delf 07.03.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Cześć dziewczyny Didi trochę dziwi mnie ta kwota za Twój dom ale i podnosi na duchu. Po prostu myśłałam że taki dom jak twój wychodzi dużo, dużo drożej. Delf pamiętasz może ile wyniósł cię stan surowy otwarty? Co do różnic w cenach to może ekipy miłaś droższe i stąd rozbieżność? Chętnie sie podziele, ale wieczorkiem w domu, jak siegne do mojego arkusza Excela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 07.03.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Tez sympatyczny taki prosty z klasa Mi podoba sie jeszcze ten ale widac ze jest on za duzy ciekawie zestawiona kolorystyka http://images3.fotosik.pl/22/i8uyctwxynph4bg8.jpg Bardzo efektowne, duże przeszklenia, zresztą na poprzednich zdjęciach również. Kolory - konsekwentnie chłodne. Ciekawa ta błękitnawa biel elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 07.03.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Chętnie sie podziele, ale wieczorkiem w domu, jak siegne do mojego arkusza Excela ok. dzięki ja też w excelu skrobie tylko czasem trudno mi się zmobilizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 07.03.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 dodałaś mi wiary, bo po wczorajszym to już zwątpiłam czy aby nie rzucam się z motyką na słońce Nie ulegaj tej sugestii zbyt łatwo bo zderzysz się z rzeczywistością zbyt boleśnie. Oto przykłady moich pierwszych wydatków: - weksle 450 - prowizja od kredytu 4700 - ubezpieczenie domu w budowie 600 - materiał na przyłącz elektryczne 2000 - wytyczenie granic działki i przyłącza wodnego 600 - wcinka do wodociągu 3700 Aha, działkę mam niby w pełni uzbrojoną ale przyłączenie się do tych mediów kosztuje jak wyżej a to jeszcze nie koniec bo jest przecież jeszcze do zrobienia gaz i kanalizacja. Aż się boję co będzie dalej. Stan surowy otwarty będzie mnie kosztował 200 tys + 73 tys elewacja. Dalej to sami wiecie ile to może kosztować. Jak dobrze pójdzie to z całością zamknę się w 500 tys zł a buduję systemem pół gospodarczym co w moim przypadku oznacza, że stan surowy wykona mi jedna firma a dalej będę się męczył sam. Dom 156+35m2. Żadnych kosztownych ogrodzeń klinkierowych, drewna na podłodze, włoskich płytek etc. Standard podstawowy. Jedyna ekstrawagancja to elewacja klinkierowa, która będzie mnie kosztowała jakieś 50 tys więcej niż typowa wełna + tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.03.2006 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 W niemczech jest olbrzymia wystawa domow modelowych chyba okolo 100 w jednym miejscu ale gdzies daleko chyba na bajerach Taka wystawe chetnie bym odwiedzila a tu brak czasu i tak daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.03.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 dodałaś mi wiary, bo po wczorajszym to już zwątpiłam czy aby nie rzucam się z motyką na słońce Nie ulegaj tej sugestii zbyt łatwo bo zderzysz się z rzeczywistością zbyt boleśnie. Oto przykłady moich pierwszych wydatków: - weksle 450 - prowizja od kredytu 4700 - ubezpieczenie domu w budowie 600 - materiał na przyłącz elektryczne 2000 - wytyczenie granic działki i przyłącza wodnego 600 - wcinka do wodociągu 3700 Aha, działkę mam niby w pełni uzbrojoną ale przyłączenie się do tych mediów kosztuje jak wyżej a to jeszcze nie koniec bo jest przecież jeszcze do zrobienia gaz i kanalizacja. Aż się boję co będzie dalej. Stan surowy otwarty będzie mnie kosztował 200 tys + 73 tys elewacja. Dalej to sami wiecie ile to może kosztować. Jak dobrze pójdzie to z całością zamknę się w 500 tys zł a buduję systemem pół gospodarczym co w moim przypadku oznacza, że stan surowy wykona mi jedna firma a dalej będę się męczył sam. Dom 156+35m2. Żadnych kosztownych ogrodzeń klinkierowych, drewna na podłodze, włoskich płytek etc. Standard podstawowy. Jedyna ekstrawagancja to elewacja klinkierowa, która będzie mnie kosztowała jakieś 50 tys więcej niż typowa wełna + tynk. Klaus wcinka do wodociagu az tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulanka 07.03.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Tez sympatyczny taki prosty z klasa Mi podoba sie jeszcze ten ale widac ze jest on za duzy ciekawie zestawiona kolorystyka http://images3.fotosik.pl/22/i8uyctwxynph4bg8.jpg bardzo mi sie podoba. Zwłaszcza te przeszklenia i prosta mimo wszystko bryła. ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 07.03.2006 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 a mogę dodać domek nr 4 z bryty stronki? http://www.bauen.de/nontypo/fertighaus/data/23mte4qncbf.JPG Przypadł mi do gustu Bajka. Dlaczego ja takiego nie buduję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 07.03.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 a mogę dodać domek nr 4 z bryty stronki? http://www.bauen.de/nontypo/fertighaus/data/23mte4qncbf.JPG Przypadł mi do gustu wyglada jak domek dla lalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 07.03.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 dodałaś mi wiary, bo po wczorajszym to już zwątpiłam czy aby nie rzucam się z motyką na słońce Nie ulegaj tej sugestii zbyt łatwo bo zderzysz się z rzeczywistością zbyt boleśnie. Oto przykłady moich pierwszych wydatków: - weksle 450 - prowizja od kredytu 4700 - ubezpieczenie domu w budowie 600 - materiał na przyłącz elektryczne 2000 - wytyczenie granic działki i przyłącza wodnego 600 - wcinka do wodociągu 3700 Aha, działkę mam niby w pełni uzbrojoną ale przyłączenie się do tych mediów kosztuje jak wyżej a to jeszcze nie koniec bo jest przecież jeszcze do zrobienia gaz i kanalizacja. Aż się boję co będzie dalej. Stan surowy otwarty będzie mnie kosztował 200 tys + 73 tys elewacja. Dalej to sami wiecie ile to może kosztować. Jak dobrze pójdzie to z całością zamknę się w 500 tys zł a buduję systemem pół gospodarczym co w moim przypadku oznacza, że stan surowy wykona mi jedna firma a dalej będę się męczył sam. Dom 156+35m2. Żadnych kosztownych ogrodzeń klinkierowych, drewna na podłodze, włoskich płytek etc. Standard podstawowy. Jedyna ekstrawagancja to elewacja klinkierowa, która będzie mnie kosztowała jakieś 50 tys więcej niż typowa wełna + tynk. powiało realizmem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 07.03.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 a mogę dodać domek nr 4 z bryty stronki? Przypadł mi do gustu Bajka. Dlaczego ja takiego nie buduję? Bo budujesz inny równie ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 07.03.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 W niemczech jest olbrzymia wystawa domow modelowych chyba okolo 100 w jednym miejscu ale gdzies daleko chyba na bajerach Taka wystawe chetnie bym odwiedzila a tu brak czasu i tak daleko Bryta, znalazłam stronkę www, jest więcej takich wystaw: http://www.dfv.com/musterhaus/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 07.03.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 a mogę dodać domek nr 4 z bryty stronki? http://www.bauen.de/nontypo/fertighaus/data/23mte4qncbf.JPG Przypadł mi do gustu wyglada jak domek dla lalek Będe bronić, ma świetne proporcje i ma duzo cech ponadczasowego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.03.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Wiecie ale jak poglada sie projekty niemieckie to mi nasowa sie wniosek ze u nas buduje sie za masywne dachy , duze powierzchnie . Zeby sobie pogladac domy powysylalam do firm o darmowe prospekty i okazalo sie ze to z czego smieja sie na forum to znaczy dom 3 litrowy o wspolczyniku coepla 0,16-0,19 i pompy ciepla to zaczyna byc standart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 07.03.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 a mogę dodać domek nr 4 z bryty stronki? http://www.bauen.de/nontypo/fertighaus/data/23mte4qncbf.JPG Przypadł mi do gustu wyglada jak domek dla lalek Będe bronić, ma świetne proporcje i ma duzo cech ponadczasowego domu. to było w sensie jak najbardziej pozytywnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 07.03.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 a mogę dodać domek nr 4 z bryty stronki? http://www.bauen.de/nontypo/fertighaus/data/23mte4qncbf.JPG Przypadł mi do gustu wyglada jak domek dla lalek Będe bronić, ma świetne proporcje i ma duzo cech ponadczasowego domu. tez uwazam ze takie domy sa ponadczasowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 07.03.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 a mogę dodać domek nr 4 z bryty stronki? http://www.bauen.de/nontypo/fertighaus/data/23mte4qncbf.JPG Przypadł mi do gustu wyglada jak domek dla lalek Będe bronić, ma świetne proporcje i ma duzo cech ponadczasowego domu. Podobne domy buduje się od dobrych stu lat i wciąż cieszą oko. Mhmhm, mam słabość do takich lukarn . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 07.03.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Klaus wcinka do wodociagu az tyle Niestety i to jeszcze nie wiem netto czy brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 07.03.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 a mogę dodać domek nr 4 z bryty stronki? http://www.bauen.de/nontypo/fertighaus/data/23mte4qncbf.JPG Przypadł mi do gustu wyglada jak domek dla lalek Będe bronić, ma świetne proporcje i ma duzo cech ponadczasowego domu. Podobne domy buduje się od dobrych stu lat i wciąż cieszą oko. Mhmhm, mam słabość do takich lukarn . oczywiście z wyłączeniem lat 70i początku 80tych kiedy to budowało się kostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 07.03.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 a mogę dodać domek nr 4 z bryty stronki? http://www.bauen.de/nontypo/fertighaus/data/23mte4qncbf.JPG Przypadł mi do gustu wyglada jak domek dla lalek Będe bronić, ma świetne proporcje i ma duzo cech ponadczasowego domu. to było w sensie jak najbardziej pozytywnym (Ależ Wodzu, co Wódz!) A, to ja przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts