dzióbek 17.03.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 UWAGA ,UWAGA KONKURS kto znajdzie wiosnę i przyprowadzi ją na moja budowe ten w nagrodę otrzyma ?????? szczególy do uzgodnienia CZAS TRWANIA KONKURSU DO DNIA 22 03 2006 PO TYM terminie przyjdzie sama ta wiosna Ja znalazłam! Wychodzą tulipany u mnie w ogrodzie i ptaszki śpiewają Poproszę ją aby rozłożyła swoje ramiona na caaały Szczecin i okolice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 17.03.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Witam piątkowo i weekendowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 17.03.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Witam popoludniowo . Juz po obiadku . Dzisiaj bylo szybko czyli Spagetti jakaś zmowa, czy cóś? ja też spagetii dzisiaj. u mnie też jest to, szybkie danie 15-20 min. witam piąteczkowo. jutro laba z wyników wynika żem zdrowa (w miarę) tylko cholesterol w grupie podwyżzonego ryzyka, ciekawam od czego? pozdrowionka dla wszystkich. Didi - to ma fajnie. wita już wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 17.03.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 witam piątkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 17.03.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Witam juz piatkowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 17.03.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Oj Bryta cię zaraz twój nowy sąsiad za te Kimona opiórkuje On zwie się KinimoD Ale nume Nic sie nie stalo Pozdrawiam Witam A jak tam plany z budowa zaczynaz w 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 17.03.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Podnosze Ale pusto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 17.03.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Ale się grupka rozleniwiła, chyba przez tą przedłużającą się zimę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 17.03.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Didi i gdzie ta wiosna, bo u nas ciągle nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasnoludek 17.03.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Witam!Mam pytanie. Czy zmiana na poddaszu ścian z płyt gipsowo-kartonowych na ściany z cegły wymaga uzgodnień z architektem czy też nie? Są to wszystkie ściany działowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 17.03.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Witam! Mam pytanie. Czy zmiana na poddaszu ścian z płyt gipsowo-kartonowych na ściany z cegły wymaga uzgodnień z architektem czy też nie? Są to wszystkie ściany działowe. Raczej z konstruktorem. Wiekszość architektów się na tym nie zna. Najszybciej na to pytanie odpowie Ci kierownik budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krasnoludek 17.03.2006 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Witam! Mam pytanie. Czy zmiana na poddaszu ścian z płyt gipsowo-kartonowych na ściany z cegły wymaga uzgodnień z architektem czy też nie? Są to wszystkie ściany działowe. Raczej z konstruktorem. Wiekszość architektów się na tym nie zna. Najszybciej na to pytanie odpowie Ci kierownik budowy. Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 17.03.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Didi i gdzie ta wiosna, bo u nas ciągle nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 17.03.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Witam wszystkich. Klaus, nawiązuję do naszej wymiany zdań na temat instalacji CO/CW. Na pewno spróbuję w "Miedziku". Słyszałeś coś dobrego o nich? Tzn. nie o Vaillancie ale o tym wykonawcy? Robili kotłownię u mojego teścia. Ogólnie nie najgorzej. Dałem im też do wyceny moją instalację. Wygląda, że ceny są ok. Jak chcesz to podam Ci szczgóły ale cena ostateczna mocno zależy od konfiguracji. Oni handlują też WOLFem, który jest trochę tańszy (w moim przypadku 2000zł) a podobno nie gorszy od Vaillanta czy Viessmanna. Niektórzy zachwalają Pańkę ale ja na razie nie miałem okazji się o tym przekonać bo robi mi ofertę już 3 miesiące. Myślę, że możesz do niego też uderzyć. A tak w ogóle to na stronach producentów kotłów jest wiele adresów do autoryzowanych instalatorów, jak masz czas i ochotę to można by to posprawdzać. Jak się czegoś ciekawego dowiesz to daj znać proszę i mi. Hm, oferta w "Miedziku" (Wolf, instalacja bez zmiękczacza wody i filtra) jeszcze ciekawsza - 49 tys. O Boże, chyba muszę trochę spiłowac rogi, bo w drzwiach już się nie mieszczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 17.03.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Witam wszystkich. Klaus, nawiązuję do naszej wymiany zdań na temat instalacji CO/CW. Na pewno spróbuję w "Miedziku". Słyszałeś coś dobrego o nich? Tzn. nie o Vaillancie ale o tym wykonawcy? Robili kotłownię u mojego teścia. Ogólnie nie najgorzej. Dałem im też do wyceny moją instalację. Wygląda, że ceny są ok. Jak chcesz to podam Ci szczgóły ale cena ostateczna mocno zależy od konfiguracji. Oni handlują też WOLFem, który jest trochę tańszy (w moim przypadku 2000zł) a podobno nie gorszy od Vaillanta czy Viessmanna. Niektórzy zachwalają Pańkę ale ja na razie nie miałem okazji się o tym przekonać bo robi mi ofertę już 3 miesiące. Myślę, że możesz do niego też uderzyć. A tak w ogóle to na stronach producentów kotłów jest wiele adresów do autoryzowanych instalatorów, jak masz czas i ochotę to można by to posprawdzać. Jak się czegoś ciekawego dowiesz to daj znać proszę i mi. Hm, oferta w "Miedziku" (Wolf, instalacja bez zmiękczacza wody i filtra) jeszcze ciekawsza - 49 tys. O Boże, chyba muszę trochę spiłowac rogi, bo w drzwiach już się nie mieszczą. To chyba zdzierstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 17.03.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Witam! Mam pytanie. Czy zmiana na poddaszu ścian z płyt gipsowo-kartonowych na ściany z cegły wymaga uzgodnień z architektem czy też nie? Są to wszystkie ściany działowe. Raczej z konstruktorem. Wiekszość architektów się na tym nie zna. Najszybciej na to pytanie odpowie Ci kierownik budowy. Dziękuję! Poza tym zależy to od rodzaju stropu. Jeśli jest to monolityczny, to prawie zawsze można dać ściany działowe z cegły w dowolnym miejscu. Jeśli jest to strop prefabrykowany (np. terriwa, ackerman, fert, itp), to trzeba zaprojektować w miejscu gdzie będzie stała ściana z cięzkich materiałów, dodatkowe żebro rozdzielcze. Nie wiem jak jest ze stropami z płyt kanałowych, ale mysle że podobnie jak z monolitycznymi. Na stropach drewnianych nie słyszałem, aby ktokolwiek stawiał ścianki murowane. pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 17.03.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 witam w piąteczek-i zeby było smiesznie też zrobiłam spaghetti-mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 17.03.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Kaso1--ładna liczba postów-1111 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 17.03.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Ja prawopodobnie zdecyduje się na Miedzika (ale tego który jest w Stargardzie). Negocjowałem ceny z wieloma instalatorami i sklepami. Najpierw ustaliłem dokładnie co chcę (lista zawierała ponad 70pozycji), a nastepnie dałem to do wyceny (wszyscy dostali to samo). Różnice były znaczne. Najlepszą oferte miał sklep Metalik, ale oni nie zajmują się montażem. Miedzik nie zrobił mi oferty cenowej, ale podał jakich rabatów udzielaja od cen producenta. Wygladało to blado, ale okazało się, że Miedzik ma jakieś swoje własne cenniki od których daje rabaty i nie wyglada to tak tragicznie. Powiedziałem gościowi z Miedzika, na jaką kwotę mam najlepszą ofertę. On zaproponował, ze przeliczy moje zestawienie jeszcze raz i do mnie oddzwoni. Jak powiedział, tak zrobił. Faktycznie dał niższą cene. Teraz musze się do niego wybrać, aby ustalic , czy czegoś nie pominął. Jeśli nie, to go biorę, bo robociznę ma w bardzo przyzwoitych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 17.03.2006 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Kaso1--ładna liczba postów-1111 Teraz już nieładna Nie zwracam wiekszej uwagi na liczniki, więc to przeoczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts