bryta 04.04.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 trobe ty poszukujesz ekipy do stanu surowego? Niestety, właśnie w niedzielę mój dotychczasowy wykonawca po dwutygodniowym milczeniu (bez reakcji na moje monity nagrane na pocztę głosową) raczył poformowac mnie, że jego ekipa się rozsypała. "A, bo oni nie chcą pracowac z tym pani kierownikiem i w ogóle, i ta Silka, i ten agregat prądotwórczy...." Wzięli ponoc nogi za pas i pracują teraz w Warszawie, a on biedaczysko nie wiedział, co mi powiedziec i dlatego się nie odzywał. Skadinąd facet polecany na Forum (w naszej grupie). No, więc po wariacku szukam innego wykonawcy ( zostałam, jak z ręką w nocniku. ). Bardzo nieciekawie to wyszlo .Rzeczywiscie powinno byc to na liscie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 04.04.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Bardzo nieciekawie to wyszlo .Rzeczywiscie powinno byc to na liscie . Będzie.Czekam jednak na zakończenie całej sprawy. Na razie jesteśmy po wymianie zdań. Wysłuchał kilku cierpkich słów, twierdzi, że szuka innych pracowników ale ja straciłam do niego zaufanie i w tej sytuacji może lepiej będzie, jeśli nikogo nie znajdzie. Nie chcę na budowie grupy skleconej naprędce z nieznanych ludzi zwłaszcza, że miałam wrażenie, iż to jeden z jego pracowników tak naprawdę jest budowlanym mózgiem ekipy, nie on - szef. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 04.04.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 trobe ty poszukujesz ekipy do stanu surowego? Niestety, właśnie w niedzielę mój dotychczasowy wykonawca po dwutygodniowym milczeniu (bez reakcji na moje monity nagrane na pocztę głosową) raczył poformowac mnie, że jego ekipa się rozsypała. "A, bo oni nie chcą pracowac z tym pani kierownikiem i w ogóle, i ta Silka, i ten agregat prądotwórczy...." Wzięli ponoc nogi za pas i pracują teraz w Warszawie, a on biedaczysko nie wiedział, co mi powiedziec i dlatego się nie odzywał. Skadinąd facet polecany na Forum (w naszej grupie). No, więc po wariacku szukam innego wykonawcy ( zostałam, jak z ręką w nocniku. ). trobe wysłałam namiary na priva, może się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 04.04.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Monka, Grzesiek, bardzo Wam dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bryta 04.04.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Bardzo nieciekawie to wyszlo .Rzeczywiscie powinno byc to na liscie . Będzie.Czekam jednak na zakończenie całej sprawy. Na razie jesteśmy po wymianie zdań. Wysłuchał kilku cierpkich słów, twierdzi, że szuka innych pracowników ale ja straciłam do niego zaufanie i w tej sytuacji może lepiej będzie, jeśli nikogo nie znajdzie. Nie chcę na budowie grupy skleconej naprędce z nieznanych ludzi zwłaszcza, że miałam wrażenie, iż to jeden z jego pracowników tak naprawdę jest budowlanym mózgiem ekipy, nie on - szef. Tez bym nie brala takich skleconych pracownikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 04.04.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Monka, Grzesiek, bardzo Wam dziękuję. nie ma za co zerknij jeszcze na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kombi 04.04.2006 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 pobudka pobudka czas do pracy juz wstawac witam nockowo lektura przeczytana i pora spac poydrawiam nocnych MARKUW .. cos mi klawiatura szwankuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 05.04.2006 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 pobudka pobudka czas do pracy juz wstawac witam nockowo lektura przeczytana i pora spac poydrawiam nocnych MARKUW .. cos mi klawiatura szwankuje Kombi, chyba raczej chciałeś zaśpiewac kołysankę. Pobudka, to może byc teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 05.04.2006 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Witam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 05.04.2006 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 pozdrawiam środkowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert 05.04.2006 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Witam. Cześć trobe przykro mi,że ci się ekipa zwinęła. Chciałabym pomóc ale nie umiem. Trzymaj się i nie poddawaj. Wszystko będzie dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosikk 05.04.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Witam grupe ! GrzesiekB czy ty budujesz na Teresy w Mierzynie ? Tak, a czemu pytasz? Chciałam poznać twoja opinie o tynkarzach ktorzy u ciebie robili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 05.04.2006 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 U mnie robił jako podwykonawca B.Krzaka .. Natomiast widzialem jak sam budowal na ul. Kaczencowej w Dobrej Zdecydowanie OK. Czy takie samo zdanie ma właściciel domu przy Kaczeńcowej? Najgorsze jest to, że wszyscy krzywią się strasznie na Silkę, chociaż żaden nie przyznaje się, że nie umie sobie z nią poradzic. Dopiero później wychodzi to w trakcie budowy (vide argumenty mojego wykonawcy, które podałam we wcześniejszym poście). trobe - niestety z właścicielem domu na Kaczeńcowej nie rozmawiałem - obserwowałem pracę ekipy a i znajomi z tej ulicy byli pod wrażeniem .. A co do Silki - EKSPERTÓW od Silki ma B.Krzak - dom wybudowany przez jego ekipę na Bezrzeczu (ul. Bukszpanowa) przyjeżdżali oglądać przedstawiciele Xelli jako "dom wzorcowy" .. – ale, ze względu na uperdliwość materiału za robociznę bierze 10-15% extra. Chcąc prawidłowo wybudować dom z Silki trzech ludzi bawi się prawie w aptekę .. - klej na 2 mm małą packą , każdy bloczek poziomowany 3D .. itd. itp.. - jest to tak pracochłonne, że pomimo wyższej ceny wykonawcy są i tak bardzo niechętni. Chodząc w poszukiwaniu ekipy widziałem jedno wykonanie .. ktory jako 'fachowiec od Silki' łączył krzywo położone bloczki pianką montażową .. - a przecież nie o to chodzi w tej zabawie .. My też planowaliśmy budować z Silki ale cena (materiał + robocizna) oraz higroskopijność materiału wystarczająco nas zniechęciły - i skończyło się na Porothermie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 05.04.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 A co do Silki - EKSPERTÓW od Silki ma B.Krzak - dom wybudowany przez jego ekipę na Bezrzeczu (ul. Bukszpanowa) przyjeżdżali oglądać przedstawiciele Xelli jako "dom wzorcowy" .. – ale, ze względu na uperdliwość materiału za robociznę bierze 10-15% extra. Chcąc prawidłowo wybudować dom z Silki trzech ludzi bawi się prawie w aptekę .. - klej na 2 mm małą packą , każdy bloczek poziomowany 3D .. itd. itp.. - jest to tak pracochłonne, że pomimo wyższej ceny wykonawcy są i tak bardzo niechętni. Chodząc w poszukiwaniu ekipy widziałem jedno wykonanie .. ktory jako 'fachowiec od Silki' łączył krzywo położone bloczki pianką montażową .. - a przecież nie o to chodzi w tej zabawie .. Peterz, ja też ogladałam ten dom. Niestety, Krzak nie ma czasu, podobnie bylo w zeszłym roku. Musiałabym na niego czekać do tej wiosny a ze wzgledu na warunki gruntowe trzeba bylo robic fundamenty w porze względnie suchej. Gdybym przewidziała klopoty ze swoim wykonawcą, na pewno umówiłabym się z Krzakiem na robotę z gotowymi fundamentami ale cóż, problemy zaczęły się ujawniać dopiero teraz, kiedy znowu Krzak ma pracę ułożoną do jesieni. Wszystkim dziękuje za słowa otuchy. Przydają się bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 05.04.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 A co do Silki - EKSPERTÓW od Silki ma B.Krzak - dom wybudowany przez jego ekipę na Bezrzeczu (ul. Bukszpanowa) przyjeżdżali oglądać przedstawiciele Xelli jako "dom wzorcowy" .. – Rozmawiałem z Krzekiem o Silce Wyglądało to mnie więcej tak: " Silka? ...mmm C.... Trzeba się będzie do tego przyzwyczaić. Coraz więcej ludzi chce z tego budować " Ale fakt, domek z Silki na Bukszpanowej się udał. Inni budowlańcy mówią wprost o co chodzi z Silką: - jest ciężka - jest twarda - murowana na klej wymaga żmudnego szlifowania dla korygowania pionu a patrz punk wyżej Poroterm jest miękki, lekki i mało kto go muruje na klej. Więc lepi się z niego mury bezstresowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 05.04.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 witam środkowo Teska - no to trudno się mówi, wezmę wolne pojedziem w tygodniu. u mła byli spece od bramy wjazdowej, pokręcili, poprawili - teraz chodzi mam nadzieję, że dłużej niż ostatnio. pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 05.04.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Chodząc w poszukiwaniu ekipy widziałem jedno wykonanie .. ktory jako 'fachowiec od Silki' łączył krzywo położone bloczki pianką montażową .. Też coś takiego widziałem i to u Krystiana Łangowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 05.04.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 My też planowaliśmy budować z Silki ale cena (materiał + robocizna) oraz higroskopijność materiału wystarczająco nas zniechęciły - i skończyło się na Porothermie. Ja też planowałem Porotherm ale cena nie rekompensowała tego co widać na zdjęciach w tym wątku: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=48634 Ja szukałem czegoś solidnego na dom. Peterz, trochę się z Tobą poprzekomarzam ale nie bierz tego za złą monetę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
peterz 05.04.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Chodząc w poszukiwaniu ekipy widziałem jedno wykonanie .. ktory jako 'fachowiec od Silki' łączył krzywo położone bloczki pianką montażową .. Też coś takiego widziałem i to u Krystiana Łangowskiego. BINGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulamach 05.04.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Andrzej Polanowski wykańczał u mnie kiedyś poddasze użytkowe - osobiście moje z nim doświadczenia nie są najlepsze. Jeżeli ktoś chce to więcej na priv. Ale ponoć ciesiółkę i dachy robi lepiej. ten facet ( chyba) robil u mojej sasiadki - uciekl no to chyba czy na pewno? no to teraz dla równowagi coś pozytywnego robił dach u mojej znajomej. Współpraca układała się bez zarzutów, dach zrobiony dobrze napisalam chyba...bo co do imienia nie mam pewnosci co do nazwiska mam Tereska jeśli mówisz omnie to był KRAŚKO-niepolecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts