maksiu 02.12.2003 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Witam we wtorekno ładnie chłopaki zamiast spać to rozbijacie się po nocach,grapusek - ładny widoczekpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 02.12.2003 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Witam Was. Ale mi się podobała wypowiedz Bikosy a propos straszenia dziećmi. Bikoso nasza kochana, ja to już dawno odespałam te okrzyki nocne mojego dziecka pozostał tylko proces wychowawczy, ale Ty to chyba mogłabyś postraszyć Maksia, chyba że Antoś śpi jak aniołek. A wiesz co Maksiu, odespałam tę sobotnią eskapadę na działce i już jestem gotowa do dalszej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 02.12.2003 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 A tak wogóle chłopaki, nocne Marki. Jak się wstaje o 6, to nie w głowie nocne ploteczki na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 02.12.2003 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 SP: bikosa już od dłuższego czasu straszy mnie dziećmi ale ja jestem twardy i sie nie daje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 02.12.2003 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 I to dobrze Maksiu, że nie pękasz. Dzieciaki są fajne. Nie ma strachu. Przez to trzeba przejść. Przecież tak na dobrą sprawę to sama slodycz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 02.12.2003 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 NO to mamy już wtorek Bikosa - mając dwa kominy (w jednym przewód od pieca a w drugim od przyszłego kominka) musiałam zrobić dwie ławy i dwa wyłazy. W projekcia był jeden wyłaz i długa ława - ale tak wyszło taniej. Unibet ma ławy tak rozwiązane że wychodzi taniej - chyba nie ma specjalnej dachówki a tylko jakiś zaczep - wychodziła duża różnica w cenie w porównaniu do innych dachówek. Grapusek - świetne ujęcie Ivette - czekam na zdjęcia domku z oknami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 02.12.2003 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Wracając do tematu wyłazów dachowych to zajrzałem do moich faktur i moje wyłazy kosztowały po 250 zł za sztuke, tak więc w sumie 500złdo tego zero ław i stopni... wyłazy są przy samych kominachpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 02.12.2003 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Jest coraz więcej spraw, które mnie w tym budowaniu zaskakują. Muszę popatrzeć w projekt mojego dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 02.12.2003 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 I dwunasta minęła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 02.12.2003 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Sylwia: a co Cię zadziwiło w Twoim dachu?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 02.12.2003 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 A tak wogóle chłopaki, nocne Marki. Jak się wstaje o 6, to nie w głowie nocne ploteczki na forum. ... no fakt... ale mnie się też czasem zdarza i długo siedzieć i... wcześnie wstawać... taka karma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc123 02.12.2003 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Wracając do tematu wyłazów dachowych to zajrzałem do moich faktur i moje wyłazy kosztowały po 250 zł za sztuke, tak więc w sumie 500zł do tego zero ław i stopni... wyłazy są przy samych kominach pozdrawiam No to faktycznie tanio... tylko, że mam nadzieję, że te włazy otwierają się i zamykają wielokrotnie ...i że parę dobrych lat wytrzymają Żarty żartami, ale faktycznie takie rozwiązania zależą przede wszystkim od dachu... w końcu nie zawsze można zastosować proste rozwiązanie... ale życzę wszystkim bezproblemowych wyborów Tak na marginesie powiem, że najlepiej chyba pogadać z kominiarzem, który robi odbiór i potem ewentualnie chodzi po okolicy... Jedni mówią tak, drudzy siak, a cech kominiarski jeszcze inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 02.12.2003 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 witajcie..... .co do wyłazów i stopni: u mnie nie ma zadnego, dlatego ze moj dach jest niski a kominy blisko zewnetrznej krawedzi...wiec kominiarz przybedzie z drabiną i bez problemowo wlezie i zrobi co trzeba...ale niektorzy kominiarze chetnie dopominaja sie stopni itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 02.12.2003 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Stasiek: nawiązując do twojej wypowiedzi chciałem dodać że moje wyłazy są systemowe Euronitu...a wiec cały dach w jednym systemiea co do kominiarza to był u mnie i powiedziałe że spokojnie starczy, a nawet że nie bedzie drugi raz do mnie przyjezdzal bo widzial co mu potrzeba i podpisze papiery w ciemno jak mu edek przyniesiepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 03.12.2003 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Halo ! Dzień diobry wszystkim - chyba pierwszy jestem. Dostałem wczoraj info z gazowni - za podłączenie około 40 m gazociągu chcą 2500 złociszy przy całkowitym koszcie 6700 złotych - około. Co o tym myślicie???? Podobno sami to zrobią ?! Pozdrawiam bodekku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
S.P. 03.12.2003 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Kurcze, te ceny wszelkich instytucji są po prostu powalające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
księgowa 03.12.2003 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 WItam! Bodekku - mi gazownia naliczyła coś ok. 2000 za przyłącze tylko do granicy działki + moja skrzynka - mieli to zrobić w 6 miesięcy. Ponieważ nie bardzo się do tego kwapili - wzięłam od nich namiary na firmę która to zrobi. Firma zrobiła za 3000 z materiałem, wszystkimi mapkami i odbiorami (ja odbierałam kominy na własny koszt) - całość łacznie z podłączeniem pieca. Wyszło dużo szybciej i bez załatwiania - gość tylko poprowadził męża po gazowni i wskazywał co podpisać . Przynajmniej przyłącze gazowe załatwiliśmy bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.12.2003 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Dzieńdoberek wszystkim! Stasiek - oto nasz bieżący plan: - w sobotę montaż okien, drzwi zewnętrznych oraz bramy garażowej oraz zasypanie zaizolowanego fundamentu - we wtorek wchodzą robić instalacje grzewcze, wodne, kanaliza i gazowe - mają skończyć do końca następnego tygodnia - równocześnie z instalacjami ma być wylany taras pod arkadami oraz wejście do domu jak też ocieplany stropodach - następnie instalacja elektryczna - na końcu wylewki TO WSZYSTKO JESZCZE W GRUDNIU - TAK MI DOPOMÓŻCIE WSZYSCY ŚWIĘCI - AMEN! - i pozostanie czekanie do wiosny na ocieplenie budynku i tynki wewnętrzne oraz wykończenie domu Bikosa - ja też nie mam ław kominiarskich i jeden wyłaz dachowy przy jednym kominie - do dwóch pozostałych niech kominiarz włazi po drabinie z górnego tarasu - drogie te stopnie kominiarskie jak cholera, to zrezygnowaliśmy i mamy świadomość, że kominiarz będzie miaukał - no trudno, nie można mieć wszystkiego Księgowa - zdjęcie z oknami zrobię jak najszybciej i znowu uśmiechnę się do Maksia, coby mi zeskanował do wstawienia Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.12.2003 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Witam z rana ivette- planik szaleńczy ale powodzenia...amen a ja muszę sie pochwalić....mam piękniste parapeciki, wczoraj przywiózł stolarz...( Marcin wielkie dzięki- widziałam Twoje schody cudenka dzisiaj pedze na spotkanko z drugim stolarzem od kuchni..... kominka dalej niet....no kiedy rozpale ogienek - nie wiem... ale wyluzowałam...mam ich gdzieś... Bolek zacznie mi malowac sufity.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.12.2003 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 S.P do Ciebie sie uśmiechnę....w sprawie kuchenki ceramicznej...zupełnie nie bede umiała gotowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts