie domu 1 śliczny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulanka 07.03.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 oj powariowała ta pogoda powariowała kto widziałtyleśniegu w Szczecinie w marcu widziałam w zeszłym roku. Moja corka 14 marca miała przedszkolny kulig. Sniegu po kolana. Ale mam nadzieje, ze to juz łabędzi śpiew (nomen omen) tegorocznej zimy. JaGdzie te krokusy i tulipany!!! ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 07.03.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 ja nadal obstaję przy 1 a dachy kopertowe proste też nie zwalają ceną z nóg. no! Przecież ja mam taki i jak czytam jakie pieniądze mają zamiar wszyscy zapłacić za budowę domu to mnie przerażenie bierze ja za 350tys kupiłam działkę, zbudowałam dom, wykończyłam, i jeszcze ogrodziłam aha i bruk położyłam zartujesz???? od początku budowy zaprowadziłam zeszyt i wpisywałam wszystkie wydatki (gwoździe też) i tak wyszło hmm...to pozazdroscic dokładnie 344 801,24 a w tym są takie pozycje jak podarek - 13zł i 140zł podkładki 10,48 zakup weksli 21,75 legar 7,14 i nne równie ciekawe pozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 07.03.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 dokładnie 344 801,24 a w tym są takie pozycje jak podarek - 13zł i 140zł podkładki 10,48 zakup weksli 21,75 legar 7,14 i nne równie ciekawe pozycje I serio w tym jest zakup działki, cały dom i ogrodzenie? A w domu do jakiego etapu liczyłaś? I ile metrów masz dokładnie? A prąd zuzywany na budowie, wszytskie przyłącza i oczyszczalnia tez w tym są? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.03.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 A co sadzicie o przodzie domu 1 śliczny! Powaznie ale czy ten przod szybko sie nie znudzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 07.03.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 A co sadzicie o przodzie domu 1 śliczny! Powaznie ale czy ten przod szybko sie nie znudzi Nie bardzo rozumiem pytanie Każdy ci się znudzi tak samo, jak ten, albo nie znudzi, tak samo, jak ten... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulanka 07.03.2006 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Bryta wszystkie te domki sa ładne - podoba mi sie styl niemiecki - napatrzyłam sie na takie domy:-). Patrz na funkcjonalnosc pomieszczen - "chodz po domu" i pomysl, w ktorym bedzie najwygodniej. Im latwiejsza prostsza bryła tym nizsze koszty budowy i mniej niespodzianek podczas budowy. pozdrawiam ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulanka 07.03.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 i jedno jeszcze: gdzi emozna kupic takie podstawki pod kwiaty na kólkach??? na taras by mi sie tez takie przydały widziałam takie w Lidlu, w OBI w Torgelow. ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 07.03.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 dokładnie 344 801,24 a w tym są takie pozycje jak podarek - 13zł i 140zł podkładki 10,48 zakup weksli 21,75 legar 7,14 i nne równie ciekawe pozycje I serio w tym jest zakup działki, cały dom i ogrodzenie? A w domu do jakiego etapu liczyłaś? I ile metrów masz dokładnie? A prąd zuzywany na budowie, wszytskie przyłącza i oczyszczalnia tez w tym są? i tu mnie przyłapałaś - prądu używanego nie wpisywałam ale wszystkie przyłącza są wliczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 07.03.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 ja nadal obstaję przy 1 a dachy kopertowe proste też nie zwalają ceną z nóg. no! Przecież ja mam taki i jak czytam jakie pieniądze mają zamiar wszyscy zapłacić za budowę domu to mnie przerażenie bierze ja za 350tys kupiłam działkę, zbudowałam dom, wykończyłam, i jeszcze ogrodziłam aha i bruk położyłam No kochaniutka, ale to jeszcze w Zjednoczonej Europie nie było ale taeraz przecież zaczęłam drugą budowę i jak porównuję ceny to np stal mam taniej niż w 2003 roku, beton cena ta sama co w 2004r, bloczki na fundamenty były 40 groszy droższe niż w 2003 spodziewam się, że BK będzie droższy, ale już wiem, że dachówkę dostanę dokładnie w tej samej cenie co w 2003 i plusz, i plusz... nie no wiadomo, że technologia i stopień skomplikowania projketu zdecydowanie wpływa na cenę, wiem z autopsji, że domy o podobnym metrazu można wybudować za cenę różniąca sie o 60-70%. Generalnie drożej jest, jak sie bierze firme zatrudniająca podwykonawców, niż samych wykonawców (za mój dom firma wzięła 40 tys, wykonawcy właściwi dostali z tego 16 tys.), ale trzeba z drugiej strony wliczyć w to nadzór, konsultacje, ewentualne wpadki projektanów i ich prostowanie. Kwestia uzytych materiałów: niektórzy nie zasną w domu z suporeksu ocieplonym styropianem itd. Poza tym dobry projekt, to jest połowa sukcesu! U mnie jest zdecydowanie za duzo betonu, teska narzeka na więźbę, a projektanci maja to w nosie. masz racje....archipelag dalej olewa sprawe stalowych hebow...zrobili przeciez mi kratownice ale i tak w projektach sa dalej te heby..... wiesz dlaczego??? bo konstruktor dostaje zaplate w % od kosztorysu...stad olewaja to wszytsko.... wiem cos o tym bo sama mam te stalowe heby, ale to będę mieć zmienione. Kupując projekt nawet sobie z tego sprawy nie zdawałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 07.03.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 dokładnie 344 801,24 a w tym są takie pozycje jak podarek - 13zł i 140zł podkładki 10,48 zakup weksli 21,75 legar 7,14 i nne równie ciekawe pozycje I serio w tym jest zakup działki, cały dom i ogrodzenie? A w domu do jakiego etapu liczyłaś? I ile metrów masz dokładnie? A prąd zuzywany na budowie, wszytskie przyłącza i oczyszczalnia tez w tym są? i tu mnie przyłapałaś - prądu używanego nie wpisywałam ale wszystkie przyłącza są wliczone no to nie jest znowu jakis straszny koszt, chociaż zawsze, a co z resztą pytań (moich)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 07.03.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 A co sadzicie o przodzie domu 1 ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.03.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 A co sadzicie o przodzie domu 1 śliczny! Powaznie ale czy ten przod szybko sie nie znudzi Nie bardzo rozumiem pytanie Każdy ci się znudzi tak samo, jak ten, albo nie znudzi, tak samo, jak ten... Ja poprostu boje sie wyboru .Chodzi mi o to ze za 5 lat po budowie czy nie uznam ze nie o takim domu marzylam . Czy po czasie nikt z was nie uznal ze np moglam wybrac np parterowy albo mniejszy albo z inna kolorystyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 07.03.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 ja nadal obstaję przy 1 a dachy kopertowe proste też nie zwalają ceną z nóg. no! Przecież ja mam taki i jak czytam jakie pieniądze mają zamiar wszyscy zapłacić za budowę domu to mnie przerażenie bierze ja za 350tys kupiłam działkę, zbudowałam dom, wykończyłam, i jeszcze ogrodziłam aha i bruk położyłam zartujesz???? od początku budowy zaprowadziłam zeszyt i wpisywałam wszystkie wydatki (gwoździe też) i tak wyszło mam nadzieję, że mi też się uda wszystko zapisywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 07.03.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 A co sadzicie o przodzie domu 1 śliczny! Powaznie ale czy ten przod szybko sie nie znudzi Nie bardzo rozumiem pytanie Każdy ci się znudzi tak samo, jak ten, albo nie znudzi, tak samo, jak ten... Ja poprostu boje sie wyboru .Chodzi mi o to ze za 5 lat po budowie czy nie uznam ze nie o takim domu marzylam . Czy po czasie nikt z was nie uznal ze np moglam wybrac np parterowy albo mniejszy albo z inna kolorystyka Kochana, tak jest zawsze, od dżinsów poczynając, na samochodach i domach kończąc. Dlatego warto wybrać dom w miare "ponadczasowy", pokazać mężowi, rodzinie, sprawdzić kilka gustów, jak projekt jest odbierany przez innych, to pozwoli wybrac najbardziej uniwersalny, który ma szanse podobac sie długo. Poza tym, z biegiem lat można zmienić kolor elewacji, "podziałać" coś w ogrodzie i starać sie nawiżaywać do zmieniających się mód. Bo jestesmy na nie podatni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 07.03.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 A co sadzicie o przodzie domu 1 śliczny! Powaznie ale czy ten przod szybko sie nie znudzi Nie bardzo rozumiem pytanie Każdy ci się znudzi tak samo, jak ten, albo nie znudzi, tak samo, jak ten... Ja poprostu boje sie wyboru .Chodzi mi o to ze za 5 lat po budowie czy nie uznam ze nie o takim domu marzylam . Czy po czasie nikt z was nie uznal ze np moglam wybrac np parterowy albo mniejszy albo z inna kolorystyka ja też mam takie obawy aale wszystkie rozwiewa zawsze dzióbek2, pełny optymista. Z zewnątrz jak z zewnątrz, ale grunt to dobrze czuć się w środku to tam bedziemy mieszkać i przebywać, a wystrój zawsze można po jakimś czasie zmienić jak się znudzi, albo nawet ściankę przestawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 07.03.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 dokładnie 344 801,24 a w tym są takie pozycje jak podarek - 13zł i 140zł podkładki 10,48 zakup weksli 21,75 legar 7,14 i nne równie ciekawe pozycje I serio w tym jest zakup działki, cały dom i ogrodzenie? A w domu do jakiego etapu liczyłaś? I ile metrów masz dokładnie? A prąd zuzywany na budowie, wszytskie przyłącza i oczyszczalnia tez w tym są? i tu mnie przyłapałaś - prądu używanego nie wpisywałam ale wszystkie przyłącza są wliczone no to nie jest znowu jakis straszny koszt, chociaż zawsze, a co z resztą pytań (moich)? działka, dom, ogrodzenie 225,3mkw powierzchnia netto w tym wliczone panele, płytki, armatura więcej nie napiszę bo mnie zlinczujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 07.03.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 dokładnie 344 801,24 a w tym są takie pozycje jak podarek - 13zł i 140zł podkładki 10,48 zakup weksli 21,75 legar 7,14 i nne równie ciekawe pozycje I serio w tym jest zakup działki, cały dom i ogrodzenie? A w domu do jakiego etapu liczyłaś? I ile metrów masz dokładnie? A prąd zuzywany na budowie, wszytskie przyłącza i oczyszczalnia tez w tym są? i tu mnie przyłapałaś - prądu używanego nie wpisywałam ale wszystkie przyłącza są wliczone no to nie jest znowu jakis straszny koszt, chociaż zawsze, a co z resztą pytań (moich)? działka, dom, ogrodzenie 225,3mkw powierzchnia netto w tym wliczone panele, płytki, armatura więcej nie napiszę bo mnie zlinczujecie dodałaś mi wiary, bo po wczorajszym to już zwątpiłam czy aby nie rzucam się z motyką na słońce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 07.03.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 A coś panowie dzisiaj mało aktywni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.03.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Mojemu mezowi tez podoba sie ta porterowka . Czy sodzicie ze czarny lub ciemno niebieski dach za 10 lat bedzie rownie dobrze wygladal . Nam obojgu podobaja sie takie ciemne dachy Z poczatku myslalam ze nie pasuja do malych domow ale ten na zdjeciu ma 120-130 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts