Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Sami jesteśmy nowi i witamy nowych :p :p .

Peterz-sprawdziłem ceny w Promixie-rzeczywiście mają dobre.W związku z tym, że hurtownia jest na Mierzynie to rzut beretem do naszej budowy-z pewnością się jakoś dogadamy. Właściciel jest skłonny do negocjacji, może ze względu na odleglość i koszty transportu. Nie ukrywam, że dla nas to takze byłaby wygoda.

Damy znać o kolejnych postepach naszej budowy i o tym czy ceny w Promixie sa rzeczywiscie najlepsze.

Iwona i Wojtek

Cieszę się ze mogłem pomóc ..

a my dziś zamówiliśmy okna u Kowalskich .. :D :lol: :) (też na Mierzynie) :lol:

PS. aż mi kapcie spady jak podliczyłem stan surowy-otwarty :evil: :o :evil: :o .. ale cóż, fundamenty w skarpie, strop monolityczny .. dachówka Creaton .. i jest efekt :o :evil: :o :evil:

ale nic to - jedziem dalej :lol: :wink:

Pozdrawiam, Piotr (PeterZ)

octopus - powołaj sie na Piotra z budowy w Dobrej przy Poziomkowej - może extra rabacik będzie przyznany ..

Dobry wieczor wszystkim,

Pytanie - czy ktos ma jakies info na temat developera o nazwie "jedynka", jakies doswiadczenia etc.

dzieki

Hej

Jedynka to duża firma budowlana startująca w dużych przetargach publicznych i pod tym względem pewna finansowo - no chyba, że popłynie na jakimś dużym kontrakcie. Miałem okazję współpracować z tą firmą na polu biznezu przy realizacji komendy wojewódzkiej straży pożarnej w Szczecinie. Firma ta forsuje najtańsze materiały, żeby sama najwiecej zarobić, w końcu trzeba z czegoś utrzymać taką siedzibę na Bohaterów Warszawy. Na Twoim miejscu szukałbym jakiejś mniejszej firmy pracujacej na mniejszych marżach. Unikałbym takich firm jak Budimex, Mitex a przede wszystkim Triad i Corlux (ul Południowa). To firmy złodzieje.

pozdrowionka

Zdecydowanie nie wchodź w interesy z Jedynką. Mam okazję doświadczac wątpliwej przyjemności mieszkania od 14 lat w bloku przez nią wybudowanym. Nic nie zmienia fakt, że minęło tyle lat - to firma moloch i na pewno rządzi się tymi samymi zasadami, co 14 lat temu.

Wieczorkiem witam!! :lol:

Ile się czeka na pozwolenie w starostwie polickim?? :roll:

no my czekaliśmy równiutko miesiąc .. :lol: 8)

a ja równiutko dwa :-? i jeszcze miałam problem z uprawomocnieniem decyzji bo czekano na zrotkę od listu, którego nigdy nie wysłano :roll:

:o :o nie załamuj, bo mam ekipę na połowę maja, a moje papiery dopiero wśrodę pójdą do starostwa, a tu po drodze jeszcze święta, coś mi się to wssystko przeciągnęło za bardzo :-? :-?

Czy rozważał ktoś kiedyś stawianie ścian fundamentowych z silki zamiast z bloczka betonowego ??

Witaj zmartwychwstały!

Mimo, że buduję z Silki, mam betonowe bloczki fundamentowe. Jakoś zabrakło mi wiary w Silkę w ziemi ze względu na dużą nasiąkliwośc. Z drugiej strony, może warto pogadac o tym z przedstawicielem technicznym Xelli.

tomadyna podpisy zbirał włąsciciel drugiego domu po lewej z Klausa ulicy to ta pierwsza prawa odnoga od miejsca gdzie kończy sie cywilizacja na zaściankowej chyba Bluszczowa

Dziękuję za INFO.

A co do GG to przepraszam to moja córka młodsza się dorwała do kompa mojego.

hhihihi kochane dzieciaki skad ja to znam :))

a ja równiutko dwa :-? i jeszcze miałam problem z uprawomocnieniem decyzji bo czekano na zrotkę od listu, którego nigdy nie wysłano :roll:

:o :o nie załamuj, bo mam ekipę na połowę maja, a moje papiery dopiero wśrodę pójdą do starostwa, a tu po drodze jeszcze święta, coś mi się to wssystko przeciągnęło za bardzo :-? :-?

dzióbek ale moją decyzję obrabiała "najlepsza" pani :-?

musisz dowiedzieć się kto będzie wydawał twoja decyzje i po prostu dzwoń co jakiś czas żeby zorientować sie na jakim etapie jest sprawa.

Nie chcę straszyć ale po wydaniu decyzji jest jeszcze dwa tygodnie na uprawomocnienie i potem tydzień na zawiadomienie o rozpoczeciu robót.

Także składaj jak najszybciej a potem pilnuj !

Wieczorkiem witam!! :lol:

Ile się czeka na pozwolenie w starostwie polickim?? :roll:

no my czekaliśmy równiutko miesiąc .. :lol: 8)

moje papiery jeszcze w ZUD mam nadzieje że w środę pójda dalej a ekipa zaczyna 4,05 :o :o :o słabo to widzę

no właśnie Delf [/b]trafiłes w 10 ale spoko przejrzałam forum w sprawie elewacji i wybrałąm 3 z brazowa dachówka i teraz kolej przekabacic mezusia-mini daltoniste :lol:

Dom brązowo-beżowy będzie montonny. Ja stawiam na dach antracytowy. Może da się meżowi-daltoniście wmówic, że ten antracyt jest pięknym, "głębokim" brązem? :wink:

Też jestem ciekawa, ale zdaję się, że miraśka robiła już wycenę i lepiej wypadł euroklinkier, chyba?? Tylko u mnie to chyba promix odpada za daleko, euro... jest bliżej.

Dzióbek, odległośc nie jest zaporowa. Oczywiście na pewno ma wpływ na cenę ale nie przesądza niczego. Euroklinkier jest drogi. Trzeba naprawdę ostro się targowac, żeby zeszli do sensownej ceny. Ich głównym argumentem jest to, że sprzedają materiał tylko renomowanych firm. No i tu zaczynają się dyskusje o wyższości świąt jednych nad drugimi, chociaż trochę racji czasem mają. Żeby porównac oferty, trzeba brac pod uwagę dokładnie te same materiały i o tych samych parametrach albo z góry założyc, że współpracuje się z jedną polecaną hurtownią, nie zagłębiając się w niektóre tematy.

PS. aż mi kapcie spady jak podliczyłem stan surowy-otwarty :evil: :o :evil: :o .. ale cóż, fundamenty w skarpie, strop monolityczny .. dachówka Creaton .. i jest efekt :o :evil: :o :evil:

ale nic to - jedziem dalej :lol: :wink:

Pozdrawiam, Piotr (PeterZ)

Peterz, pocieszę Cię, że nie jesteś sam. Ja po swoich fundamentach do tej pory "szukam kapci". :wink:

A'propos, też kupilam Creatona, ale Kera-Pfanne.