Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

a ja myslalam ze to Ty tak sie udzielilas ogrodniczo :lol: :lol: a jakie krzaczorki posadzilas?

a kupiłam czas temu w tesco derenia, coś żółtego i tawułę japoń. małe te krzaczorki, ale myślę że może urosną i pies ich nie zje

i cebulki mieczyków też

punkt honoru na ten sezon to 2 drzewka jakieś (jedno w miejsce zjedzonego, drugie na zamianę, bo wsadzony w zeszłym sezonie klon flaming mi się nie podoba). z racji psa muszą być już większe. może do sokolników się wybiorę. czy oni przywożą?

a od jakiego wieku szodników jest sens iśc na Epokę Lod 2, bo nie wiem czy mój 4,5 latek nie jest jeszcze za mały?

Moja młodsza ma 9 latek. Moim zdaniem 4,5 roku może trochę się nudzić, ale jak wytrzyma to idź Ty bedziesz miał zabawę :lol:

znajomy był w sobotę z 5-latkiem. chłopię wytrzymało, podobało mu się i nawet powiedział, że II lepsza

Witam w poniedziałek :)

poogladałam twoje zdjęcia. Podbitka wyszła super :) czym ja malowaliście?

Witaj sąsiadko :)

Malowaliśmy lakierobejcą Dulux. Jest droższa od normalnych, ale ponoć lepsza... zobaczymy :)

tak myślałam że to lakierobejca, daje fajny delikatny połysk :)

Sąsiedzie wyczytałam że ty w czerwu bedziesz już Mierzyniak :wink: dużo "wykańczającej" pracy przed wami ale lato już u siebie, super :)

a od jakiego wieku szodników jest sens iśc na Epokę Lod 2, bo nie wiem czy mój 4,5 latek nie jest jeszcze za mały?

Moja młodsza ma 9 latek. Moim zdaniem 4,5 roku może trochę się nudzić, ale jak wytrzyma to idź Ty bedziesz miał zabawę :lol:

Witam

Eeeee tam!

moja koza ma trzy latka i pół i uwielbia oglądać pierwszą część. Tak samo zresztą jak Shreka. Chociaż podejrzewam że ona w tych bajkach widzi coś innego niż my ... 8)

Witam w poniedziałek :)

Czy macie może patent na tanią utylizację resztek styropianu? W Jumarze za kontener na 2m3 (na styropian) chcą ponad 250 zł!

Producenci styropianu, przyjmą to za darmo. Mamy tu jakiegoś lokalnego ale nie wiem dokładnie gdzie.

Dzięki za podpowiedź. Spróbuję wobec tego kogoś znaleźć...

Co do przestrzeni pomiędzy "rurkami", to ma to być zrobione styropianem...

Witam was kochani :lol:

Byliśmy na targach Muratora. Myślałam,że będzie więcej wystawców ale pozbieraliśmy trochę (jakieś kilka kilogramów) ulotek. Prawdę, mówiąc oprócz tego, że byliśmy na 2 prelekcjach to raczej nie warto było jechać taki kawał drogi.

Chociaż każdy powód, żeby wyrwać się z domu jest dobry :lol: :lol: (dzieci też szczęśliwe, że rodzice wybyli). Pisaliście kiedyś o klinkierze. Widziałam coś co wygląda jak klinkier a nim nie jest. Może w Szczecinie na targach też byli ale jeżeli nie to podam adresy : http://www.termopanele.pl

http://www.elewacjeklinkierowe.pl. Fajny był wykład o wentylacji - facet przynajmniej był przygotowany i konkretny. Możecie wysyłać na ich stronę pytania w tym zakresie http://www.wentylacja.org.pl

Asia

W poprzednim temacie.

Dostałem dziś wycenę na wykonanie podpięcia mediów na działce:

1) Gaz 2000 zł. - wcinka w gazociąg+szafka+podejścia+podciągnięcie do domu kończące złączką pe-stal+odbiór

2) Woda 3000 zł. - wcinka w wodociąg+studnia wodomierzowa+odbiór

3) Kanaliza 2500 zł. - wejście do istniejącej studni w ulicy + 2 studnie rewizyjne na posesji z gotowością do wpięcia kanalizy z domu na wprost+odbiór.

Moja działka jest oddalona od gazociągu 10 m, wody 8 m, kanalizy 5 m.