Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

coś pusto dzisiaj :(

chyba ta pogoda, taka senna,mi się chce cały dzień spać :x

ja udzielalam sie ogrodniczo....nawozik pod iglaczki itp...teraz odpoczynek :lol:

też bym chciała być na tym etapie: domek i ogródek :-? fajnie :p

haha a teraz bawie sie w licytacje obrazu na allegro.....tak by mi pasowal do sypialni:):)

Super te obrazki, szczególnie 1i 3 by mi na razie pasowały, ale pewnie na 2 też bym znalazła miejsce :wink: . Ale bez obaw najpierw to muszę mieć sciany i zresztą chyba bym się bała kupować na aukcji, tyle ostatnio było afer :-? :-?

A który do sypialni :roll:

eeee tam - patrzysz u kogo kupujesz .. jak galeria z dużą ilością pozytywnych komentarzy to nie ma się czego obawiać.

ja niedawno kupiłem tez na Allegro obraz z trzema nawalonymi murzynkami :lol: :lol: w galerii Pro-Artists 'http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=1401326' .. dotarł bez problemu i wg. opisu .. i bardzo nam się podoba :p

Super te obrazki, szczególnie 1i 3 by mi na razie pasowały, ale pewnie na 2 też bym znalazła miejsce :wink: . Ale bez obaw najpierw to muszę mieć sciany i zresztą chyba bym się bała kupować na aukcji, tyle ostatnio było afer :-? :-?

A który do sypialni :roll:

eeee tam - patrzysz u kogo kupujesz .. jak galeria z dużą ilością pozytywnych komentarzy to nie ma się czego obawiać.

ja niedawno kupiłem tez na Allegro obraz z trzema nawalonymi murzynkami :lol: :lol: w galerii Pro-Artists 'http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=1401326' .. dotarł bez problemu i wg. opisu .. i bardzo nam się podoba :p

może od galerii tak na to nie zwróciłam uwagi, miałam na mysli osoby prywatne :wink:

Najnowsze wieści od handlowców z prawobrzeża IKEI NIE BĘDZIE, za blisko berlin i poznań :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Natomiast oprócz castoramy ma powstać centrum handlowe typu galaxy z kinem i kręgielnią, a na lotnisku w dąbiu jakiś park rozrywki czy coś takiego. Oprócz tego w planach są jeszcze dwa centra handlowe na lewobrzezu :evil: :evil: Coś za dużo tego wszystkiego, a tu ani ikei ani obi :-? :-? :-?

wtedy powinno być dużo taniej - odpadają roboty ziemne, które trzeba prowadzić oddzielnie - nie wolno puścić prądu razem z gazem :). a i koszt materiału przy 10 metrach przyłącza jest zdecydowanie inny niz przy 70....

powinno stanąc z robocizna na 4-5 tysiącach, ale dużo zależy od ekip... większym problemem będzie chyba papierkologia i oczekiwanie - 2-3 miesiące....

wtedy powinno być dużo taniej - odpadają roboty ziemne, które trzeba prowadzić oddzielnie - nie wolno puścić prądu razem z gazem :). a i koszt materiału przy 10 metrach przyłącza jest zdecydowanie inny niz przy 70....

powinno stanąc z robocizna na 4-5 tysiącach, ale dużo zależy od ekip... większym problemem będzie chyba papierkologia i oczekiwanie - 2-3 miesiące....

Dzięki za info.

Pozdrawiam

strzelam, ale licz się z wydatkiem koło 30 tysięcy

a gdy media znajdują się tuż przy działce?

Witam

U mnie wszystkie media (prąd, gaz, woda, kanalizacja) są w granicy działki. Do budynku jest w prostej lini 30m. Przyłącza mają od ok. 35m (wod,kan,gaz) do 45m (prąd). Ich łączny koszt to 14500zł. Uwzględnione są koszty projektów, uzgodnień, warunków, nadzoru, opłat przyłączeniowych, materiałów i wykonania. Do tego trzeba doliczyć jeszcze koszt inwentaryzacji powykonawczej.

PS. Przyłącze kanalizacyjne zrobię samodzielnie i zaoszczędze dodatkowo 1000zł na robociźnie.

pozdrawiam

Konrad

strzelam, ale licz się z wydatkiem koło 30 tysięcy

a gdy media znajdują się tuż przy działce?

Witam

U mnie wszystkie media (prąd, gaz, woda, kanalizacja) są w granicy działki. Do budynku jest w prostej lini 30m. Przyłącza mają od ok. 35m (wod,kan,gaz) do 45m (prąd). Ich łączny koszt to 14500zł. Uwzględnione są koszty projektów, uzgodnień, warunków, nadzoru, opłat przyłączeniowych, materiałów i wykonania. Do tego trzeba doliczyć jeszcze koszt inwentaryzacji powykonawczej.

PS. Przyłącze kanalizacyjne zrobię samodzielnie i zaoszczędze dodatkowo 1000zł na robociźnie.

pozdrawiam

Konrad

Witam

A jeżeli jest kilka działek (4) obok siebie czy koszty będą wyrażnie niższe na jednego ludka?

Pozdrawiam