Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

dokładnie nie policzyłam ale mam tak 3 kępy krokusików fioletowych po ok 25szt czyli 75szt

4 kępy biało-żółtych po 30 szt i jedna z 50szt czyli 170szt

razem ok 245

no to by się zgadzało, bo coś koło 250 wsadzaliśmy

acha i już hiacynty zaczynają wychodzić

ja tego tez mialam posadzonych duzo..ale widac niestety czesc cebulek zostala wykopana i wraz ze stara trawka wyladowaly na smieciach :lol:

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

:cry: no to mi smutno, że zauważyłam tylko jednego. jakieś ciężkie warunki mam, lub sadzić nie umiem buuuu

cos ty...sadzic to akurat najmniejszy jest problem....masz gline....

ale polecam kup sobie eukomis do donic ( ja wlasnie posadzilam w duzej donicy 4 sztuki....bedziesz miala super na tarasiku. wsadzilam tez do duzej donicy 14 lilii mieszncow azjatyckich :lol:

czekam na sezonik...mam jeszcze 6 duzych donic do obsadzenia na stale

Właśnie próbowałam przeczytać wszystkie strony od początku........ poddaję się :o

Wyczytałam, że w 2003 w marcu było jakieś spotkanko 8) . Nie wiem czy póżniej były (nie dotrwałam). Może by tak powtórzyć? :lol:

Ja już kilka razy podnosiłam ten temat, ale potrzebujemy osoby, która by skrzyknęła nas wszystkich i zarezerowała lokal na spotkanie.

A ostatnie spotkanie było (chyba ) w listopadzie 2004.

A może lepiej jak zrobi się ciepło na łonie natury, jakieś ognicho, piwko i kiełbaski - fajnie by było się spotkać :roll:

To może u mnie na działce 8) - skoro budować nie mogę to może choć na balangę się działka przyda :-?

OOOOO :D

wproszę się również 8) .......... po sąsiedzku :D :D

Teska - cenne info.

Didi - "oranżeryja" to jest tak na niby, ot pokój z większą iloscią szkła i stoją zwyczajne kwiaty yuka, draceny i inne takie, bo w sumie jeszcze się za niego nie wzięłam, a ile znowu kwiatów można postawić na podłodze?

aha i sa swietne doniczki w stylu japonskim...

Teska - cenne info.

Didi - "oranżeryja" to jest tak na niby, ot pokój z większą iloscią szkła i stoją zwyczajne kwiaty yuka, draceny i inne takie, bo w sumie jeszcze się za niego nie wzięłam, a ile znowu kwiatów można postawić na podłodze?

aha i sa swietne doniczki w stylu japonskim...

ja już chyba 100lat w makro nie byłam

Teska - cenne info.

aha i jak wiesz jezdze do Torgelow.....sa super podstawki pod donice na kolkach, tansza ziemia ( mieszanki) no i kupilam ostatnio clematisy pillou piekne zdrowe okazy, 20 sztuk wieloletnich bratkow za wsie zaplacilam 1 euro... a sasiadka Ula kupila male karlowe wisnie i czeresnie.....

jakbyś kciała towarzystwo kiedyś to może bym z tobą pojechała. ty załatwiać sprawy, a ja ziuu między półki :p

no My z Ulą jezdzimy miedzy polki.....aha i sprzecik gardeny jest tanszy jakis pompy jakies fontanny itp...

jedziemy po swietach, albo krotko przed :lol:

to ewentualnie daj znać, pokazałabys gdzie jechać

mozesz jechac z nami.....jeno autem bo chcemy kupic duze donice ( wielgasne i nie wiem czy wleza do auta....w ilosci 3 sztuk...do tego pare worow ziemi....hahahaha

tylko my jedziemy przed poludniem....no chyba ze moze w sobote...ale to dam znac...

Mam pytanko!

Czy ktos z was aneksował pozwolenie na budowę?

Chcę wprowadzić kilka zmian i niestety musi się to odbyć aneksem. Więc poproszę o podpowiedź.

Ja zmieniałam decyzję o pozwoleniu na budowę - zmiana sposobu użytkowania i zmiana wyglądu elewacji.

powiedz jak to się dobywa, bo jestem zielona

to ewentualnie daj znać, pokazałabys gdzie jechać

mozesz jechac z nami.....jeno autem bo chcemy kupic duze donice ( wielgasne i nie wiem czy wleza do auta....w ilosci 3 sztuk...do tego pare worow ziemi....hahahaha

tylko my jedziemy przed poludniem....no chyba ze moze w sobote...ale to dam znac...

uno problemo autem, czy nie. mam trochę zaległego urlopu i jeżeli wasz termin nie wejdzie mi w paradę z obowiazkami, to chętnie pociągnę i przedpołudniem. jak mówię przetrę szlak