Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

trobe ty poszukujesz ekipy do stanu surowego?

Niestety, właśnie w niedzielę mój dotychczasowy wykonawca po dwutygodniowym milczeniu (bez reakcji na moje monity nagrane na pocztę głosową) raczył poformowac mnie, że jego ekipa się rozsypała. "A, bo oni nie chcą pracowac z tym pani kierownikiem i w ogóle, i ta Silka, i ten agregat prądotwórczy...." Wzięli ponoc nogi za pas i pracują teraz w Warszawie, a on biedaczysko nie wiedział, co mi powiedziec i dlatego się nie odzywał. Skadinąd facet polecany na Forum (w naszej grupie). No, więc po wariacku szukam innego wykonawcy ( zostałam, jak z ręką w nocniku. :evil:).

Bardzo nieciekawie to wyszlo .Rzeczywiscie powinno byc to na liscie .

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Będzie.Czekam jednak na zakończenie całej sprawy. Na razie jesteśmy po wymianie zdań. Wysłuchał kilku cierpkich słów, twierdzi, że szuka innych pracowników ale ja straciłam do niego zaufanie i w tej sytuacji może lepiej będzie, jeśli nikogo nie znajdzie. Nie chcę na budowie grupy skleconej naprędce z nieznanych ludzi zwłaszcza, że miałam wrażenie, iż to jeden z jego pracowników tak naprawdę jest budowlanym mózgiem ekipy, nie on - szef.

trobe ty poszukujesz ekipy do stanu surowego?

Niestety, właśnie w niedzielę mój dotychczasowy wykonawca po dwutygodniowym milczeniu (bez reakcji na moje monity nagrane na pocztę głosową) raczył poformowac mnie, że jego ekipa się rozsypała. "A, bo oni nie chcą pracowac z tym pani kierownikiem i w ogóle, i ta Silka, i ten agregat prądotwórczy...." Wzięli ponoc nogi za pas i pracują teraz w Warszawie, a on biedaczysko nie wiedział, co mi powiedziec i dlatego się nie odzywał. Skadinąd facet polecany na Forum (w naszej grupie). No, więc po wariacku szukam innego wykonawcy ( zostałam, jak z ręką w nocniku. :evil:).

trobe wysłałam namiary na priva, może się przydadzą

Będzie.Czekam jednak na zakończenie całej sprawy. Na razie jesteśmy po wymianie zdań. Wysłuchał kilku cierpkich słów, twierdzi, że szuka innych pracowników ale ja straciłam do niego zaufanie i w tej sytuacji może lepiej będzie, jeśli nikogo nie znajdzie. Nie chcę na budowie grupy skleconej naprędce z nieznanych ludzi zwłaszcza, że miałam wrażenie, iż to jeden z jego pracowników tak naprawdę jest budowlanym mózgiem ekipy, nie on - szef.

Tez bym nie brala takich skleconych pracownikow

U mnie robił jako podwykonawca B.Krzaka ..

Natomiast widzialem jak sam budowal na ul. Kaczencowej w Dobrej

Zdecydowanie OK.

Czy takie samo zdanie ma właściciel domu przy Kaczeńcowej? :wink:

Najgorsze jest to, że wszyscy krzywią się strasznie na Silkę, chociaż żaden nie przyznaje się, że nie umie sobie z nią poradzic. Dopiero później wychodzi to w trakcie budowy (vide argumenty mojego wykonawcy, które podałam we wcześniejszym poście).

trobe - niestety z właścicielem domu na Kaczeńcowej nie rozmawiałem - obserwowałem pracę ekipy a i znajomi z tej ulicy byli pod wrażeniem ..

A co do Silki - EKSPERTÓW od Silki ma B.Krzak - dom wybudowany przez jego ekipę na Bezrzeczu (ul. Bukszpanowa) przyjeżdżali oglądać przedstawiciele Xelli jako "dom wzorcowy" .. – ale, ze względu na uperdliwość materiału za robociznę bierze 10-15% extra. Chcąc prawidłowo wybudować dom z Silki trzech ludzi bawi się prawie w aptekę .. - klej na 2 mm małą packą :-? , każdy bloczek poziomowany 3D :roll: .. itd. itp.. - jest to tak pracochłonne, że pomimo wyższej ceny wykonawcy są i tak bardzo niechętni. Chodząc w poszukiwaniu ekipy widziałem jedno wykonanie .. ktory jako 'fachowiec od Silki' łączył krzywo położone bloczki pianką montażową .. - a przecież nie o to chodzi w tej zabawie ..

My też planowaliśmy budować z Silki ale cena (materiał + robocizna) oraz higroskopijność materiału wystarczająco nas zniechęciły - i skończyło się na Porothermie.

A co do Silki - EKSPERTÓW od Silki ma B.Krzak - dom wybudowany przez jego ekipę na Bezrzeczu (ul. Bukszpanowa) przyjeżdżali oglądać przedstawiciele Xelli jako "dom wzorcowy" .. – ale, ze względu na uperdliwość materiału za robociznę bierze 10-15% extra. Chcąc prawidłowo wybudować dom z Silki trzech ludzi bawi się prawie w aptekę .. - klej na 2 mm małą packą :-? , każdy bloczek poziomowany 3D :roll: .. itd. itp.. - jest to tak pracochłonne, że pomimo wyższej ceny wykonawcy są i tak bardzo niechętni. Chodząc w poszukiwaniu ekipy widziałem jedno wykonanie .. ktory jako 'fachowiec od Silki' łączył krzywo położone bloczki pianką montażową .. - a przecież nie o to chodzi w tej zabawie ..

Peterz, ja też ogladałam ten dom. Niestety, Krzak nie ma czasu, podobnie bylo w zeszłym roku. Musiałabym na niego czekać do tej wiosny a ze wzgledu na warunki gruntowe trzeba bylo robic fundamenty w porze względnie suchej. Gdybym przewidziała klopoty ze swoim wykonawcą, na pewno umówiłabym się z Krzakiem na robotę z gotowymi fundamentami ale cóż, problemy zaczęły się ujawniać dopiero teraz, kiedy znowu Krzak ma pracę ułożoną do jesieni.

Wszystkim dziękuje za słowa otuchy. Przydają się bardzo.

A co do Silki - EKSPERTÓW od Silki ma B.Krzak - dom wybudowany przez jego ekipę na Bezrzeczu (ul. Bukszpanowa) przyjeżdżali oglądać przedstawiciele Xelli jako "dom wzorcowy" .. –

Rozmawiałem z Krzekiem o Silce

Wyglądało to mnie więcej tak:

"

Silka?

...mmm

C....

Trzeba się będzie do tego przyzwyczaić.

Coraz więcej ludzi chce z tego budować

"

Ale fakt, domek z Silki na Bukszpanowej się udał.

Inni budowlańcy mówią wprost o co chodzi z Silką:

- jest ciężka

- jest twarda

- murowana na klej wymaga żmudnego szlifowania dla korygowania

pionu a patrz punk wyżej

Poroterm jest miękki, lekki i mało kto go muruje na klej. Więc lepi się z

niego mury bezstresowo.

My też planowaliśmy budować z Silki ale cena (materiał + robocizna) oraz higroskopijność materiału wystarczająco nas zniechęciły - i skończyło się na Porothermie.

Ja też planowałem Porotherm ale cena nie rekompensowała tego co widać na zdjęciach w tym wątku:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=48634

Ja szukałem czegoś solidnego na dom. :D

Peterz, trochę się z Tobą poprzekomarzam ale nie bierz tego za złą monetę.

:D

Andrzej Polanowski wykańczał u mnie kiedyś poddasze użytkowe - osobiście moje z nim doświadczenia nie są najlepsze. Jeżeli ktoś chce to więcej na priv.

Ale ponoć ciesiółkę i dachy robi lepiej.

ten facet ( chyba) robil u mojej sasiadki - uciekl :cry:

no to chyba czy na pewno?

no to teraz dla równowagi coś pozytywnego :wink: robił dach u mojej znajomej. Współpraca układała się bez zarzutów, dach zrobiony dobrze :)

napisalam chyba...bo co do imienia nie mam pewnosci co do nazwiska mam :cry:

Tereska jeśli mówisz omnie to był KRAŚKO-niepolecam