martelia 10.03.2006 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 10.03.2006 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Ciekawe czy gdzieś można dostać klasyczną więźbę z takiego materiału i tak obrobioną Partnera se odpuść. To nie dla Ciebie. Ta kratownica z cienkich deseczek może być co najwyżej na parterówkę gdzie pod dachem mieszkać nie będziesz. A poza tym drogie to jak cholera. Zresztą chce Ci się teraz zmiany do projektu wprowadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adria 10.03.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Witam czwartkowo grupkę adria masz jakieś wieści ze spotkania? Większość przeciw, 4 za Petycja będzie przygotowywana. Nasz sąsiad drugi dom postawił w tym regionie, bo w pierwszym po 2 latach ludzie z balkonów zaczęli mu w ogródek zagladać, a teraz kolejny kwiatek... myślałam że wszyscy będa przeciw a tu proszę... jak to wygląda pod względem prawnym? jest jakaś szansa? Nie wiem jak sprawa wyglada w szczegółach w świetle prawa - nie wbijam się w to - za dużo jest ewidentnych przypadków łamania i naciągania prawa pod kogoś - ręce opadają. Ale myślę, że szanse są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 10.03.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 I właśnie takie drewno (tak obrobione) by mi się chciało na więźbę. Nie ma sprawy, będziesz potrzebował tylko dodatkowe 7-8 tys zł wolnych środków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 10.03.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Ciekawe czy gdzieś można dostać klasyczną więźbę z takiego materiału i tak obrobioną Partnera se odpuść. To nie dla Ciebie. Ta kratownica z cienkich deseczek może być co najwyżej na parterówkę gdzie pod dachem mieszkać nie będziesz. A poza tym drogie to jak cholera. Zresztą chce Ci się teraz zmiany do projektu wprowadzać. parterowka ma wieksze rozpietosci wiec na nia tym bardziej sie deseczki nie nadaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 10.03.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Jeżeli chodzi o ten wygląd to on jest właśnie wynikiem dobrej jakości drewna, bo jest suszone komorowo a nie gdzieś tam "sezonowane". Oj mój dziadek, który przepracował pół życia w tartaku by się uśmiał. A potem by powiedział: suszenie komorowe jest tylko nędzną namiastką prawdziwego sezonowania. A tak odnośnie tej "super impregnacji" drewna z tartaków, to traktowanie nawet najlepszym impregnatem drewna, które jest mokre nie ma najmniejszego sensu. Czy Daria wie co to jest osmoza? To niech Daria się dowie. A potem się zastanowi, które drewno ma szansę wchłonąć lepiej impregnat suche czy mokre. Przy mojej parterówce to musiałabym chyba na głowę upaść żeby podrażać konstrukcję dachu i stropu, co bym zrobiła gdybym zdecydowała się na tradycyjną ciesiółkę. Ale zapytałaś najpierw o cenę jednego i drugiego żeby się przypadkiem nie rozczarować? Daria, tylko mi się tu nie obraź przypadkiem na te moje słowa krytyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 10.03.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Jeżeli chodzi o ten wygląd to on jest właśnie wynikiem dobrej jakości drewna, bo jest suszone komorowo a nie gdzieś tam "sezonowane". Oj mój dziadek, który przepracował pół życia w tartaku by się uśmiał. A potem by powiedział: suszenie komorowe jest tylko nędzną namiastką prawdziwego sezonowania. A tak odnośnie tej "super impregnacji" drewna z tartaków, to traktowanie nawet najlepszym impregnatem drewna, które jest mokre nie ma najmniejszego sensu. Czy Daria wie co to jest osmoza? To niech Daria się dowie. A potem się zastanowi, które drewno ma szansę wchłonąć lepiej impregnat suche czy mokre. Przy mojej parterówce to musiałabym chyba na głowę upaść żeby podrażać konstrukcję dachu i stropu, co bym zrobiła gdybym zdecydowała się na tradycyjną ciesiółkę. Ale zapytałaś najpierw o cenę jednego i drugiego żeby się przypadkiem nie rozczarować? Daria, tylko mi się tu nie obraź przypadkiem na te moje słowa krytyki. Ale przyznasz, że to była ostra krytyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 10.03.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Ostra nie ostra wazne aby przekazywac pewne i sprawdzone informacje co by kogos nie wkopac ( brzydko mówiąc) P.S. jak tam dziewczyny? bol głowy przeszedl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 10.03.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Jeżeli chodzi o ten wygląd to on jest właśnie wynikiem dobrej jakości drewna, bo jest suszone komorowo a nie gdzieś tam "sezonowane". Oj mój dziadek, który przepracował pół życia w tartaku by się uśmiał. A potem by powiedział: suszenie komorowe jest tylko nędzną namiastką prawdziwego sezonowania. A tak odnośnie tej "super impregnacji" drewna z tartaków, to traktowanie nawet najlepszym impregnatem drewna, które jest mokre nie ma najmniejszego sensu. Czy Daria wie co to jest osmoza? To niech Daria się dowie. A potem się zastanowi, które drewno ma szansę wchłonąć lepiej impregnat suche czy mokre. Przy mojej parterówce to musiałabym chyba na głowę upaść żeby podrażać konstrukcję dachu i stropu, co bym zrobiła gdybym zdecydowała się na tradycyjną ciesiółkę. Ale zapytałaś najpierw o cenę jednego i drugiego żeby się przypadkiem nie rozczarować? Daria, tylko mi się tu nie obraź przypadkiem na te moje słowa krytyki. Ale przyznasz, że to była ostra krytyka nawet koło ostrej nie leżała - jak na faceta, bardzo sympatyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 10.03.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Mój poprzedni post o więźbie własnie do tego zmierzał: chcesz mieć malinowego fiacika - zapłać więcej niz inni. Można miec same ekstrasy, ale trzeba słono zapłacić. Nie kupi sie za rozsądna cene wysezonowanej więźby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 10.03.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 jakby ktos sie nudził: http://members.iinet.net.au/~pontipak/redsquare.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 10.03.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Witam piątkowo!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 10.03.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 jakby ktos sie nudził: http://members.iinet.net.au/~pontipak/redsquare.html Dobre Na razie uzyskuje ok. 5 sek, ale bede jeszcze trenował. Do 18tu bedzie chyba ciezko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 10.03.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 7sek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 10.03.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Na szczęscie niebieskie kwadraty poruszają się po stałej trasie, więc mozna sobie oszcować strategie.Mam juz 8 sek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 10.03.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 7sek udało mi się 13 wcześniej kręciłam się koło 4 sek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 10.03.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 11 sek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria 10.03.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Jeżeli chodzi o ten wygląd to on jest właśnie wynikiem dobrej jakości drewna, bo jest suszone komorowo a nie gdzieś tam "sezonowane". Oj mój dziadek, który przepracował pół życia w tartaku by się uśmiał. A potem by powiedział: suszenie komorowe jest tylko nędzną namiastką prawdziwego sezonowania. A tak odnośnie tej "super impregnacji" drewna z tartaków, to traktowanie nawet najlepszym impregnatem drewna, które jest mokre nie ma najmniejszego sensu. Czy Daria wie co to jest osmoza? To niech Daria się dowie. A potem się zastanowi, które drewno ma szansę wchłonąć lepiej impregnat suche czy mokre. Przy mojej parterówce to musiałabym chyba na głowę upaść żeby podrażać konstrukcję dachu i stropu, co bym zrobiła gdybym zdecydowała się na tradycyjną ciesiółkę. Ale zapytałaś najpierw o cenę jednego i drugiego żeby się przypadkiem nie rozczarować? Daria, tylko mi się tu nie obraź przypadkiem na te moje słowa krytyki. na pewno się nie obrażę ścięło mnie tylko, bo wiem że mam rację Współpracuję z Mitkiem od kilku ładnych lat i drewno konstrukcyjne to moja praca, więc nikt nie będzie mi wciskał że drewno z tartaku ścięte wczoraj jest lepsze od suszonego komorowo, struganego czterostronnie a przede wszystkim badanego maszynowo pod względem wytrzymałości. Takie konstrukcje jak produkuje Partner czy Eurotimber z poznania są stosowane PRZEDE WSZYSTKIM na supermarkety od rozpiętości nawet do 27 - 28 m BEZ podpór wewnętrznych i na dodatek pod dachówkę. Więc naprawdę Klaus wiem co mówię. Ja rozumiem że niektórzy inwestorzy maja przerost ambicji i próbują wchłaniać wszelkie informacje aby potem je "stosowac" w praktyce , ale człowiek zwyczajnie nie jest w stanie ogarnąć wszelkich informacji z budownictwa. Ja na drewnie sie znam i akurat w tym wypadku wiem co mówię. Na inne tematy nie będę się wypowiadać z taka pewnością, bo nie przestudiowałam ich tak dokładnie jak ten. A jeżeli chodzi o impregnację cisnieniową to byłam sama swiadkiem jak wygląda mokre drewno wyciagnięte z komory. Na co dzień współpracuję ze specjalistami z całej Polski i poruszamy problematykę ochrony drewna i jego wytrzymałości bardzo często. Jeżeli chodzi o cenę więźby z takiego drewna to bez przesady - z tego co wiem Partner i wszystkie inne autoryzowane zakłady Mitka mają cały czas klientów i nie narzekaja na krytyke odnosnie ceny. Na moja parterówkę, szkoda mi pieniędzy, czasu i nerwów żeby stosować drewno z tartaku. ech.... szkoda gadać .... ignorancja ..... Tylko Ty się teraz nie obraź , Klaus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 10.03.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 Doszedłem do 15sek.Przy 13tu znacznie przyspiesza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daria 10.03.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2006 jakby ktos sie nudził: http://members.iinet.net.au/~pontipak/redsquare.html Dobre Na razie uzyskuje ok. 5 sek, ale bede jeszcze trenował. Do 18tu bedzie chyba ciezko. udało mi się 14,5 sek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts