delf 30.03.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Offtopic: Czy ma ktoś w zasięgu swoich możliwości planimetr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 30.03.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Klaus doszły mnie słuchy, że poznałeś mojego męża wiem tylko tyle, bo rozmawiałam z nim 1 minutę A gdzie i kiedy bo nie kojarzę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 30.03.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 TAK -kogucik na dachu a ten okrecik to super spawa-haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 30.03.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Offtopic: Czy ma ktoś w zasięgu swoich możliwości planimetr? What is it? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 30.03.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Offtopic: Czy ma ktoś w zasięgu swoich możliwości planimetr? What is it? To po polsku było Klaus no takie urządzenie do liczenia powierzchni na kartce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 30.03.2006 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Offtopic: Czy ma ktoś w zasięgu swoich możliwości planimetr? What is it? To po polsku było Klaus no takie urządzenie do liczenia powierzchni na kartce. Na kartce? Czyli co? Ołówek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jelik 30.03.2006 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Witam wszystkich w to deszczowe popołudnie Jestem na etapie poszukiwań działki na terenie prawobrzeża. Udało mi sie namierzyć faceta który ma spore podwórze i jest w stanie je odsprzedać do celów budowy (50 arów). Zainteresowałem sie tym bo dobra cena no i lokalizacja odpowiednia. Oczywiscie chciałbym nabyc tylko częśc tej powierzchni , no ale zeby docelową działeczke nabyć to chciałbym aby była ona w pełni wyznaczona jako działka budowlana. Facet nie rusza tyłka aby załatwiać te formalności a mi mimo wszystko zależy na tym miejscu.Za radą pewnej pani geodetki kupiłem mapę tego terenu i udałem sie do przecudownego Udziału Urbanistyki z wnioskiem o ustalenie warunków zabudowy ( nie ma planu zagospodarowania przestrzennego) ale cóz tam okazało sie jeszcze ze potzrzeba dostarczyć odpowiednie załączniki,tzn.:okreslenie zapotrzebowania na wode, enenrgie oraz sposobu odprowadzania zanieczyszczen, okreslenie planowanego sposobu zagospodarowania terenu oraz charakterystyki zabudowy , wykazanie dostepu działki do drogi publicznej ( dostep mozliwy przez działkę gospodarza która tez bedzie sprzedana i bedzie zrobiona współwłasnośc),okreslenie charakterystycznych parametrów technicznych inwestycji oraz dane charakteryzujace jej wpływ na środowisko. Kurcze pomóżcie jak to wszystko ugryźć? czy ktoś z was był już w takiej lub podobnej sytuacji a jeśli tak prosze o pomocną dłoń. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delf 30.03.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Offtopic: Czy ma ktoś w zasięgu swoich możliwości planimetr? What is it? To po polsku było Klaus no takie urządzenie do liczenia powierzchni na kartce. Na kartce? Czyli co? Ołówek? Nie, powierzchnie jakiegoś czegos na kartce mozna mierzyc kalka milimetrową, ale to jest strasznie pracochłonne; sa więc takie planimetry, które działają na zasadzie poruszania jego części po obrysie mierzonej powierzchnii i podaje od razu wielkość tej powierzchnii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 30.03.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Chłopacy zorganizują ognisko i miejsca do siedzenia. Dziewczyny kiełbaski i bezalkoholowe napoje Dzieciaki przyjdą rozrabiać. Chyba nic więcej nam do spotkania nie będzie potrzebne ?? Jak to nic, dobry nastrój. To jest gwarantowane ! tez sie piszę razem z bandą ... ( mąż i dzieci ) gdzie zamwialiście stal? bylam w 2-óch miejscach na prawobrzerzu moze gdzies jeszcze? Elgeron bezkonkurencyjny potwierdzam Promix ok tylko bardzo naciska na współpracę ) Psb ... jeszcze nie mam zdania , ale pierwsze wrażenie średnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 30.03.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 KACHA 72-napisz gdzie byłaś na prawobrzezu pytac o ta stal i jakie maja ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 30.03.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 ... A tak z ciekawosci ile będzie mnie kosztować okablowanie domku 150 m2 plus instalacja alarmowa, telefoniczna. Mam wykonawcę za ok 8-9 tys w tym 2700 to robocizna a reszta materiały. Czy to drogo? Dom ma salon kuchnie WC kotłownie garaz i wiatrolaop na dole a u góry 3 pokoje, garderobę i łazienkę? jak myslicie? Iwona i Wojtek Witam W moim przypadku dla podobnego wielkością domu, istalacja elektryczna, telefoniczna, telewizyjna i komputerowa wyniosła ok. 7500 zł. Materiały (bez gniazdek i włączników) to ok. 4700zł (w tym za ok. 1000zł materiały na wlz). Robocizna razem z wlz to 2800zł i nie zależy od ilosci i rodzajów punktów. Instalacje alarmową mam robioną osobno. Na razie na materiały wydałem 3400zł, a na robocizne 1600zł. W przyszłości bedzie jeszcze rozbudowana, a koszt tego oceniam na ok. 1000zł. pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jelik 30.03.2006 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 KAS01 nie moge sie powstrzymać aby po oglądnięciu zdjęć z Twojego placu budowy nic tylko pozazdrościc takiego urokliwego miejsca - naprawde gratuluje! daj znać jak będą gdzieś tak urokliwe działki na sprzedaż jak twojapozdrawiam i życzę powodzenia w dalszej części budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacha72 30.03.2006 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 KACHA 72-napisz gdzie byłaś na prawobrzezu pytac o ta stal i jakie maja ceny HURTOSTAL 2 I CENTROSTAL BYDGOSZCZ ta pierwsza troszkę tańsza ale nie mja druta stalowego , który posiada ta druga. na mój dom potrzeba stali za około 5,5 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 30.03.2006 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 witam wieczorowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 30.03.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/vxsldjc8sav332lb.html niestety tylko cos takiego wielkiego mogłam wykombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 30.03.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/vxsldjc8sav332lb.html to rzutu naszego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 30.03.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8px26qihbjtrc6ib.html coś nachrzaniłam jak zwykle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 30.03.2006 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 KAS01 nie moge sie powstrzymać aby po oglądnięciu zdjęć z Twojego placu budowy nic tylko pozazdrościc takiego urokliwego miejsca - naprawde gratuluje! daj znać jak będą gdzieś tak urokliwe działki na sprzedaż jak twoja pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszej części budowy Dzieki za gratulacje i zyczenia W mojej okolicy już prawie wszystko sprzedane, a działek podobnych do mojej było niewiele. Jeszcze dwa lata temu gmina sprzedawała na przetargach działki w lesie pobliżu jeziora. Ale ja bym tam domu całorocznego nie budował - za duży hałas w sezonie. Osoby prywatne, które miały działki na zbyciu, już się ich pozbyły. Kilka ofert mają jeszcze agencje. PS. Miejsce gdzie się buduje należy do mojej rodziny od lat 50tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 30.03.2006 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Witam wieczorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 30.03.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Klaus doszły mnie słuchy, że poznałeś mojego męża wiem tylko tyle, bo rozmawiałam z nim 1 minutę A gdzie i kiedy bo nie kojarzę? Mąż mówił, że Klaus przywoził nam stal na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts