jacek-mierzyn 13.03.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Witam wszystkich Witam wszystkich, Monka, petycja już idzie do gminy, podpisało się 30 osób. Powołano się na przepis, który mówi, że jeśli w wyniku niekorzystnych działań gminy spadnie wartość naszych inwestycji/majątków mamy prawo domagać się odszkodowań od gminy. No i oczywiście z dopiskiem, że żywimy nadzieję, że działania gminy nie mają związku z nowymi wyborami. Monka, może też byście skrobnęli podobne pisemko. To już by było coś. Też jestem miezkańcem Grafitowej (jak na razie). Ze źródeł zblizonych do włądzy wiem, że lokalizacja przy Nasiennej jest raczej przesądzona. Przy rządach PiS argumentacja, że budowa kościoła obniża wartość nieruchomości sąsiadujących jest raczej karkołomna (aczkolwiek zgodna z moim światopoglądem). Z drugiej strony gdzieś ten kościól muszą wybudować. Druga rozważana lokalizacja to teren koło cmentarza (nie rzuciłem dokładnie wzrokiem za wskazującym palcem informatora ale chyba gdzieś za hurtownia drzewa, bo jesli na północ od cmantarza to Grafitowa znowu ma problem). Utrudni to znacznie proboszczowi dotarcie na wieczorna mszę - tam to tylko spacer. a może nasze osiedle (Grafitowa) też by się dołączyło do protestów? Czy to trochę za daleko? Przez te sniegi nie miałam ochoty sie tam zapuszczać żeby sprawdzać odległości, ale na moje oko to sąsiedzi ze skrajnego bloku będą mieli bardzo blisko.... jak najbardziej, nie wiem czy dobrze kojarzę, ale wydawało mi się, że teren pod ewentualny kościół to właśnie m-dzy Grafitową a Nasienną. Na mojej mapie nie ma jeszcze Grafitowej. Daria, czy ty będziesz mieszkać w tych powstajacych szeregowcach? Adria - Grafitowa to długa ulica ciągnąca się od Weleckiej do Nasiennej - ten teren pod ewentualny kościół jest położony wzdłuż Grafitowej. Ja tam mieszkam już od czterech lat i na szczęście w bloku z drugiej strony, poza tym za rok mam w planach przeprowadzić się na Bezrzecze, ale mieszkanie będę wynajmować. I spadnie jego atrakcyjność jak będzie tuż obok kościoła. Skontaktuję się z naszym zarządcą - on już będzie dalej informował mieszkańców. Ja to z sąsiadami żadnych przyjaźni akurat nie zawierałam - więc lepiej niech zajmą się tym nasi osiedlowi "aktywiści" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek-mierzyn 13.03.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Witam wszystkich Witam wszystkich, Monka, petycja już idzie do gminy, podpisało się 30 osób. Powołano się na przepis, który mówi, że jeśli w wyniku niekorzystnych działań gminy spadnie wartość naszych inwestycji/majątków mamy prawo domagać się odszkodowań od gminy. No i oczywiście z dopiskiem, że żywimy nadzieję, że działania gminy nie mają związku z nowymi wyborami. Monka, może też byście skrobnęli podobne pisemko. To już by było coś. a może nasze osiedle (Grafitowa) też by się dołączyło do protestów? Czy to trochę za daleko? Przez te sniegi nie miałam ochoty sie tam zapuszczać żeby sprawdzać odległości, ale na moje oko to sąsiedzi ze skrajnego bloku będą mieli bardzo blisko.... jak najbardziej, nie wiem czy dobrze kojarzę, ale wydawało mi się, że teren pod ewentualny kościół to właśnie m-dzy Grafitową a Nasienną. Na mojej mapie nie ma jeszcze Grafitowej. Daria, czy ty będziesz mieszkać w tych powstajacych szeregowcach? Adria - Grafitowa to długa ulica ciągnąca się od Weleckiej do Nasiennej - ten teren pod ewentualny kościół jest położony wzdłuż Grafitowej. Ja tam mieszkam już od czterech lat i na szczęście w bloku z drugiej strony, poza tym za rok mam w planach przeprowadzić się na Bezrzecze, ale mieszkanie będę wynajmować. I spadnie jego atrakcyjność jak będzie tuż obok kościoła. Skontaktuję się z naszym zarządcą - on już będzie dalej informował mieszkańców. Ja to z sąsiadami żadnych przyjaźni akurat nie zawierałam - więc lepiej niech zajmą się tym nasi osiedlowi "aktywiści" Znowu wciąłem się w czyjś tekst: Też jestem miezkańcem Grafitowej (jak na razie). Ze źródeł zblizonych do włądzy wiem, że lokalizacja przy Nasiennej jest raczej przesądzona. Przy rządach PiS argumentacja, że budowa kościoła obniża wartość nieruchomości sąsiadujących jest raczej karkołomna (aczkolwiek zgodna z moim światopoglądem). Z drugiej strony gdzieś ten kościól muszą wybudować. Druga rozważana lokalizacja to teren koło cmentarza (nie rzuciłem dokładnie wzrokiem za wskazującym palcem informatora ale chyba gdzieś za hurtownia drzewa, bo jesli na północ od cmantarza to Grafitowa znowu ma problem). Utrudni to znacznie proboszczowi dotarcie na wieczorna mszę - tam to tylko spacer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.03.2006 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Witam wieczorową porą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 13.03.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Wieczorkiem witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomadyna 14.03.2006 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Otwieram wtorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 14.03.2006 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 pozdrawiam wtorkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 14.03.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 czesc ponowie pytanie ile placiliscie za wylewki i tynki na gotowo? macie moze sprawdzona ekipe gdna polecenia? witam wtorkowo grupkę Laura_ms - zerknij na naszą listę rakingową (parę osób ma ją w swoich stopkach) może tam coś znajdziesz. ja robiłam dawno więc ceny nie adekwatne. Melduję - zamknęłam wreszcie garaż tak jak się należy - w sobotę przyjechali i po 2 godz. brama była na swoim miejscu. Mogę polecić - Bramont na Dąbrowskeigo - dobre ceny, różne typy bram (ogrodzeniowych też). Montażystów też mają super - szybciutko, czyściutko, bez zgrzytów, gratis poprawili mi bramę wjazdową - którą nie do końca dobrze zamontował taki jeden. pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 14.03.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.03.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 wtorkowo witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 14.03.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Też witam , czupurek, gratuluję bramy. Czekamy na fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 14.03.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Witam Wtorkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amo 14.03.2006 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 witajcie ale rzadko tu ostatnio wpadam a później ciężko wszystko przeczytać - tacy jesteście płodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 14.03.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 witajcie ale rzadko tu ostatnio wpadam a później ciężko wszystko przeczytać - tacy jesteście płodni Trzeba wpadać częściej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 14.03.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 witajcie ale rzadko tu ostatnio wpadam a później ciężko wszystko przeczytać - tacy jesteście płodni I co tam slychac jak sie mieszka . A ja mam nowego sasiada na Osadzie lesnej moze pamietasz Kinimono kupil dzialke ulice obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 14.03.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Oj Bryta cię zaraz twój nowy sąsiad za te Kimona opiórkuje On zwie się KinimoD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 14.03.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Oj Bryta cię zaraz twój nowy sąsiad za te Kimona opiórkuje On zwie się KinimoD Ale nume Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 14.03.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Witam wtorek to dobry dzien na pracę ... to do roboty ... pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 14.03.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Wypilam 2 kawe a dalej jestem taka spiaca A ja nigdzie nie balowalam ani nic nie pilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 14.03.2006 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Jeszcze sie nie buduje a widze pierwszy nonsens dlaczego brama do siatki zielonej kosztuje prawie 2 tysiace zl przeciez kluta u kowale z pod szczecina kosztuje okolo 2,5-3 . Juz sama nie wiem Tyl bedzie oczywiscie z siatki tak jak maja sasiedzi ale co z przodem ,przeciez ogrodzenie dobiera sie do domu a nie dom do ogrodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 14.03.2006 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Jeszcze sie nie buduje a widze pierwszy nonsens dlaczego brama do siatki zielonej kosztuje prawie 2 tysiace zl przeciez kluta u kowale z pod szczecina kosztuje okolo 2,5-3 . Znasz jakiegoś dobrego kowala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts