Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

UWAGA! UWAGA! UWAGA! UWAGA! UWAGA! UWAGA! UWAGA! UWAGA!

Czy komuś obiło się o uszy nazwisko Przybylski (Roman)? Jeśli ktoś coś wie o tym wykonawcy, bardzo proszę o informację.

U mnie robił jako podwykonawca. Więcej na priv

a czy on nie jest Polanowski? u mnie robił

Uuuupsss … - mamy chyba małe nieporozumienie - Nasz góral od dachu, który jest super nazywa się Andrzej Polański .. i pozytywna opinia z mojej strony (i GrześkaB) dotyczy tego i tylko tego wykonawcy.

Klaus - no problem możesz się poprzekomarzać - to mnie nie rusza - JA I TAK SWOJE WIM :p :D :lol:

pozdr / Piotr

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam grupe !

GrzesiekB

czy ty budujesz na Teresy w Mierzynie ?

Tak, a czemu pytasz?

Chciałam poznać twoja opinie o tynkarzach ktorzy u ciebie robili?

Ogólna ocena: niezła.

Technicznie OK, co do "dogadywania" to już gorzej. Zmienił zasady rozliczania po tym jak już robota była na ukończeniu. Stwierdził, że nasze wcześniejsze dogadanie nie miało miejsca i że musiałem źle go zrozumieć... oczywiści chodziło o kasę....

W cenie bierze 18 zł/m2 dając gips Knaufa a nie żadne polskie g...

Ściany są rzeczywiście wykonane dobrze, choć zdarzają mu się też "wpadki". Na szczęście nie ucieka i realizuje poprawki.

My też planowaliśmy budować z Silki ale cena (materiał + robocizna) oraz higroskopijność materiału wystarczająco nas zniechęciły - i skończyło się na Porothermie.

Ja też planowałem Porotherm ale cena nie rekompensowała tego co widać na zdjęciach w tym wątku:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=48634

Ja szukałem czegoś solidnego na dom. :D

Peterz, trochę się z Tobą poprzekomarzam ale nie bierz tego za złą monetę.

:D

Bardzo ciekawa dyskusja niestety prawda jest ze polska fabryka jedzie na starej technologi i starym parku maszynowym .

Co do silki szczeze mowiac w niemczech stosuje sie ja glownie do scian dzialowach a nie nosnych do nosnych uzywa sie betonu poniewaz jest cieplejszy .

Aktualnie niemiecki poroton teraz nastawil sie na pustak T9 i jest on oczywiscie z wkladka i bardzo cieply

witam środkowo

Teska - no to trudno się mówi, wezmę wolne pojedziem w tygodniu.

u mła byli spece od bramy wjazdowej, pokręcili, poprawili - teraz chodzi mam nadzieję, że dłużej niż ostatnio.

pozdrawiam wszystkich

to daj znac dzien przed oki?

Andrzej Polanowski wykańczał u mnie kiedyś poddasze użytkowe - osobiście moje z nim doświadczenia nie są najlepsze. Jeżeli ktoś chce to więcej na priv.

Ale ponoć ciesiółkę i dachy robi lepiej.

ten facet ( chyba) robil u mojej sasiadki - uciekl :cry:

no to chyba czy na pewno?

no to teraz dla równowagi coś pozytywnego :wink: robił dach u mojej znajomej. Współpraca układała się bez zarzutów, dach zrobiony dobrze :)

napisalam chyba...bo co do imienia nie mam pewnosci co do nazwiska mam :cry:

Tereska jeśli mówisz omnie to był KRAŚKO-niepolecam

nie nie.... :lol:

Czy komuś obiło się o uszy nazwisko Przybylski (Roman)? Jeśli ktoś coś wie o tym wykonawcy, bardzo proszę o informację.

Uuuupsss … - mamy chyba małe nieporozumienie - Nasz góral od dachu, który jest super nazywa się Andrzej Polański .. i pozytywna opinia z mojej strony (i GrześkaB) dotyczy tego i tylko tego wykonawcy.

Klaus - no problem możesz się poprzekomarzać - to mnie nie rusza - JA I TAK SWOJE WIM :p :D :lol:

pozdr / Piotr

czy moze wiesz gdzie najblizej jest praktiker??? no po niemieckiej stronie..... :)

Technicznie OK, co do "dogadywania" to już gorzej. Zmienił zasady rozliczania po tym jak już robota była na ukończeniu. Stwierdził, że nasze wcześniejsze dogadanie nie miało miejsca i że musiałem źle go zrozumieć... oczywiści chodziło o kasę....

W cenie bierze 18 zł/m2 dając gips Knaufa a nie żadne polskie g...

Ściany są rzeczywiście wykonane dobrze, choć zdarzają mu się też "wpadki". Na szczęście nie ucieka i realizuje poprawki.

A cementowo wapienne też robi?

Bardzo ciekawa dyskusja niestety prawda jest ze polska fabryka jedzie na starej technologi i starym parku maszynowym .

Te testy akurat wykazały, że jakością polskie pustaki Porotherm nie ustępują niemieckim. Co więcej są od nich mocniejsze.

Tak tylko sie akurat od porowatej ceramiki powoli odchodzi .Ciekawe ile tylko kosztuje ten nowy cieply pustak kosztuje i kedy bedzie on w sprzedazy u nas

Tak tylko sie akurat od porowatej ceramiki powoli odchodzi .Ciekawe ile tylko kosztuje ten nowy cieply pustak kosztuje i kedy bedzie on w sprzedazy u nas

Bryta co ty dzisiaj za głupoty wygadujesz. Od ceramiki

poryzowanej się odchodzi? Raczej na nią się przechodzi. A te twoje super

pustaczki to tosamo co do tej pory tylko kanały wypełnione styropianem.

Nie ma w ty żadnej nowej jakości. To to samo co ściana 2W ocieplona

styropianem czyli termosik gwarantowany. Naprawdę nie ma się czym

zachwycać. To czysty marketing tak jak Silka E. Mój dziadek ma z takiego materiału stodołę, która ma już 100 lat.

pozdr / Piotr

w/w wykonawca robił u mnie więźbę

nie polecam :evil: :evil: :evil:

bez komentarza :evil: