monka 25.03.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Witam wieczorkiem Znowu napadało, że aż biało się zrobiło W Szczecinie pada snieg aż wyjrzałam przez okno, no i niestety pada witam wieczorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 25.03.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 u mnie w berlinie mgla i z 4 stopnie na plus nieprzyjemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 25.03.2006 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 u nas miał być dzisiaj deszcz i tego się spodziewałam ale znowu śnieg ja już mam dość, chcę słońca.... u nas też dzisiaj zimno wybrałam się na spacer na budowę i nie było zbyt przyjemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 25.03.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 u nas miał być dzisiaj deszcz i tego się spodziewałam ale znowu śnieg ja już mam dość, chcę słońca.... u nas też dzisiaj zimno wybrałam się na spacer na budowę i nie było zbyt przyjemnie A jak daleko masz zawansowana budowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 25.03.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 stan surowy otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 25.03.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 No to pewnie czekasz na wiosne aby konczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 25.03.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 No pewnie że czekam i się doczekać nie mogę Na razie to mam problem żeby na działkę wjechać z jakimkolwiek towarem błocko jest spore a buty po dzisiejszym spacerze ważą parę kilo więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 25.03.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 No pewnie że czekam i się doczekać nie mogę Na razie to mam problem żeby na działkę wjechać z jakimkolwiek towarem błocko jest spore a buty po dzisiejszym spacerze ważą parę kilo więcej Jestes zadowolona z ekipy stanu surowego. Mialas szczecinska czy gorali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 25.03.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Jestes zadowolona z ekipy stanu surowego. Mialas szczecinska czy gorali właściwie to nie wiem co napisać zadowlona jestem dom do stropu postawił mój mąż z pomocą znajomych, strop i ściany szczytowe i stawiała ekipa górali (miał to robić słynny na forum p. Krzak ale w tym czasie kończył budowę mojej znajomej i polecił nam inną ekipę) dach robili nam szczecińscy wykonawcy. W sumie to nie mam zdnych zastrzeżeń do ekip, obyło się bez zgrztów i ten etap wspominam miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombi 25.03.2006 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 witam wieczorowo i potwierdzam przybyła zima koniec budowania czekamy na wiosne a mamy tak duże chęci do budowy GDZIE TA WIOSNA KTO JĄ ZNAJDZIE już nie ogłaszam KONKURSU bo nie chcę zapeszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jelik 25.03.2006 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2006 Witam wszystkich Opierajac się na doświadczeniu niektórych z was którzy swoje już z budową domu przeszli to chciałbym podpytać was o radę n/t inwestycji którą chce poczynić, jak myślicie jaka kasę muszę szykować na wybudowanie zamieszczonego ponizej domu i jeszcze małe pytanko; poradzcie czy projekt ten nadaje się do wybudowania na działce z wjazdem od zachodu lub wschodu?Wiem ze co niektórym z was te moje pytania zdawać się będą banalne ale wiecie dopiero kupuje działeczkęZ góry dzięki za info no i pozdrawiam. http://www.domna5.pl/index.php?opcja=details&id=21&nazwa_projektu=PORANEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 26.03.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Witam Zima? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 26.03.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Witam wszystkich Opierajac się na doświadczeniu niektórych z was którzy swoje już z budową domu przeszli to chciałbym podpytać was o radę n/t inwestycji którą chce poczynić, jak myślicie jaka kasę muszę szykować na wybudowanie zamieszczonego ponizej domu i jeszcze małe pytanko; poradzcie czy projekt ten nadaje się do wybudowania na działce z wjazdem od zachodu lub wschodu?Wiem ze co niektórym z was te moje pytania zdawać się będą banalne ale wiecie dopiero kupuje działeczkę Z góry dzięki za info no i pozdrawiam. http://www.domna5.pl/index.php?opcja=details&id=21&nazwa_projektu=PORANEK Wg mnie jeśli taki układ domku to wjzad od zachodu. Wtedy garaż jest od północy a salon od południa, a kuchnia od wschodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 26.03.2006 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Witam wszystkich Dzisiaj niedziela wiec odrabialam zaleglosci w spaniu A u mnie deszcz niby ma byc popoludniu +12 a teraz jest +5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 26.03.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Wkoncu doczytalam nie wiem czy aktualny podatek za pow . mieszk 0,39 za garaz wolnostoj . 4.49 Teraz to rozumiem dlaczego wiekszosc buduje garaze w bryle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 26.03.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Witam wszystkich Opierajac się na doświadczeniu niektórych z was którzy swoje już z budową domu przeszli to chciałbym podpytać was o radę n/t inwestycji którą chce poczynić, jak myślicie jaka kasę muszę szykować na wybudowanie zamieszczonego ponizej domu i jeszcze małe pytanko; poradzcie czy projekt ten nadaje się do wybudowania na działce z wjazdem od zachodu lub wschodu?Wiem ze co niektórym z was te moje pytania zdawać się będą banalne ale wiecie dopiero kupuje działeczkę Z góry dzięki za info no i pozdrawiam. http://www.domna5.pl/index.php?opcja=details&id=21&nazwa_projektu=PORANEK Wg mnie jeśli taki układ domku to wjzad od zachodu. Wtedy garaż jest od północy a salon od południa, a kuchnia od wschodu Witam, dokładnie tak. Projekt ładny i sensownie rozplanowany przy takim układzie stron świata. Zastanowiłabym się nad wydłużeniem połaci dachu nad tarasem, aby go choć częściowo zadaszyć. Okna z łukiem pewnie podniosą koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 26.03.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Witam niedzielnie Wczoraj śnieg, dzisiaj deszcz i mamy chlapę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 26.03.2006 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Brzydka ta pogoda Witaj Jelik a dzialeczke kupiliscie na prawobrzezu czy lewobrzezu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 26.03.2006 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Wg mnie jeśli taki układ domku to wjzad od zachodu. Wtedy garaż jest od północy a salon od południa, a kuchnia od wschodu Dokładnie tak, jak pisze Didi. Mogę miec pewne uwagi? Mały wiatrołap. zastanów się, gdzie będzisz trzymac okrycia wierzchnie, buty, parasole itp., chyba że wykorzystasz przestrzeń pod schodami. Może lepiej wtedy zrobic do niej dostęp od strony wiatrołapu? Na poddaszu pokoje są małe (szczególnie ten 9-metrowy) , chyba że podana jest ich powierzchnia tylko pełnowartościowej wysokości i bedzie jeszcze coś pod skosami. Ja mam jeden tak mały w bloku i naprawdę nie jest wygodny. Zastanów się, jak sensownie wykorzystac takie pokoje, zwłaszcza że trzeba pomieścic gdzieś ciuchy a te garderoby są malutkie i na pewno sporą częśc ich powierzchni zabierają skosy. Oczywiście, jak u większości z nas, pewnie decydują względy finansowe. Ostatnia uwaga. Ja też mam w swoim projekcie indywidualnym pewien błąd (niedogodnośc), co zauważyłam, niestety, dopiero teraz. Mianowicie przejście z garażu do pomieszczenia gospodarczego (+) a następnie do kuchni (-). Zastanawiam się, czy nie będzie mnie wkurzac (na pewno będzie!) potrzeba ciągłego mycia podłogi w kuchni, do której będę wchodzic z garażu, wnosząc wszystkie brudy. Co do kosztów - nie powinny byc wielkie, bo metraż nieduży, prosta bryła, prosty dach ale prawdziwe koszty można oszacowac dopiero mając w ręce projekt konstrukcyjny. Elementy podrażające budowę, to łukowe okna i balkony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jelik 26.03.2006 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Brzydka ta pogoda Witaj Jelik a dzialeczke kupiliscie na prawobrzezu czy lewobrzezu Witam Jestem w trakcie załatwiania formalności dotyczacych działki na prawobrzeżu, facet ma do sprzedania duże podwórze (50 arów) i chce to przeznaczyć na sprzedaż.Wystepuje (ja) za kilka dni o wypis ze studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego tego terenu (ponadto musze dołaczyć dwie mapki tego terenu - ponoć to konieczne). Nie ukrywam że miejsce jak dla mnie extra no i zadowalajaca cena (50 zł/m. z uzbrojeniem w drodze. Chcę nabyć działke 1200 m a moze dwie? Zobaczymy. W kazdym razie pewna geodetka, która docelowo będzie dzielić to podwórze na mniejsze działki sugerowała abym w taki własnie sposób zaczął załatwiać formalności. Dopiero zaczynam także trochę się motam. Za kazdą radę dziękuję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts