bryta 23.03.2006 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Dzieki Trobe . Widze ze z tym wszystkim bede miala troche problemow . Ja nie cierpie podejmowac decyzji . Naleze do tych osob co nie potrafia odkurzacza wybrac a co dopiero projekt i reszte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 23.03.2006 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Uwaga! Dziś na naszym ogrodzie odkryliśmy 3 fioletowe krokusy i jeden żółty Wiosna idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 23.03.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Sluchajcie jak robiliscie podmurowke pod ogrodzenie to czy wystarczy na glebokosci 0,8 metra . Czy oprocz zbrojenia i betonu jeszcze czegos potrzebuje Czy podmurowke robiliscie wczesniej , czy czekaliscie ze zostanie betonu np z fundamentow Witam wszystkich. Bryta, na pewno trzeba poniżej głębokości przemarzania, więc w naszym rejonie te 0,8 m jest akurat wartością graniczną. Co do terminu, myślę że zależy to głównie od Twoich chęci, finansów i czasu. Na pewno w czasie większych prac (głównego betonowania) warto miec miejsce, gdzie można wylac nadmiar betonu (z pożytkiem). Z drugiej strony u mnie do tej pory nie zdarzyło się, żeby coś zostało (szef ekipy świetnie wylicza potrzebną ilośc). U mnie było podobnie! Budowlaniec tak mi wyliczał ilość betonu, że ani razu ani nie zabrakło, ani nie było za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 23.03.2006 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Ja nie cierpie podejmowac decyzji . Naleze do tych osob co nie potrafia odkurzacza wybrac a co dopiero projekt i reszte Ja z dezodorantem mam problem jaki wybrać, a z projektem owszem długo szukaliśmy ale oboje z mężem nam nie pasowały a jak już znaleźliśmy to byliśmy oboje zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.03.2006 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 My caly czas szukamy projektu fakt ze mamy jeszcze duzo czasu .Najgorzej wypada to czy parterowy tak jak myslelismy na poczatku czy z podaszem przy WZ minimum 35 stopni to w parterowce jest mnostwo podasza i wychodz duza chalupa a my chcemy miec maly domek A dzialke wybieralismy z 4 lata no ale jest piekna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 23.03.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 My caly czas szukamy projektu fakt ze mamy jeszcze duzo czasu .Najgorzej wypada to czy parterowy tak jak myslelismy na poczatku czy z podaszem przy WZ minimum 35 stopni to w parterowce jest mnostwo podasza i wychodz duza chalupa a my chcemy miec maly domek A dzialke wybieralismy z 4 lata no ale jest piekna to samo będzie z domem - cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 23.03.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 My caly czas szukamy projektu fakt ze mamy jeszcze duzo czasu .Najgorzej wypada to czy parterowy tak jak myslelismy na poczatku czy z podaszem przy WZ minimum 35 stopni to w parterowce jest mnostwo podasza i wychodz duza chalupa a my chcemy miec maly domek A dzialke wybieralismy z 4 lata no ale jest piekna Bryta, ja lubię wszystko dobrze przemyślec zanim podejmę decyzję a z szybkich wyborów często jestem niezadowolona i dotyczy to zarówno zakupu kosmetyków, ciuchów, jak i ważniejszych rzeczy. Projektu dla siebie nie znalazłam w gotowcach ale to dlatego, że zakładałam dom zdecydowanie mniejszy, niż buduję i żaden nie był zadowalający. Zamówiliśmy projekt indywidualny i mimo, że miałam ściśle określone potrzeby i pracowaliśmy nad nim sześc miesięcy, i tak nie jestem całkowicie zadowolona. Wyszedł zdecydowanie większy, niż w załozeniach, poza tym dopiero teraz dostrzegłam istotny feler, którego już nie poprawię. Namawiam Cię na parterówkę, to jest moje marzenie. Nawet nakaz dachu o kącie 35 stopni mnie nie przerażał (zawsze mozesz tam miec bardzo pojemną graciarnio-przechowalnię albo po prostu poddasze zupełnie nieużytkowe, ktore nie zwiększy Ci powierzchni domu). Niestety, uległam Synowi i buduję z poddaszem ale do tej pory, tak naprawdę, nie mogę tego zaakceptowac. Wyjściem byłaby budowa drugiego ale już chyba życia mi nie wystarczy, więc spróbuję pokochac to, co bedę miała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.03.2006 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 My caly czas szukamy projektu fakt ze mamy jeszcze duzo czasu .Najgorzej wypada to czy parterowy tak jak myslelismy na poczatku czy z podaszem przy WZ minimum 35 stopni to w parterowce jest mnostwo podasza i wychodz duza chalupa a my chcemy miec maly domek A dzialke wybieralismy z 4 lata no ale jest piekna Witam, 35 stopni to taka graniczna wartość, przy której ładnie wygląda kopertowy dach na domu parterowym. Poddasze wychodzi wtedy niewielkie, a czasem taka rezerwa się przydaje, np. na stryszek, pokój dla gości lub ... świątynię dumania Ech kopertowy dach - to też marzenie, z którym przyszło mi się pożegnać . W każdym razie, czas spędzony na przeglądaniu chyba ze 2000 gotowych projektów nie był czasem straconym. Choć w końcu zdecydowałam się na indywidualny, który spełnia moje potrzeby i zarazem mieści się na małą, nieregularną działkę, to przynajmniej dokładnie wiedziałam, czego oczekuję i jakie pomysły chciałabym "odgapić". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.03.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Maggi ale porzegnalas sie z dachem kopertowym z powodu WZ czy kosztow . Parterowe tez wydaja mi sie praktyczniejsze tylko ta ilosc dachu z 300m i czesto duze powierzchnie zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 23.03.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Ja juz tez chyba przejrzalam z 2000 tys projektow i zawsze co brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 23.03.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Maggi ale porzegnalas sie z dachem kopertowym z powodu WZ czy kosztow . Ani - ani. Niewielki możliwy obrys domu i jego kształt (zbliżony do litery L) spowodował, że na poddaszu szkoda mi było tracić powierzchni na dodatkowe skosy i dlatego mam dwa dwuspadowe dachy zachodzące na siebie. Za to z lukarenką, którą chyba też polubię. . Powierzchnia zabudowy parterowego domu jest większa, ale Twoja działka chyba jest dość spora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 24.03.2006 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Witam końcowotygodniowo! Dzisiaj temp. -2, słońce+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maro74 24.03.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Umnie było -5 . Piątkowo witam Ojeju pierwszy raz otworzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 24.03.2006 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Ja juz tez chyba przejrzalam z 2000 tys projektow i zawsze co brakuje Witam wszystkich w ten cudowny wiosenny poranek Bryta może indywiduala w takim razie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 24.03.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 pozdrawiam piątkowo! ale zimno i to na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 24.03.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 ??? U mnie na zacienionym termometrze jest +14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 24.03.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Maggi ale porzegnalas sie z dachem kopertowym z powodu WZ czy kosztow . Ani - ani. Niewielki możliwy obrys domu i jego kształt (zbliżony do litery L) spowodował, że na poddaszu szkoda mi było tracić powierzchni na dodatkowe skosy i dlatego mam dwa dwuspadowe dachy zachodzące na siebie. Za to z lukarenką, którą chyba też polubię. . Powierzchnia zabudowy parterowego domu jest większa, ale Twoja działka chyba jest dość spora? Witam wszystkich Moja dzialka ma 30m na 40 wiec nie jest najgorzej Ale fakt ze powierzchnia przy dwuspadowym jest wieksza a i koszty pewnie mniejsze Tak np w niemczech dachow czterospadowych jest nie wiecej niz 20 % a takich trudnych wielospadowych to prawie sie nie spotyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 24.03.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Ja juz tez chyba przejrzalam z 2000 tys projektow i zawsze co brakuje Witam wszystkich w ten cudowny wiosenny poranek Bryta może indywiduala w takim razie? Ale to trzeba jeszcze wiedziec co sie chce I przewaga gotowych jest tym wieksza ze czesto mozna spotkac zdiecia bo ktos juz budowal a czasami projekt wydawal sie przecietny a w praktyce wyszedl super. A czasami odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 24.03.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Witam! musiałam się zalogować, żeby wejść na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 24.03.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 ??? U mnie na zacienionym termometrze jest +14 gdzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts